Work and Travel Nedir ? Work and Travel 2021 Başvuru Şartları Nelerdir?

Hemen her üniversite öğrencisi Amerika’da yaşamak ve çalışmak ister. Bu hayalini gerçekleştirmek isteyen binlerce üniversiteli yurt dışında çalışma imkanı sunan programlara başvuru yaparak, Amerika başta olmak üzere birçok ülkenin değişim ve eğitim programlarına dahil olurlar. Her yıl binlerce Türk öğrencinin de büyük bir heyecanla başvuru yaptığı Work and Travel nedir ? Work and Travel başvuru […]

Hemen her üniversite öğrencisi Amerika’da yaşamak ve çalışmak ister. Bu hayalini gerçekleştirmek isteyen binlerce üniversiteli yurt dışında çalışma imkanı sunan programlara başvuru yaparak, Amerika başta olmak üzere birçok ülkenin değişim ve eğitim programlarına dahil olurlar. Her yıl binlerce Türk öğrencinin de büyük bir heyecanla başvuru yaptığı Work and Travel nedir ? Work and Travel başvuru sürecinde hangi işlemler yapılır?  Work and Travel şartları arasında yabancı dil bilgisi bulunuyor mu? İşte, tüm detayları ile Work and Travel 2021 şartları ve başvuru süreçleri…

Work and Travel Nedir ? Başvuru Süreci Nasıl İşler?

Work and Travel nedir? Öğrenciler tıklayın

Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ve yine Amerika Birleşik Devletleri izni ile gerçekleştirilen bu program öğrencilerin yabancı dili yerinde öğrenmelerini sağlarken, aynı zamanda yurt dışında çalışma imkanı bulmalarına da aracılık etmektedir. Bu yönü ile öğrenciler hem maddi kaynak sağlarken hem de dil becerilerini geliştirme imkanı bulabilmektedir. Hatta bazı öğrenciler çalıştıkları firma aracılığı ile tanıştığı kişiler sayesinde mezuniyet sonrası yurt dışında çalışma imkanı bulabilmektedirler.

1 – Work and Travel Nedir ?

Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenci kabul eden Work and Travel , üniversiteli öğrencilere çok genç yaşlarda yurt dışında çalışma imkanı sunan bir kültürler arası değişim programıdır. Bu program ile yurt dışında çalışma izni alan öğrenciler, kabul edildikleri firma bünyesinde çalışırken, kendileri gibi programa dahil olan onlarca yabancı öğrenci ile de tanışma imkanı bulurlar.

Keyifli bir çalışma sürecinin yanında uluslararası bir arkadaşlık ağı kurma imkanı bulan öğrenciler, bu süreçte öğrendikleri yabancı dilin farklı ülkelerin aksanında nasıl konuşulduğunu da yerinde görmüş olurlar. Work and Travel bu yönü ile aylarca ders alınan bir kurs merkezinden çok daha faydalı bir öğretim süreci işletmiş olmaktadır.

2 – Work and Travel Şartları Nelerdir?

Work and Travel 2020 şartları arasındaki birçok başvuru şartı 2021 yılında da geçerlidir. Yurt dışında çalışma olanakları sunan firmalar ile öğrencileri bir araya getiren dünyanın en önemli değişim programı Work and Travel şartları şu şekildedir:

Work and Travel şirketleri ile anlaşma sağlayabilmek ve yurt dışında çalışma imkanları arasından tercih yapabilmek için öncelikle üniversitelerin lisans ya da yüksek lisans bölümlerinden birinde, örgün eğitim öğrencisi olmak gerekmektedir.Değişim programına katılmak için başvuru yapmak isteyen önlisans öğrencileri için ise ders saydırma işlemi yaparak 4 yıllık bir lisans bölümüne geçiş hakkına sahip olmak, W&T öğrencisi olma hakkını kazandırabilmektedir.Work and Travel yaş sınırı olan bir program olup, başvuru yapan kişilerin en az 18 en fazla 30 yaşında olması gerekmektedir. 26 yaşından büyük öğrencilerin başvurularında vize alma süreçlerinde bazen sorunlar yaşanabilmektedir. Bu noktada 18 ile 26 yaş aralığında olmak en doğru yaş aralığıdır.Work and Travel şartları 2020 listelerinde dile getirilen 2.0 ortalama konusu oldukça esnek bir kuraldır. Yani 2.0 not ortalamasının altında olup, dil seviyesi yüksek olan öğrenciler değişim programına katılabilmektedir. Bu noktada, üniversite not ortalaması düşük olan öğrencilerin mutlaka ve mutlaka İngilizce konusunda kendilerini ispatlamaları gerekmektedir.Programa başvuru için minimum İngilizce seviyesi Intermediate düzeyindedir. Bu düzey, başvuru kaydı sırasında yapılan sözlü mülakat sırasında eğitim danışmanları tarafından ölçülmektedir. Bu noktada yeterli görülen öğrenciler başvuru sürecine geçerlerken, yeterli olmayanlar için ise eğitim alma imkanı sunularak bir sonraki dönem tekrar başvuru imkanı sunulur.

3 – 2021 Work and Travel Ücretleri

Her yıl olduğu gibi 2021 yılında da güncel Work and Travel ücretleri üzerinde birtakım değişiklikler yaşandı. Özellikle pandemi sürecinin araya girmesi ve bu süreçte öğrenci alım programlarının sayı limitleri oluşturmaları nedeniyle ücretler üzerinde de değişiklikler yapılma kararı alındı.  Work and Travel 2021 Ücret skalası şu şekilde belirlenmiştir:

Uçak Bilet: 600 -1000 Dolar ArasıSEVIS Harcı: 35 Dolar ( Vize almadan ödenmelidir)Program Ücreti: 2700 – 3200 Dolar ArasıVize Harcı: 160 DolarHarçlık: Minimum 800 Dolar ( İlk maaş alımına kadar kullanmak amacı ile)

Bu fiyatlar üzerinde sponsor bulunması ya da İngilizce seviyesinin Advance olarak belirlenmesi durumlarında indirimler yapılabilmektedir. Bu noktada değişim programı için destek alınan Danışmanlık Firması tarafından bilgilendirme yapılmaktadır.

4 – Work and Travel On Kayıt Ücreti Geri Alma

Programa başvuru yapan ve ön kayıt yaptıran öğrenciler bazen başvuruları sona erene kadar maddi yetersizlik ya da sağlık problemleri gibi durumlarla karşı karşıya kalabilir ve başvuru sürecini tamamlamadan programa dahil olmaktan vazgeçebilmektedirler. Bu durumda Work and Travel On Kayıt Ücreti Geri Alma işlemi yapmak isteyen öğrenciler, başvuru yaptıkları eğitim danışmanlık firması ile görüşerek işlemleri yürütebilmektedirler. Work and Travel başvuru tarihleri her yıl değişiklik göstermektedir. Bu yıl da pandemi nedeniyle değişiklikler yapılması planlanmaktadır.

5 – Work and Travel Vizesi Nedir?

J1 Vizesi olarak da adlandırılan Work and Travel vizesi , İstanbul ve Ankara Amerikan Büyükelçiliği tarafından verilen bir onay sonucunda çıkarılabilmektedir. J1 vizesi olmadan Amerika onayı ile yurt dışında çalışma imkanı bulmak olanaksızdır. J1 vizesi almak için randevu alma ve başvuru yapma süreçleri hakkında destek alınan eğitim danışmanlığı firması tarafından yönlendirme yapılmaktadır. Bu noktada öğrencinin, kendisine belirtilen belge ve bilgiler ile birlikte Amerikan Büyükelçiliği ‘ne başvuru yapması gerekmektedir.

Öğrencilere uygulanan vize oryantasyonu toplantıları ile vize başvurusu sırasında yaşanabilecek sorunlar, psikolojik durumlar ve konsolosluk içerisinde gerçekleştirilmesi gereken adımlar, yine Work and Travel başvuru sürecini gerçekleştiren eğitim danışmanlık firması tarafından anlatılmaktadır.

6 – Work and Travel Şirketleri ile Anlaşma Nasıl Sağlanır?

Yurt dışında çalışma izni veren ülkeler arasında en önemlisi olan Amerika Birleşik Devletleri tarafından organize edilen bu değişim programında, ülkeler arası etkileşimi destekleyen partner firmalar bulunmaktadır. Work and Travel şirketleri ile anlaşma sağlamak ve bu şirketlerde çalışma imkanı bulmak isteyen öğrenciler iki farklı şekilde yol alabilirler: Birincisi, eğitim danışmanlığı hizmeti aldıkları firma tarafından alacakları rehberlik hizmeti ile kendilerine en uygun firmanın bulunmasını sağlayabilirler. İkincisi ise kendi firmalarını kendileri bulabilirler. İkinci seçeneği genellikle daha önce başvuru yapmış kişiler tercih etmektedirler.

7 – Work and Travel Kaç Ay Sürer?

Her yıl binlerce öğrencinin başvurduğu program Work and Travel kaç ay sürer? Programa dahil olunan döneme bağlı olarak 2 buçuk ay ile 3 ay arasında değişen bir süre boyunca çalışma izni verilmektedir.

8 – Work and Travel’da Ne Kadar Para Kazanılır ?

WORK AND TRAVEL'DA NE KADAR PARA KAZANILIR? | BANKA DÖKÜMANI

Yurt dışında çalışma izni almanın en kolay yolu olan bu değişim programı kısa süreli de olsa, 18 – 30 yaş aralığındaki öğrencilere mezun olmadan yurt dışında çalışma imkanı sunmaktadır. Bu yönü ile Work and Travel programı, öğrencilerin tanıştıkları farklı ülke insanları sayesinde çok daha geniş vizyonlar kazanmasını sağlarken, kültürel etkileşim sağlanan yabancı öğrencilere Türk kültürünün de tanıtılmasına yardımcı olmaktadır.

Bu süreçte aslında ikinci planda olan para kazanma konusunda ise öğrencilerin Türkiye’ye döndüklerinde sık sık Work And Travel’da Ne Kadar Para Kazanılır sorusu ile karşılaştıkları bilinmektedir. Bu noktada çalışılan sektöre, firmaya ve öğrencinin kaç saat çalıştığına göre değişik miktarlar ortaya çıkmaktadır. Program dahilinde çalışılan sektöre bağlı olarak saatlik olarak minimum 8 dolar ile maksimum 16 dolar arasında kazanç elde etmek mümkündür. Bu kazanca hizmet sektöründeki firmalarda TİP ücretleri de eklenmektedir.

9 – Work and Travel Hangi Sektörlerde Yurt Dışında Çalışma İmkanı Sunar?

Program dahilinde 4 farklı sektörde çalışma imkanı sunulmaktadır. Bunlar:

MağazacılıkEğlence ve Su Parkı İşletmeleriFast Food – Restoran İşletmeleriOtel ve Resort

şeklindedir. Başvuru sürecinde hangi sektörde çalışmak istediğini belirten öğrenci, danışmanı aracılığı ile firma ve sektör tercihinde bulunabilmektedir. Bu sektörler arasında en çok kazanç elde edileni ise Fast Food ve Restoran İşletmeleri olarak bilinmektedir.

10 – Sponsor Firma Nasıl Bulunur?

Programa dahil olmak ve yurt dışında çalışma fırsatları arasından kişiye uygun firmanın bulunması noktasında danışmanlık şirketleri büyük bir rol oynamaktadır. Her danışmanlık şirketinin yurt dışında ortak olarak çalıştığı işletmeler ve bu işletmeler arasında sponsor firmalar bulunmaktadır. Daha önce söz konusu sektör ile deneyimi olmayan kişileri çalışma arkadaşı olarak kabul eden bu firmalara sponsor firma denir. Bu noktada belirli bir firma konusunda araştırma yapılmış ve o firma ile anlaşma sağlanmak isteniyorsa, firmanın partnerlik kurduğu eğitim danışmanlık firmasından hizmet almak en doğru yol olacaktır.

Work and Travel iş imkanı sunan bir çok değişim programından bir tanesidir. Üniversite eğitimi boyunca başvurulabilecek olan bu program ile ilgili birçok noktada merak edilen konu bulunmaktadır. Yurtdışında yüksek lisans eğitimi almak ya da Work and Travel programına katılmak için danışmanlık firmaları ile görüşmek yeterli olacaktır.

Yurt dışında çalışmak değil, dil eğitimi almak için bir program başvurusu yapılmak istendiğinde ise yurt dışında hizmet veren dil okulları uygun bir tercih olacaktır. Yurtdışı eğitim veren dil okulları ve yaz okulları aracılığı ile dil eğitimi almak ya da bu dil okulu programlarına kayıt olmak şartı ile son derece kaliteli bir dil eğitimi alınabilir. Bu noktada Work and Travel bir kültürel değişim programıdır ve asıl amacı dil öğretmek değildir. Bu bilginin de altını çizmek gerekmektedir.

Bonus : Work and Travel İçin Doğru Adres: Troyint

Yurt dışı dil eğitim ve Work and Travel program başvuruları konusunda profesyonel destek alabileceğiniz Troyint Danışmanlık Firması ile kariyer basamaklarını güçlü adımlarla çıkma şansı yakalayabilirsiniz. Troyint.com web adresinden ulaşabileceğiniz çok sayıda yurt dışı eğitim programı ve yaz okulu seçenekleri arasından sizin için en uygununu bulmak için Troyint profesyonel eğitim danışmanları ile iletişime geçmekten çekinmeyiniz. 

Exit mobile version