Yulaf Kilo Aldırır mı
Yulaf Kilo Aldırır mı
  1. Haberler
  2. Ordan Burdan
  3. Yulaf Kilo Aldırır mı? Yulafın Bilinen 5 Faydası

Yulaf Kilo Aldırır mı? Yulafın Bilinen 5 Faydası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yulaf kilo aldırır mı? Sorusu kilo vermek isteyen ya da spor yapan ve fit kalmak isteyen kişilerin merak ettiği bir konudur. Son zamanlarda hem lezzeti ile hem de düşük kalorisi ile tüketimi oldukça yaygınlaşan yulaf besini için en merak edilen konulardan birisi olan yulaf kilo aldırır mı sorusu ve yulaf hakkında merak edilen bütün soruların cevabı bu yazıda bulanmaktadır.

Yulaf Nedir? Yulaf Kilo Aldırır mı?

Yulaf, Tahıl kategorisinde en sağlıklı olan besinler arasında yerini almıştır. Dengeli besin bileşimine sahip olması ve gluten içermeyen yapısı ile fit kalmak isteyen kişiler tarafından çokça tercih edilen bir besin türü olmuştur. Düşük kalorili yapısı ve doyurucu besin değerleri ile kahvaltıda sıklıkla tercih edilmektedir. Diyet yapan ve kalorisi düşük olduğu söylenen yulaf için yulaf tercih eden kişiler tarafından sıkça sorulan sorulardan birisi yulaf kilo aldırır mı? Sorusudur. Yulafın kilo aldırması, yulafı hangi besin ile tükettiğinize bağlıdır.

yulaf-kilo-aldirir-mi
Yulaf Ezmesi Kilo Aldırır mı?

Meyveli Yulaf Kilo Aldırır mı?

Meyveli yulaf kilo aldırır mı? Sorusu meyveli yulaf tüketen kişiler tarafından merak edilenler arasında en başta yer almaktadır. Oldukça lezzetli olan ve sağlıklı olduğu söylenen yulaf, tüketilen her besinde olduğu gibi kontrollü tüketilmez ise kilo aldırabilir.  Meyveli yulaf sade yulafa kıyasla daha çok kalori sahibidir bu yüzden düzenli ve kontrollü tüketilmelidir.

 Meyveli Yulaf Tarifi

Lezzetli ve kalorisiz yapısı ile oldukça fazla tüketilen meyveli yulaf tarifi yulaf tarifleri arasında en çok aran tarifler arasındadır. En çok tüketilen Çilekli ve cevizli yulaf tarifi şu şekildedir:

  • Bir su bardağından iki parmak eksik yulaf ezmesini bir kâseye koyun
  • Kâseye bir su bardağından iki parmak eksik süt ekleyin
  • Dört adet çileği yıkayın ve ortadan kesip yulaf ezmesinin üzerine dizin
  • Son olarak da ceviz kırıntısı ve tarçın ekleyelim.

Editörün Önerisi : Hamilelikte Kilo Alımı ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

yulaf-kilo-aldirir-mi

Sütlü Yulaf Kilo Aldırır mı?

Sütlü yulaf kilo aldırır mı? Sorusu en az meyveli yulaf kilo aldırır mı? Sorusu kadar merak konusu olmuştur. İçerisinde fosfor ve zengin minareler içeren yulaf her öğün ve her mevsim tüketilmesi uygun olması sebebi ile oldukça fazla tüketilmektedir. Sütlü yulaf yağ yakımını sağlayarak kilo kaybına sebebiyet verebilir bu nedenle diyet ve sağlıklı beslenme listenize ekleyebilirsiniz. Ölçülü ve düzenli tüketildiği sürece sütlü yulaf kilo aldırmaz.

Granola Yulaf Kilo Aldırır mı?

Granola Yulaf lezzetli olması ile sıklıkla tüketilen yulaflı bir besindir. Bu sebeple granola yulaf kilo aldırır mı? Sorusunu akıllara düşürmektedir. İçerisindeki besin değerleri granola yulafı sağlıklı hale getirse bile içeriğinde bulunan şeker ve kalori sayısı yaptığınız diyet açısından sağlıklı olamaz. Şekersiz granola yulaf ise kilo aldırmaz.

yulaf-kilo-aldirir-mi

Granola Yulaf Kaç Kaloridir?

Granola yulaf kilo aldırır mı ve yulaf kilo verdirir mi? sorularından sonra Granola yulaf kaç kaloridir sorusu gelmektedir. İçerisinde ceviz, fındık, yulaf ezmesi, badem gibi kuruyemişler vardır. Bahsedilen kuruyemişlerin yanı sıra kurutulmuş meyvelerde içeren granola yulaf fırına atılan bir tür çerezdir denilebilir. 100 gram granola yulaf ortalama 450-500 kadar kalori içerir. 5-10 gr diyet lifi, 30 gr şeker,10 gr protein, 20 gr yağ ve 64 gr karbonhidrat içerir. Bunların yanında granola yulaf hiç kolesterol içermez ve genellik ile kahvaltıda tüketimi tercih edilir.

Yulaf Ezmesi Kilo Aldırır mı Fitness Yaparken Yulaf tüketilir mi?

Yulaf kilo aldırır mı? sorusu kadar merak edilen bir diğer soru ise yulaf ezmesi kilo aldırır mı? Sorusudur. Diyet yapmak deyince ilk akla gelen besinlerden olan yulaf ezmesi ve yulafın bu kadar popülerleşmesinin sebebi lif değerlerinin yüksek olması ve dolayısıyla düşük kalori ve yağ oranına sahip olmasıdır. Fazlası ile sahip olduğu lif değerleri ile uzun süre tokluk sağlar ve metabolizmayı çalıştırır. Bahsedilen bu özellikleri sayesinde kontrollü bir tüketimde kilo aldırmaz.

Lifalif Yulaf Kilo Aldırır mı?

Sağlıklı olması ve içerdiği protein miktarı ile oldukça dikkat çeken yulaf akıllara yulaf kilo aldırır mı sorusunu getiriyor. Yulaf içerisindeki lif miktarı ile bağırsaklara oldukça iyi gelmektedir ve sindirimi kolaylaştırır. Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını kolaylaştırır. Bahsedilen bu avantajların yanı sıra uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Söz konusu bu özellikleri sayesinde yulafın tek başına kilo aldırması söz konusu olmamaktadır.

yulaf-kilo-aldirir-mi

Hangi Yulaf Kilo Aldırır?

Süt, yulaf muz ve bal karışımının kilo aldırma olasılığı vardır. Çünkü kalorisi yüksektir. İçeriğinde sağlığa zararlı bir madde bunmamasına rağmen kalori sayısı sebebi ile kilo aldırır. Üstelik bu karışım sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyen kişilere doktorlar tarafından tavsiye edilir. Yulaf ezmesi ile damak zevkinize uygun birden fazla tarif bulunmaktadır. Kek hamuru, ekmek ve kurabiye vb. tariflerde sıklık ile kullanılır. Bu tarz tariflerde yüksek kalori oranı ile kilo aldırır.

Yulafın Faydaları Nelerdir?

Yulafın bir çok faydası bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri şu şekildedir:

  • Yulaf içerisinde barındırdığı mineraller ve zengin vitamin içeriği sayesinde kalp rahatsızlıklarının önüne geçer.
  • Yüksek kolesterolün düşürülmesinde faydalıdır.
  • Kolon kanserinin oluşmasını engellemekte rol oynar
  • Zararlı hücrelerin büyümesini ve çoğalmasının önüne geçer.
  • Kan şekerine ve kabızlığa faydalıdır.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!