Kabızlık belirtileri arasında, 3-4 tuvalete çıkamama, karın şişliği, sert dışkılama faktörleri bulunuyor. Kabızlık oluşumunda hareketsizliğin yanı sıra beslenme şekli de çok önemli. Bol sebze tüketimi, gün içinde bol su içmek ve öğün atlamamak kabız oluşumunu önler.
Oluşan kabızlıktan kurtulmak için ilaç kullanmak yerine doğal yollarla kendinizi tedavi edebilirsiniz. Öncelikle en azından iki günde bir yarım saatlik yürüyüş e beslenme düzeninizi oturtmalısınız. Bol yeşil sebze ve meyve tüketmelisiniz. Kabızlık ilaçları geçici olarak sizi rahatlatsa da bağırsakları tembelliğe alıştırarak sizi ilaçlara bağımlı hale getirebilir.
bekletin. Sabah haşlayıp içine 2 tane kabak, pırasa,kereviz sapı, ıspanak, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip pişirin. Arpa çorbasını sabah aç karnına içebilirsiniz.İki yumurtanın sarını bir kapta çırpın. Ayrı bir kapta bir fincan sıvı yağın içine tarçın ekleyip karıştırın ve yumurtaya ekleyin. 50 gr keten tohumu, 50 gr yulaf, 1 kahve fincanı şeker, mürdüm eriği ve bir miktar buğday unu ekleyerek kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın. Hamuru 150-160 derecelik fırında pişirin. Her gün iki ince dilim yiyebilirsiniz.Zeytinyağlı ve pirinçsiz olarak pişirilen pırasa yemeği de kabızlığa birebir iyi gelecektir. Kabızlık için sinameki kullanımı doğru bilinen yanlışlardandır. Sinameki kabızlığa iyi gelir ancak dışkı ile birlikte bağırsak içindeki kaydırıcı sıvının da dışarı atılmasını sağlar bu yüzden sinamekiyi bıraktığınızda kabızlığınız daha da artacaktır.
Kabızlık çayı tarifi;
Bir avuç maydanoz, bir avuç kiraz sapı, 3 bardak poşeti yeşil çay, 1 limon 3 adet kayısıyı beş bardak suyun olduğu sürahiye ekleyin ve kaynatın. Bu çayı gün içinde aralıklı olarak tüketebilirsiniz. Kabızlık için suda şişen besinler tüketilmelidir. Örnek olarak keten tohumu verilebilir. Sabah içip akşam etkisini göreceğiniz en etkili çözüm sinamekidir. Ancak bitkinin çok dikkatli kullanılması gerekir. Nasıl elde edildiği, nasıl kurutulduğu iyice araştırılmalıdır.