Yalova’da Gezilecek Yerler Rotası ile 12 Adımda Yalova Gezi Rehberi

İstanbul’ da yaşıyorsunuz biraz

İstanbul’ da yaşıyorsunuz biraz da şehrin kalabalığı sizi sıktı… Günübirlik gezecek bir konum arıyorsanız Yalova gezecek yerler listesi tam aradığınız çıkış yolu olabilir.

Yalova, İstanbul’ a olan yakınlığı sebebi ile zamanın yolda geçmesine sebep olmadan mis gibi kafa dinleyeceğiniz en güzel yerlerden birisidir. Üstelik öylesine güzel bir doğası ve şirin bir yaşantısı vardır ki, kafa dinlemek istiyorum diyenler için biçilmiş kaftan… Peki Yalova’ya gidince ne yapılır, nerelere gidilir ? Yalova’da gezilecek yerler listesi denilince akla ilk hangi adresler gelir? Yalovada gezilecek yerler nerelerdir?

Gelin hep birlikte güzel bir gezi rotası ile Yalova’ yı baştan sona gezinelim:

Adım Adım Yalova Gezilecek Yerler Listesi

Yalova gezilecek yerler denilince elbette belirli başlı noktalar ön plana çıkıyor. Denize kıyı oluşu, muhteşem güneş ve yeşilin birleşen manzarası ile Yalova göz dolduran bir tatil beldesi. İstanbul, Bursa, Bolu, Sakarya, Balıkesir, Ankara gibi birçok konumdan rahatlıkla ulaşım sağlanan Yalova tatilciler için sakinliği ve şirinliği ile dikkat çekiyor.

İş stresi, çalışma hayatı, okul, iş veya ev derdinden sıkılıp bir hafta sonu kaçamağı yapmak istiyorum diyenlere tam bir saklı cennet. Muhteşem doğası ile sizler için harika bir tatil deneyimi sunuyor. İşte Yalova gezilecek yerler listesi ile oluşturacağınız gezi haritanız:

1- Yalova Kent Ormanı – Çifte Şelale

95 hektarlık bir alana sahip olan bu güzel kent ormanı; kayın, meşe ve karaçam ağaçları ile kaplı. Etrafı şahsi mülkiyetleri ile kaplı bu alan özellikle sonbahar aylarında ziyaret edeceklere müthiş bir doğa güzelliği sunuyor.

Gerçek – doğal bir ormanlık alan olması sebebi ile porsuk, çakal, tilki, domuz gibi birçok hayvan çeşidini de bünyesinde barındırmaktadır.

Kent ormanı, Çınarcık ilçesi sınırları içerisindedir. İçerisinde yer alan yaylalar ve şelaleler ile karşınıza müthiş bir manzara çıkacaktır. Aynı zamanda civarda yer alan köylerin tarihi dokusu size bu güzel gezide eşlik edecektir. Yalova Gezilecek yerler içerisinde en çok ziyaretçi alan noktalar başında gelir.

Kent Ormanı içerisinde ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak bol bol resim çekilebilecekleri noktalar yer almaktadır. Dinlenme alanları, spor tesisi, tuvaletler, çocuk oyun alanları, teraslar ve dinlenme noktaları bulunmaktadır. Aynı zamanda Kent Ormanı içerisinde yer alan Çifte Şelale yakınında istediğiniz kadar suyun sesini dinleyebilir ve resim çekilebilirsiniz. Yine orman içerisinde yer alan patika yollar uzun uzun sessiz doğa yürüyüşü yapmak için oldukça elverişlidir.

2- Çaldere Şelalesi

Çınarcık- Esenköy arasında yer alan bu doğa harikası şelale ziyaretçileri için oldukça güzel bir atmosfer sunuyor. Çaldere Şelalesi, Taz Dağları’ndan akmaya başlar ve Marmara Denizi’ ne dökülür. Bu dağların ortalama yüksekliği 920 metredir ve yükseklik dikkate alındığında Karadeniz’ in hırçınlığını andıran bir sesli akış söz konusuydu.  Şelale yanında gezeceğiniz zaman suyun hızlı akışı sizi oldukça etkileyecektir.

3- Çınarcık

Çınarcık ilçesi, Yalova sınırlarında deniz ile sınır şirin mi şirin bir ilçe. Turizm açısında oldukça kıymetli olan Çınarcık misafirlerini aynı sıcaklıkta karşılıyor. Yalova’ ya geldiğinizde denize girmek için en güzel nokta neresi diye sorarsanız size kesinlikle ilk olarak Çınarcık gösterilir. Ailecek tatil yapmak isteyenlere en başarılı seçimdir.

4- Bülbül Deresi

Hani filmlerde izleriz ya serin akan suların üzerinde ahşap masala. Sevenler sevdiği ile yeşillikler içinde ayakları suda masalarda oturup çay içerler ve mutludurlar. İşte tam da böylesine masalsı bir güzelliğin adresi Bülbül Deresi. Bülbül Deresi boyunca çay içebileceğiniz mekanlar da mevcut. Doğa ile başbaşa kuş ve su sesleri içerisinde harika bir sessizlik sizce de kafa dinlemek için ideal değil mi? Yalova gezilecek yerler içerisinde bu doğaya hayran kalmamak elde değil bizden söylemesi…

5- Erikli Şelalesi – Erikli Yaylası

Özellikle trekking yapmak isteyenler için muhteşem bir alan olan bu şelale, Erikli Yaylası ve Delmece Yaylası arasında kalan bu alanda yer alıyor. Zaten Erikli Yaylası’ na geldiğinizde doğal güzellikler içerisinde karşınıza çıkan manzara sizi derinlemesine etkileyecektir.

6- Esenköy

Temiz bir deniz, sakin bir alan arıyorsanız Esenköy tam size göre. Küçük şirin bir sahil hattı. Masmavi denizi ile karşınızda muhteşem bir sahil kasabası. İçerisinde yer alan huzur ile bütün yorgunluğunuz gidecektir.

7- Sudüşen Şelalesi

Termal’ e geldiyseniz ve piknik yapacak bir alan arıyorsanız kesinlikle Sudüşen Şelalesi çevresi sizi en güzel şekilde ağırlayacaktır. Yeşil bir doğa sessizlik, su ve kuş sesleri ile etkilenmemeniz elde değil.

8- Karaca Ağaç Parkı- Karaca Arboretumu

TEMA vakfı koruması altındaki bu yeşil alan Yalova Gezilecek yerler listesinde mutlaka yer almalıdır. TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca tarafından kurulmuş aynı zamanda da Türkiye’ nin ilk özel canlı ağaç müzesi olma özelliğine sahiptir. Neredeyse 7000 çeşit ağacı barındıran bu özel alan ziyaretçilerine muhteşem bir doğal manzara sunmaktadır. Giriş ücreti 10 tl ve önceden randevu alınması gereklidir.

9- Dipsiz Göl

Çınarcık ilçesi sınırlarında Teşvikiye’ de yer alan Dipsiz Göl bir krater gölüdür. Olduğu yerde herhangi bir kaynaktan bağımsız ortaya çıkan bu su, durgun olduğu için içilmez. Hala derinliğinin ne kadar olduğu ise bilinmemektedir.

Dipsiz Göl civarında kamp yapmak ya da yürüyüş yapmak için oldukça geniş bir alan bulunmaktadır. Su içerisinde oldukça çeşitli balık da bulunmaktadır.

10- Yürüyen Köşk

Yürüyen Köşk, tarihten çok güzel bir olayın bizlere hatırası. 1929’ da Yalova’ya gelen Atatürk bu köşkte kalır. Yapım aşamasında hemen köşk yanında kocaman bir çınar ağacı vardır ve bu ağaç kesilmesin diye yapı raylar üzerine kurulur. Bu nedenle raylar üzerinde hareket eden bu köşke yürüyen köşk denmiştir. Yalova’ ya geldiğinizde tarihten bir huzur arayan herkesin mutlaka gezip görmesi gereken bir yerdir. Yalova gezilecek yerler içerisinde belki de en anlamlı köşelerden birisidir.

11- Yalova Kent Müzesi

Yalova Kent Müzesi, Yalova’ nın yerel yönetimde rol oynaması ile ihtiyaç üzerine 1900 yılında inşa edilmiştir. 1. Dünya Savaşı, Osmanlı ve Kurtuluş Savaşı Dönemlerine tanıklık etmiştir. Bu yönü ile tarihi dokusu oldukça kıymetlidir. 2013 yılında müzeye çevrilen bu yapı etnografik niteliğe de sahiptir.

12- Termal

Yalova gezilecek yerler için son durak Yalova Termal ilçesidir. Bu ilçe, muhteşem bir termal kaynaktır. Bu nedenle ismi de buradan gelir. Samanlı Vadisi içerisinde yer alan bu termal sular için çevrede birçok otel hizmet vermektedir. Eğer yolunuz Yalova’ ya düşerse mutlaka bu kaplıca sularına girmeden buradan ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca 9 Adımda Eskişehir’ de Gezilecek Yerler gezi rehberimizi okuyabilir ve Eskişehir’de bir tur planlayabilirsiniz.