Ziraat Kart Şifresi Nerde Yazar | Ziraat Bankası Emekli Maaş Kartı Şifresi Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti bankalarından Ziraat

Türkiye Cumhuriyeti bankalarından Ziraat Bankası, emeklilerin en çok tercih ettiği banka özelliğine sahiptir. Her ay yatan emekli maaşını çekmek için ATM kuyruğuna giren emekliler, maaş kartının şifresini girerek kısa sürede maaşını çekebiliyor. Şifresini bilmeyenler ise Ziraat Kart Şifresi Nerde Yazar diye merak edebilir.

Ancak şifresini unutanlar aynı kolaylığı yaşayamıyor. Şifrenin unutulması ya da ilk kez kart sahibi olunması neticesinde Ziraat bankası emekli maaş kartı şifresi alma işlemleri yapacak olan kişiler bankanın önerdiği ve verdiği hizmetler aracılığıyla şifresini alabilir ya da yeni bir şifre oluşturabilir.

Ziraat Kart Şifresi Nerde Yazar ? | Ziraat Bankası Emekli Maaş Kartı Şifresini Unutanlar Ne Yapmalı?

Ziraat Kart Şifresi Nerde Yazar | Ziraat Bankası Emekli Maaş Kartı Şifresi Alma İşlemi Nasıl Yapılır?
Ziraat Kart Şifresi Nerde Yazar | Ziraat Bankası Emekli Maaş Kartı Şifresi Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Ziraat bankasından emekli maaşı alan birçok emekli, şifre kaybı sorunu yaşıyor. Özellikle yaşı çok ilerlemiş kullanıcılar sıklıkla şifresini unutuyor hatta kart üzerindeki numaraları şifre sanıp çevresindeki kişilere, kart şifresi nerde yazar diye sorular yöneltiyor. İlk defa kart alanlar ya da mevcut maaş kartının şifresini unutanlar aşağıdaki yöntemleri izleyerek şifre alabilirler.

Öcelikle şunu belirtmek gerekir ki kart şifresi kart üzerinde yazmaz. Bu sizin paranızın güvenliği için çok önemlidir. Şifrenizi almak için telefonunuzdan mesaj atarak ya da müşteri hizmetlerini arayarak belirleyebilirsiniz.

Telefonla şifre alma: 0850 220 00 00 ya da 444 00 00 no’lu iletişim numaralarından müşteri temsilcilerine tuşlara yeni şifre belirleyebilirsiniz. Müşteri temsilcisi sizi telefondan yönlendirerek kısa sürede maaş kartınızın şifresini yenilemenize yardımcı olacaktır.

SMS ile şifre alma: Şifre yenilemedeki bir diğer yöntem SMS’tir. Ziraat bankası sms ile şifre alma 4757 kısa mesaj hattından gerçekleşiyor. SMS yazarken “SIFRE” yazarak ve aralarına boşluk bırakarak kartın son 6 rakamını, kızlık soyadınızın son 2 harfini (ya da doğum yerini) ve kartın arkasında yer alan 3 haneli güvenlik kodunu 4757’ye gönderin.

Örnek: SIFRE 123456 MERSİN 789 ya da SIFRE 123456 AY 789 şeklinde. Mobil uygulama ile şifre alma: Mobil uygulamanızı açıp giriş yaptıktan sonra ayarlar menüsünden şifre işlemlerine gelerek buradan yeni şifre alabilirsiniz.

ATM’den Ziraat Bankası Maaş Kartı Şifresi Nasıl Değiştirilir?

ATM’den Ziraat Bankası Maaş Kartı Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Ziraat bankası emekli maaş kartı şifresi alma işlemlerinizi şifre kaybı ya da unutkanlığı neticesinde geçici olarak yaptıysanız yeni ve sağlam bir şifreyle değişim yapmanız gerekebilir.

Örneğin telefonla ya da SMS ile yaptığınız şifre değişimini güncellemeniz ideal olacaktır. Öte yandan şüpheli bir durum sezmeniz halinde aynı şekilde şifrenizi değiştirmeniz uzun vadede daha güvenlidir.

Maaş kartı şifrenizi telefon bankacılığı, ATM, SMS, mobil uygulama gibi çeşitli yöntemlerle değiştirebilirsiniz. Yukarıda açıkladığımız yöntemleri birebir uygulayabilirsiniz.

Maaş Kartı Şifresini Kaybedenler Kartla Alışveriş Yapabilir mi?

Maaş Kartı Şifresini Kaybedenler Kartla Alışveriş Yapabilir mi?

Ziraat bankasına ait maaş kartınızın şifresini kaybetmeniz halinde ne yazık ki şifrenizi hatırlamadan ya da yenilemeden o kartı kullanarak alışveriş, ödeme yapmanız ya da para çekmeniz mümkün değildir.

Maaş kartının şifresi 4 hanelidir. Bu 4 haneyi bildiğiniz gibi ATM’den para çekerken de kullanıyorsunuz. Alışveriş yaparken de aynı şifre kullanıldığından şifrenizi unutmanız alışveriş yapmanıza engeldir.

Ancak bankanızın mobil uygulamasını kullanıyorsanız ve 6 haneli mobil şifrenizi hatırlıyorsanız eğer uygulamayı açarak şifrenizi yenileyebilirsiniz. Yenileyemediyseniz müşteri desteğe durumu bildiriniz.

Ziraat Bankası Maaş Kartı Şifresi Oluştururken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ziraat bankası başta olmak üzere tüm banka müşterisi emekliler, maaş kartlarının şifresini değiştirirken şifresinin çok kolay ya da tahmin edilebilir olmamasına dikkat etmelidir.

Emekliler yaşları gereği unuturum endişesi yaşıyor ve kolay olması için “1234, 0102” gibi basit şeyler seçiyor ya da doğum tarihi, içinde bulunduğumuz yılın tarihi gibi tahmin edilebilir sayılar tercih ediyor.

Şifreler size özel ve zor olmalıdır. Sadece maaş kartı değil Ziraat bankası kredi kartı şifre alma işlemlerinde de aynı öneriler geçerlidir.