Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yahya Sinvar Kimdir? Yahya Sinvar Öldü mü?

Yahya Sinvar kimdir? Bu

Yahya Sinvar kimdir? Bu konu şimdilerde oldukça araştırılan ve merak uyandıran içeriklerin başında geliyor. Hamas liderinin son operasyon ile öldürülmüş olabileceği konuşuluyor. İsrail ordusu sözcüsü tarafından iddia edilen bu bilgi doğru mu?

Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın Yaşamı

Yahya Sinvar Kimdir? Yahya Sinvar Öldü mü?
Yahya Sinvar Kimdir? Yahya Sinvar Öldü mü?

1962 doğumlu olan Yahya Sinvar, Gazze şeridi Mısır yönetimi altındayken Han Yunus kampında dünyaya geldi. Ailesi 1948 yılında Arap- İsrail savaşında buraya sığınmıştı. Sinvar, Liseyi Han Yusuf Erkek Ortaokulunda tamamladı.

Sonrasında Gazze İslam Üniversitesine yerleşen ünlü isim burada Arapça üzerinde çalışmalar yaparak, önemli lisans dereceleri elde etti. 1982 yılında tutuklanan Sinvar birkaç ay boyunca Far’a hapishanesinde kaldı.

1988 yılında dört İsrail askerinin kaçırılması ve öldürülmesi konusunda suçlu gösterilerek tekrar tutuklandı. 22 yıl cezasını hapishanede çeken ünlü isim esir değişimi kapsamında olan 1026 kişi içinde en kıdemli olarak serbest bırakılmıştır.

Filistin’e dönen Sinvar, Mart 2021’de Hamas Gazze şubesinin başkanı olarak seçilmiştir. Hamas yetkilileri arasında Haniye’den sonra önemli ikinci güç olarak gösterilen Sinvar öldürülmüş olabileceği iddiası ortaya atıldı.

Yahya Sinvar Öldü mü?

Yahya Sinvar Kimdir? Yahya Sinvar Öldü mü?

Son operasyon sonrasında İsrail Ordusunun Sözcüsü Yanya Sinvar’ın öldürülmüş olabileceği bilgisini paylaştı. Bu olasılığın araştırılacağı belirtilirken, ölenlerin henüz kimlik bilgilerinin belirlenmediği de açıklandı.