En İyi Görüntülü Konuşma Uygulamaları ile Hayattan Kopma!

Görüntülü konuşma uygulamaları, sundukları

Görüntülü konuşma uygulamaları, sundukları pek çok avantajlı görüşme olanakları ile dikkat çekmektedir. Uygulamaların, sesli ve görüntülü olarak konferans düzenleme imkanı sunması, dünya genelinde pek çok kullanıcının bu uygulamaları tercih etmesine yol açmaktadır. Görüntülü konferans uygulamaları, temel özellikler için genellikle herhangi bir ücret talep etmemektedir.

Kişisel bir konuşma ücretsiz olarak sunulurken, iş görüşmelerine dayalı olan konferanslar için ücret talep edilebilmektedir. Business özellikli konuşmalar için uygulamalar tarafından farklı özellikler sunulmaktadır. Kişinin kullanma amacına uygun bir uygulama tercih edilerek görüntülü konuşma yapılabilmektedir. Bazı uygulamalar yalnızca iki kişiye kadar konuşma imkanı tanırken, bazı uygulamaların çok sayıda konuşmaya imkan tanıdığı görülmektedir.

Görüntülü Konuşma Uygulamaları Neden Popüler Oldu?

Toplu görüntülü konuşma uygulamaları uzak mesafeleri yakınlaştırma özelliği ile beğeni toplamaktadır. Bu uygulamalar çok sayıda ve farklı amaçlara hizmet etmektedir. Kullanıcıların kullanım amaçlarına uygun özelliklere sahip uygulamalar tercih edilmelidir. İş görüşmeleri için uygulama kullanılacaksa, çoklu konferansa imkan tanıyan yazılımlar işlevsel olacaktır.

Çoklu görüntülü konuşma seansları, bilgisayarların yanı sıra akıllı telefonlar aracılığı ile de yapılabilmektedir. Video konferans imkanı sunan uygulamaların sürekli olarak yeni güncellemelerle farklı özellikleri bünyelerine kattıkları görülmektedir. Örneğin, Whatsapp uygulaması sürekli olarak yaptığı güncellemeler ile farklı özellikleri kullanıcılarına sunmaktadır. Bu uygulamaların dinamik bir yapıda olmaları, kullanıcıların kullanabilecekleri uygulama içi özellikleri her geçen gün artırmaktadır.

Hangi Uygulama Tercih Edilmelidir?

Görüntülü konuşma uygulamaları için kullanıcılar için pek çok seçenek bulunmaktadır. Bunlar arasından “hangisi daha iyidir?” gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü uygulamaların hepsi, temel özellikleri yüksek kalite ile sunmaktadır. Kişinin kullanım amacına uygun bir uygulama tercih edilerek, istenilen özelliklere sahip olmak mümkündür.

İş görüşmeleri için dünya genelinde Skype uygulaması oldukça fazla kullanıcıya sahiptir. Kişisel görüşmeler için Whatsapp kullanımı üst düzeydedir. Bunun dışında, konuşmalarda ekstra gizlilik isteyenler için Telegram ya da Jitsi tarzı uygulamalar da tercih edilebilmektedir. Kullanıcının uygulamadan ne beklediğine yönelik olarak tercihler değişmektedir.

1 – Görüntülü Konuşma Uygulamaları Arasında Skype Uygulaması

Skype görüntülü konuşma kaç kişi ile yapılabilir sorusu oldukça merak edilmektedir. Görüntülü görüşme yapma uygulamaları arasında Skype uygulamasının ayrı bir yeri bulunmaktadır. Aynı anda 50 kişiye çoklu konferans imkanının yanı sıra zaman ayarlı mesajlaşma özelliği de uygulamada yer almaktadır. Uygulamanın görüşme kalitesi oldukça yüksektir.

Ayrıca, ücretli kullanımda Business özellikleri de dikkat çekmektedir. Skype üzerinden ücretli olarak normal telefonları aramak mümkündür. Uygulama dinamik bir yapıya sahiptir. Yeni güncellemeler ile her geçen gün özelliklerini artırmaktadır. Skype, Grup görüntülü konuşma uygulamaları arasında kullanıcılar tarafından takdir toplamaktadır.

2 – Viber Uygulaması

Görüntülü görüşme yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilen bir diğer uygulama da Viber’dir. Viber sunduğu pratik konuşma imkanı ile çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı başarmıştır. Diğer bir Viber kullanıcısının uygulama üzerinden ücretsiz olarak başka bir kullanıcıyı araması mümkündür. Akıllı telefonlar üzerinden kullanılabilen uygulama, bilgisayar aracılığı ile de kullanılabilmektedir. Viber uygulamasının son derece kolay bir arayüzü bulunmaktadır. Kolay bir kullanım ile görüşme yapmak isteyenler için Viber oldukça idealdir.

3 – Facebook Messenger

Facebook Messenger uygulamasının son dönemde hızlı bir şekilde gelişmesi, kullanıcıların dikkatini çekmiştir. Messenger, Facebook hesabında yer alan kişilerle kolay bir şekilde iletişim kurmayı sağlayan uygulamadır. Görüntülü konuşma özelliğinin sonradan gelmesi ile birlikte, uygulama, diğer muadilleri ile yarışmaya başlamıştır. Kaliteli bir görüntülü konuşma deneyimi için uygulama tercih edilebilir. Son zamanlarda yurtdışı görüntülü konuşma programları arasında da en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.

4 – Whatsapp Uygulaması

Whatsapp yeni özellik olarak yakın zamanda görüntülü konuşma özelliğini eklemiştir. Bu özellik ile birlikte aynı anda 4 kişi ile görüntülü konuşmak mümkün olmaktadır. Uygulamanın bu konuda biraz daha yol alması gerekse de kısa zamanda bu açığı kapatacağı öngörülmektedir. Uygulamanın sesli konuşma sekmesi, görüntülü konuşma sekmesinden daha yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Yakın zamanda Whatsapp uygulamasına da yeni bir sohbet özelliğinin eklenmesi beklenmektedir.

5 – tercih edilebilir. Uygulamada sınırsız sayıda kullanıcı aynı anda konuşma yapabilmektedir. Görüntülü konuşmada çok sayıda kişiye aynı anda ulaşmak isteyenler için uygulama son derece işlevsel olmaktadır. Görüntülü konuşma uygulamaları arasında Jitsi’nin yeri, oldukça farklıdır.

Corona virüsü nedeniyle sık sık kullanmak zorunda olduğumuz en önemli uygulamaların başında görüntülü sohbet – konuşma uygulaması gelmektedir. Hal böyle olunca en iyi görüntülü görüşmeler yapmayı sağlayan ücretsiz görüntülü sohbet uygulamaları ihtiyacı duyduk. Bu süreçte aynı anda bir video yu ekran paylaşımı yöntemi ile sevdiklerimizle paylaştık.

Zoom gibi uygulamalar ile aynı anda ders aldık. Google duo gibi free conference yöntemleri ile tüm görüşme ve video anlatım ihtiyacımızı karşıladık. Hayatın değiştiği son günlerde ise Kontrollü Sosyal Hayat politikasına geçerek işlerimize geri döndük ve hayatlarımıza yeni şekiller vererek devam ediyoruz.Siz de bu süreçte kullandığınız farklı bir uygulama varsa yorum bölümünden paylaşarak, merak edenlere fikir verebilirsiniz.