Villa Tatiline Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler

hellovillam-2.jpg

Tatil anlayışında gitgide ön plana çıkan villa deneyimi, herkese hitap ediyor. Muğla ve Antalya’nın yanı sıra Aydın, İzmir ve Sakarya gibi bölgelerde de yaygın olan tatil villaları, içerdiği özelliklerle yediden yetmişe hitap ediyor. Villa tatili yapmadan önce neler yapılmalı sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Villa kiralama platformu hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, villa tatiline çıkmadan önce yapılması gerekenleri anlattı.

Size Hangi Tatil Hitap Ediyor?

Klasik tatil anlayışının çok ötesinde bir deneyim sunan villa tatili, beklentilerinize göre şekillendirebileceğiniz bir tatil. Hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, tatil planlaması sürecine vurgu yaparak şunları söyledi:

Kitlesel turizmden farklı olarak, kiralık villa seçenekleri herkese hitap edebilen özellikler sunuyor ve kendi içlerinde ayrışıyor. Bu villanın tipine ve özelliklerine göre değişebiliyor, ek olarak şehir ve konum da önem taşıyor. Bu nedenle villa tatili yapacaksanız kendinize şu soruyu sormalısınız, “Nasıl bir tatil arıyorum?”. Türkiye’nin hem doğal hem de sosyal yapısı, herkese hitap eden deneyimler sunuyor. Doğayla iç içe sessiz bir tatil arayanlar daha çok merkezden uzak bölgelerde, korunaklı villalarda kalabilir. Bölge olarak Sakarya, Muğla, Zonguldak’taki villalar düşünülebilir. Tek duyacağınız şeyin kuş sesi olduğu, gerçekten insanı deşarj eden ortam sunan birçok harika villa var.

Tatilden Önce Hangi Hazırlıklar Yapılmalı?

Tatile çıkmadan önce yapılacak şeyler, alınacaklar listesi oluşturmak en heyecan verici aşamalardan biri. Sercan Korkuç, villa tatili düşünenlerin tatil öncesi hazırlamaları gerekenlerle ilgili olarak, “Villada kalmak, otel ve pansiyon gibi tesislerden farklı olarak evde neredeyse hiçbir eksiğin olmadığı bir deneyim sunuyor. Bu nedenle yanınızda götürmeniz gereken şeyler çok kısıtlı, bu nedenle çok ciddi bir hazırlığa gerek yok” dedi. Korkuç sözlerine şunları ekledi:

Evinizdeki konforu sunan ve tüm eşyaların özenle seçildiği tatil villalarına adım attığınızda, hiçbir eksiğin olmadığını göreceksiniz. Dilerseniz bulunduğunuz bölgeye yakın özel restoranlarda yemek yiyebilir, dilerseniz de köy pazarlarından aldığınız organik ürünlerle, villanızın mutfağında harika yemekler yapabilirsiniz. Villa tatili bu anlamda asla kısıtlayıcı değil, keyifli bir tatilden aradığınız her şeyi sunuyor.

Uygun Fiyatlı Tatil Villası Nasıl Bulunur?

Kiralık villada kalmak herkesin ilgi duyduğu bir alternatif olsa da, güvenilir villa kiralama platformları üzerinden tatil için bir villa ararken, bütçenize uygun bir yer düşünüyor olabilirsiniz. En iyi villa kiralama sitesi seçenekleri üzerinden ucuz kiralık villa bularak, günlük ve haftalık tatil için uygun havuzlu villalarda kalabilirsiniz. Denize sıfır yazlık villaların özelliklerine baktığımızda lüks, bahçeli ve jakuzili bir deneyimin ötesinde doğa içinde bir konum sunuluyor. Herkese hitap eden tatil konseptleri içinde balayı villaları, geniş aileler için çocuk havuzlu villalar ve özel konumda tatil arayanlar için muhafazakar villalar yer alıyor. Ayrıca evcil hayvan sahipleri içinde evcil hayvan kabul eden villalar öne çıkıyor.

Hellovillam kurucusu, bütçeye uygun tatil villası arayanlar için, “Genellikle bayram dönemlerinde kiralık villa fiyatlarının zirveye çıktığını görüyoruz. Akdeniz ve Ege’de sıcak ve keyifli geçen Mayıs-Haziran ile Eylül-Ekim dönemleri fiyatların daha uygun olduğu dönemler. Planınıza uygunsa, orta sezon olarak ifade edilen bu dönemlerde villa kiralayabilirsiniz” dedi.

Kaynak: İz Gazete Haber Ajansı

Exit mobile version