5 Muhteşem Video Konferans Uygulaması 

Son dönemlerde görüntülü görüşme

Son dönemlerde görüntülü görüşme yapmak oldukça revaçta. Peki, en iyi video konferans uygulamaları hangileri? İşte, detaylar!

Video Konferans Uygulamaları

Video konferans uygulaması olarak çok sayıda uygulama kullanılmaktadır. Bu uygulamaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Bazı uygulamalar ücretli olarak sunulurken, bazı uygulamalar video konferansı ücretsiz olarak yapma imkanı tanımaktadır. Özellikle korona virüs döneminde görüntülü görüşme yapmaya imkan tanıyan uygulamalar sıklıkla kullanılmıştır. 

Normal şartlarda, bireysel olarak kullanılabilen bu uygulamalar, iş amaçlı olarak da kullanılabilmektedir. İş amaçlı olarak kullanımlarda kullanıcı sayısının fazla olması önemlidir. Bazı şirketlerde çok sayıda kullanıcılarla belirli dönemlerde video konferans yapılabilmektedir. Şimdi mevcut olan Video konferans uygulamaları arasından kullanıcıların beğenisini kazanmış olan 5 uygulamayı tanıtalım.

1. Video Konferans Uygulaması: Zoom

En iyi video konferans uygulaması listesinde ilk sırada Zoom bulunmaktadır. Zoom uygulaması pandemi döneminde yoğun bir şekilde kullanılmıştır. İş toplantıları için de Zoom uygulaması tercih edilmektedir. Toplantı sırasında görüntü kaydı alınabilmektedir. Toplantı kaydı yapılarak katılımcılara ya da toplantının ulaştırılması istenen kişiye gönderilmesi sağlanmaktadır. Uygulama içerisinde farklı odalar açılabilmektedir. Ayrıca tüm kullanıcılar, ekranlarını diğer katılımcılarla paylaşabilmektedir. Yönetici konumda bulunan kullanıcının izin vermesi doğrultusunda, diğer kullanıcılar kendi ekranlarını katılımcılara gösterebilirler. Uygulama; hem ücretli hem de ücretsiz kullanıma imkan tanımaktadır. Ücretsiz kullanımlarda toplantılarda süre kısıtı bulunmaktadır. 

Bazılarına göre uygulamanın ara yüzü pek de kolay değildir. Ayrıca ücretli kullanımlar için uygulamanın aylık ödemeleri yüksek değildir. Toplantı sırasında katılımcılar tarafından kullanılan bulut hizmetleri üzerinden dosya paylaşımı yapılabilmektedir. Zoom, akıllı telefonlar üzerinden de toplantılara katılmaya imkan tanımaktadır. Herhangi bir toplantı başlatmak son derece kolaydır. Toplantı oluşturduktan sonra mevcut link, diğer katılımcılara dağıtılmaktadır. Katılımcılar bu linke tıklayarak toplantı odasına girebilmektedir. Uygulamanın ücretsiz versiyonunda, herhangi bir toplantının süresi 40 dakika olarak belirlenmiştir. Toplantının bitimine 10 dakika kala üst kısımda bildirim görünmeye başlamaktadır. Ücretli bir kullanım sırasında 100 kişiye kadar toplantı yapılmasına olanak sunmaktadır. 

2. Video Konferans Uygulaması: Face Time

En iyi Ücretsiz video konferans uygulamaları listesinde bir Apple ürünü de yer almaktadır. Uygulama kaliteli bir görüşmeye imkan tanımaktadır. Yüz yüze yapılan görüşmeler için Face Time tercih edilebilir. Görüntü ve ses kalitesi Apple’ın garantisi altındadır. Uygulamanın kullanımı da son derece kolaydır. Herhangi bir kişi ile Face Time üzerinden görüşme yapabilmek için iki tarafın da Apple marka cihaza sahip olması gerekmektedir. Ayrıca kişilerin cep telefonu numaraları da cihazda yer almalıdır. 

Uygulama yalnızca yüz yüze görüşmelerle sınırlı değildir. 32 kişiye kadar video konferansı düzenlemek mümkündür. Konferans içerisinde yer alan kişi sayısını artırmak için artı ikonu kullanılmaktadır. Uygulama içerisinde pek çok eğlenceli eylemler yer almaktadır. Uygulama Apple tarafından sunulan ve hiçbir ücret talep edilmeden kullanıma imkan tanıyan bir uygulamadır. Ücretsiz görüntülü konuşma uygulaması arayanlar için Face Time oldukça idealdir. 

3. Skype Uygulaması

Video konferans uygulaması olarak Skype’ın sunduğu pek çok özellik bulunmaktadır. Skype çok eskiden beri kullanılan ve dünya genelinde kullanıcıların takdirini toplayan bir uygulamadır. Uygulamanın video konferans özelliği, ücretsiz olarak sunulmaktadır. Uygulamanın diğer uygulamalara göre biraz demode kaldığı söylenmektedir. Skype’ın yenilikleri takip edemediği için diğer uygulamaların gerisinde kaldığına yönelik eleştiriler yapılmaktadır.

Uygulamanın Business versiyonu da bulunmaktadır. Ancak Business uygulaması ücretli olarak kullanıma imkan tanımaktadır. Uygulama Skype web adı altında internet tarayıcıları üzerinden kullanım sağlamaktadır. Tarayıcı üzerinden girilerek uygulamayı herhangi bir cihaza indirmeden kullanımı mümkündür.  Her oturumda 4 saatlik toplantılar düzenlenebilmektedir. Video görüşmeler için belirlenen maksimum katılımcı sayısı 50 kişidir. Herhangi bir şirket için 50 kişilik katılımcı kapasitesi oldukça yeterlidir. 

4. Microsoft Teams

En iyi video konferans uygulaması Microsoft Teams bu listede es geçilmemelidir. Uygulamanın kullanımı biraz karışık bulunmaktadır. Office 365 üyeliğine sahip olanlar için Microsoft Teams ücretsiz olarak sunulmaktadır. Uygulamadaki menülerin biraz daha basite indirgenmesi, kullanıcılar tarafından beklenmektedir. Ayrıca uygulama üzerinden hızlı bir şekilde toplantı yapılmasına da imkan tanınmıyor, kullanıcıların eleştirdiği bir başka husustur. Uygulamanın sunduğu görüntü ve ses kalitesi, Microsoft Teams’ın kaliteli bir konferans uygulaması olmasını sağlamaktadır. 

5. Google Hangouts

Uygulama akıllı telefonlar üzerinden de kullanılabilmektedir. Google hesabı olanlar tarafından uygulamaya kullanım imkanı tanınmaktadır. Uygulama normal şartlarda ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Uygulamanın ücretli üyelikleri de vardır. Uygulama iki farklı versiyonda sunulmaktadır. İş toplantıları için sunulan versiyonunun yanında arkadaş çevresi için kullanılabilecek versiyonu da bulunmaktadır. Uygulama sayesinde tek seferde 250 katılımcıya aynı anda ulaşmak mümkündür. Uygulamada toplantıların kayıt altına alınma özelliği yer almaktadır. Uygulamanın ücretsiz versiyonunda 25 kişilik bir katılım sağlanabilmektedir. Video konferans sistemi bir çok kolaylığı da beraberinde getirir. Bir video konferans uygulaması ile, ulaşmak istediğiniz kişilerle rahatlıkla sohbet edebilirsiniz.

Ücretsiz video konferans uygulamalarını sizler ile paylaştık. Dilerseniz uygulama içi satın alma yapabilirsiniz. Video konferans Nasıl yapılır, sorusunun cevabını da böylelikle vermiş olduk. En iyi video konferans uygulamaları listemizden dilediğinizi seçip, uygulamayı indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.