40-plaka-nerenin

40 Plaka Nerenin? 40 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

40 plaka nerenin, iller sıralamasında 40 plaka hangi şehre ait? 40 plaka alfabetik sıraya göre Kırşehir’e aittir. Bozkırın Tezenesi olarak bilinen Neşet Ertaş da Kırşehirlidir. Ve genelde kendisi anıldığında mutlaka Kırşehir’in ismi de geçmektedir. Şehrin komşu illeri arasında; Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir ve Aksaray bulunur. Sınırları ufak da olsa Ankara ile kesişmektedir.

40 Plaka Nerenin, Alan Kodu Nedir?

40-plaka-nerenin
40 Plaka Nerenin?

40 plaka nerenin sorusu dışında Kırşehir aynı zamanda alan kodu ile geniş araştırmalara neden olmaktadır. Kırşehir alan kodu sayesinde şehir içi aramalarda ayrım sağlanmaktadır. Özellikle şehir dışından gelen aramalar alan koduna bağlı olarak saptanacaktır. Kırşehir alan kodu 0386 olarak kullanılmaktadır.

40 Plaka Şehrin Posta Kodu Kaç?

Posta kodları en az alan kodları kadar şehre özel ve ayırt edici bir unsurdur. Her şehrin kendine has posta kodları mevcuttur. Hatta sadece şehir için değil şehrin ilçeleri bazında da ayrı posta kodu bilgileri bulunmaktadır. Kırşehir posta kodu 40000 olarak kullanılır. Yalnız ilçe bazında bilgiye ihtiyacınız varsa o ilçeyi araştırarak bulmanız gerekir.

40 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

Kırşehir İç Anadolu şehir olarak bulunur. Çevre illerde de olduğu gibi Kırşehir nüfusu büyükşehirlerden oldukça düşüktür. Çünkü bahsedilen bu şehir sahip olduğu sağlık, eğitim ve ekonomik şartlar sebebiyle diğer şehirlere göç vermektedir. Verilen bu göç neticesi ile nüfus artışı sadece doğum hızına bağlı olarak ilerlemektedir. 2021 yılı nüfus ölçümüne göre Kırşehir nüfusu 242 bin 944 olarak ölçülmüştür.

40-plaka-nerenin

40 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

40 plaka nerenin, şehrin meşhur alanları nereler? Şayet Kırşehir gezisi düzenlemek istiyorsanız ya da çevre şehirlere geldiyseniz ve Kırşehir’e yolunuz düştüyse mutlaka gezi rotası oluşturmalısınız. Böylece daha rahat gezebilir ve görmeniz gereken yerleri eksiksiz görebilirsiniz. Kırşehir gezilecek yerler arasında:

  • Ahi Evran Camii ve Türbesi,
  • Kırşehir Müzesi,
  • Neşet Ertaş Müzesi,
  • Seyfe Gölü Kuş Cenneti,
  • Mucur Obruk Gölü,
  • Japon Bahçesi,
  • Güzler Piknik Alanı ve Evcil Hayvan Parkı,
  • Kırşehir Kent Park,
  • Aşık Paşa Tabiat Parkı,
  • Hılla Nilüferli Park ve Kütük Ev,
  • Çoğun Barajı gibi alanlar bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: 39 Plaka Nerenin? 39 Plaka Hangi Şehre Ait?

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!