Uzay Turizmi İçin Büyük Bir Adım Astronotlu SpaceX Roketi 27 Mayıs’ta Fırlatılacak

SpaceX roketi ilk kez astronotlu olarak uzaya gönderiliyor. Uzay turizmi için büyük bir devrim niteliğinde olan tarihi an 27 Mayıs’ta gerçekleşecek. Tüm dünyanın gözü fırlatma anında olacak. İnsanlar büyük bir heyecan ile bu tarihi ana tanıklık etmek için bekliyor. Elon Musk insanlığın ve kendi hayalinin gerçekleşmesi için büyük bir ideal ile bu yola çıkmıştı. SpaceX […]

SpaceX roketi ilk kez astronotlu olarak uzaya gönderiliyor. Uzay turizmi için büyük bir devrim niteliğinde olan tarihi an 27 Mayıs’ta gerçekleşecek. Tüm dünyanın gözü fırlatma anında olacak. İnsanlar büyük bir heyecan ile bu tarihi ana tanıklık etmek için bekliyor.

Elon Musk insanlığın ve kendi hayalinin gerçekleşmesi için büyük bir ideal ile bu yola çıkmıştı. SpaceX uzay şirketini kurdu ve uzay turizmi için çalışmalara başladı. İlk zamanlarda insansız roket gönderme ve uzaya araba gönderme denemeleri başarılı olmuştu. Artık sıra insanlı roketleri Mars yüzeyine göndermeye geldi.

Uzaya ilk kez özel bir şirket insan gönderecek ve bu tarihi an 27 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek. SpaceX firmasına ait roket ve üzerinde bulunan uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilecek ve geri dönecek.

Elon Musk’ın şirketi iki NASA astronotuna ev sahipli yapacak. Uzun yıllar sonra Amerika Birleşik Devletleri topraklarından astronotlar uzaya gönderilecek ve bunun taşımacılığını SpaceX uzay firması üstlenecek.

Elon Musk, Tesla marka otomobili ile otomobil piyasasında devrim niteliğinde değişimlere imza atmıştı. Otonom sürüş teknolojisini Tesla ile dünyaya tanıtmıştı. Bu araçlarda kullandığı yazılımları uzay teknolojisi ile birleştirerek uzay turizmi yolunda da büyük adımlar attı. Fırlatıldıktan sonra tekrar yeryüzüne dönen ve yeniden kullanılabilir olan roket geliştirmesi ile de büyük bir atılım gerçekleştirildi. Bu sayede maliyetleri düşürme imkanı elde edildi.

Roketlerin geri yeryüzüne gelmesi roket kullanım masrafını azaltacağı gibi uzay turizmi maliyetlerini de azaltacak. Bu sayede uzaya hem astronot gönderiminde hem de normal insan taşımacılığın da büyük kolaylıklar sağlanacak.

Elon Musk, düşük maliyetler sayesinde hayallerinin uzayda koloniler kurmak olduğunu söylüyor. İlk hedef olarak ay yüzeyinde daha sonra Mars yüzeyinde küçük koloniler kurmanın planlarını yapıyor.

NASA SpaceX Firmasının Kurulmasında Büyük Destek Oldu

Elon Musk’ın uzay şirketi, NASA’nın ilk ihalelerini aldığında başarısız olmuştu. Uzaya göndermeye çalıştığı 3 roket istenilen hedefi gerçekleştiremedi. NASA dördüncü kez Elon Musk’a fırsat verdi ve SpaceX uzay şirketi elinde kalan son finansal güç ile dördüncü roketi gönderdi. Bu defa roket fırlatma denemesi başarılı olmuştu.

NASA 2016 yılından beri özel uzay şirketlerinin tutunabilmesi için maddi destekte bulunuyor. Bu planlarını gerçekleştirebilmek için 6 milyar dolar civarında bir para harcadı. Uzay şirketi olan SpaceX ve Boeing bu desteklerden en büyük payı alanlar oldu.

SpaceX’in uzaya göndermesi için 48 astronot için ön rezervasyon NASA tarafından yapıldı. 12 fırlatmada 48 astronotu uzaya götürmesi için Elon Musk’ın firmasına 2.5 milyar dolar ödeme yaptı. NASA’nın ödediği bu ücret Rusya’ya ödediği ücretten oldukça düşük olduğu görülmektedir.

SpaceX Roketi 27 Mayıs’ta Fırlatılacak

Amerika Birleşik Devletleri 1986 ve 2003 yıllarında yaşadığı büyük roket kazaları sonrasında astronot gönderme işlemlerini durdurmuştu. Özel uzay şirketlerinin gelişmesi ve büyümesi sayesinde tekrardan motive oldular. Bu şirketlere büyük destekler vermeye başladılar.

Verilen desteklerden en büyüğünü SpaceX uzay firması aldı. Elon Musk’ın başarılı sonuçlar elde etmesi NASA’yı da motive etti. Ay ve Mars yüzeyine astronot gönderilmesi için astronot programlarını yeniden aktif hale getirdi. İlk astronotların gönderilmesi için SpaceX ile anlaşıldı. 27 Mayıs tarihinde 2 NASA astronotun uzaya gönderilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Özel Uzay Şirketleri Uzay Çağı İçin Önemli Bir Adım Oldu

SpaceX Falcon Heavy- Elon Musk's Engineering Masterpiece

Uzaya insan ve araç gönderme konusunda devlet kurumları artık yeterli kalmıyor. Eski alt yapılar ve teknolojiden uzak aletler kullanılmaya devam ediyor. Ayrıca uzay konusunda alınacak kararlar prosedürler nedeni ile 1 yılı aşkın bir zamanı bulabiliyor.

Tüm bunlara karşı özel şirketler dinamik çalışanlar ve son teknoloji aletler ile işlerini yürütüyorlar. Alınacak karalar bir iki ay içerisinde nihayete erdiriliyor. Ayrıca daha cesur ve hızlı kararlar alınıyor. Bunun farkında olan NASA bu projelere büyük destekler veriyor.

Crew Dragon | In-Flight Escape Demonstration Recap

Şuan SpaceX uzay firmasında 6 binden fazla çalışan bulunuyor. Çalışan bu kişilerin en büyük özelliği ise genç ve dinamik olmasıdır. Bu sayede işler daha hızlı ilerletiliyor. Firmanın yatırım hacmi büyük olduğu için de güven veren teknolojiler kullanılıyor.

27 Mayıs Uzay Turizmi İçin Bir Milat

Elon Musk’ın en büyük hayali insanları uzaya götürmek. Bunun için de büyük bir özveri ile çalışıyor. Tasarladığı uzay araçları ile uzay turizmini kısa sürede başlatma hedefine adım adım yaklaşıyor. Uzaya gitmek için yeterli parası olan herkes bu imkandan yararlanabilecek. Ne kadar bir ücret talep edilir şuan için bilinmiyor. Fakat NASA her bir astronot için SpaceX firmasına 50 milyon dolar ödedi.

27 mayıs Çarşamba günü tüm insanlığın gözü NASA uzay üssünden yapılacak fırlatmada olacak. Falcon 9 SpaceX roketi ile fırlatılacak olan Dragon astronot kapsülü içinde 2 astronot yer alacak. Bu tarihi ana tanıklık etmek için canlı yayınlar yapılacak. Uzay turizmi Çarşamba gününden itibaren netlik kazanacak.

Exit mobile version