Tarkan Tevetoğlu 17 Ekim 1972 tarihinde Almanya’nın Frankfurt yakınlarındaki Alzey kasabasında doğdu. 6 çocuklu ailenin beşinci çocuğu. Almanya’da bir süre yaşadıktan sonra ailesiyle Türkiye’ye döndü. Karamürsel Lisesi’nde bitirdi. Müzik eğitimini, Karamürsel Musiki Cemiyeti ve ardından da Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde aldı. Basın tarafından Megastar olarak nitelendirildi.
Tarkan Albümleri
Tarkan 1992:
Yine Sensiz
Tarkan 1994:
Aacayipsin
Tarkan 1997:
Tarkan 2001:
Karma
Tarkan 2006:
Come Closer
Tarkan 2008:
Metamorfoz
Tarkan 2009:
Tarkan Hakkında Çıkan Haberler
MHP’li Mehmet Gül bir gol daha yedi Sabah 20 Nisan 2001 Tarkan’a eşcinsel dediği için parti yönetimine şikayet edilen Gül, baltayı taşa vurmuş: Tarkan ülkücü aydın Dr. Fethi Tevetoğlu’nun kardeşinin torunu çıktı. MHP İstanbul milletvekili Mehmet Gül’ün, “Eşcinsel olmasaydı da başka türlü olsaydı, daha çok severdim” dediği ünlü şarkıcı Tarkan (Tevetoğlu), “ırkçı ve turancı” olduğu iddiasıyla 1944 yılında Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız’la birlikte yargılanan eylemci ve radikal ülkücü Doktor Üsteğmen Fethi Tevetoğlu’nun akrabası çıktı.
Tarkan, Fethi Bey’in erkek kardeşinin torunu. SAZAK’A ŞİKAYET
İlk golü Tarkan’ın eşcinsel olduğunu iddia ederek Gül atmıştı. Bu sözlere öfkelenen Tarkan, “Mehmet Gül ismindeki vekili nefretle kınıyorum. Onunla yargı önünde hesaplaşacağım” demişti. Bu arada MHP’nin Eskişehir Merkez İlçe Başkanı Muhammet Tevetoğlu’nun Tarkan’ın amcasının oğlu olduğu ortaya çıkmıştı.
M. Tevetoğlu, “Tarkan bunu haketmedi” demiş ve soluğu Ankara’da alarak, Gül’ü, MHP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Sazak’a şikayet etmişti. Böylece durum 1-1 olmuştu. Derken bir bomba daha gündeme düştü: Tarkan, eski tüfek ülkücülerden Fethi Tevetoğlu’nun yakın akrabasıydı. Fethi Tevetoğlu 1944 yılında ‘ırkçı ve turancı’ olduğu iddiasıyla yargılanan ve 11 ay da hapis yatmış bir ülkücüydü.
Umay Türkeş’ten Tarkan’a Destek
Alparslan Türkeş’in kızı Prof.Dr. Umay Türkeş, Tevetoğlu’nu yakından tanıyan isimlerin başında geliyor. “Fethi Bey, Türk milliyetçi hareketinin çok önemli bir simasıydı” diyen Prof.Türkeş, Fethi Tevetoğlu hakkında şunları söyledi: “Çok kibar biriydi. Türkçe’yi kusursuz kullanırdı. Cumhuriyet aydınıydı. 1944’te hapse girene kadar ‘Kopuz’ adında bir dergi çıkartmıştı.
Hekimdi. Hatta tıbbi tedavi yöntemleriyle ilgili buluşları da bulunuyordu. 1960’larda Adalet Partisi’nden hem Samsun milletvekili, hem de Samsun Senatörü seçilmişti. ‘Türkiye’de Sosyalist ve Komunist Akımlar’ ve ‘Atatürk’le Samsun’a Çıkanlar’ adında önemli kitapları vardı.” TORUNU DEĞİL Tarkan’la Fethi Tevetoğlu arasındaki akraba bağına da açıklık getirdi: “Fethi Bey’in Samsun’daki akrabalarıyla da konuştum. Tarkan, Fethi Tevetoğlu’nun torunu değil; Fethi Beyin kardeşinin torunu.” Sonuç olarak sık sık töreden ve büyüklere saygıdan söz açan Mehmet Gül bu kez de tarihten bir gol yiyor ve 2-1 yenik duruma düşüyordu.
Kaynak: Hurriyet 14.04.2001