Uroday nedir, Uroday Ne İşe Yarar, Uroday yan etkileri nelerdir, Uroday nasıl kullanılır, 3 g granül şase Uroday ne işe yarar, kimler Uroday kullanamaz, Uroday nedir hamilelikte kullanımı yapılır ve benzeri sorulara yanıt arıyorsanız bu yazımızı sizler için derledik. İşte, Uroday nedir, ne için kullanılır, Uroday nasıl kullanılır hakkında merak edilenlerin yanıtları…
Uroday Nedir?
Uroday nedir; sistemik uygulanan antibiyotikler grubunda bir ilaçtır. Fosfomisin duyarlılığı olan bakterilerin yol açtığı idrar yolu enfeksiyonu yani iltihabına neden olan mikrobik hastalığın tedavisinde kullanılır.
Bununla birlikte tek kullanımlık pakette satışa sunulan Uroday ilaç, cerrahi operasyonların ya da tanı amaçlı gerçekleştirilen girişimlerin sebep olabileceği idrar yolu enfeksiyonunun önlenmesi için de kullanılır .
Uroday etken maddesi; fosfomisin trometamoldür. Yardımcı maddeleri ise; sodyum sakkarin, portakal aroması, mandalina aroması, şeker ve aerosil’dir.
Uroday Ne İşe Yarar ? | Uroday Ne İçin Kullanılır ?
Uroday nedir ve Uroday Ne İşe Yarar ? sorusunun, son zamanlarda internette sık araştırılanlar arasında. Uroday ilaç; idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bununla birlikte Uroday nedir sorusunun bir başka yanıtı da; cerrahi işlemler öncesinde idrar yolu enfeksiyonunu önlemek için kullanılan bir ilaçtır.
Uroday İlaç Ne İşe Yarar ?
Uroday ilaç ne işe yarar; idrar yolu enfeksiyonunun tedavi edilmesine ve mesanenin temizlenmesine yarar. Fosfomisine duyarlı bakterileri yani iltihabına neden olan bakterileri temizlemek için kullanılan bu ilaç, idrar yolu enfeksiyonunun neden olduğu şikayetleri de gidermektedir. Kısacası Uroday nedir; idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde kullanılan etkili, tek kullanımlık toz bir ilaçtır.
Uroday Nedir Nasıl Kullanılır?
Uroday doktorlar tarafından reçete edilen ve doktorun önerdiği şekilde kullanılması tavsiye edilen idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde kullanılan bir tür antibiyotiktir. Bu nedenle Uroday nasıl kullanılır sorusunun cevabı; doktorun önerdiği dozda ve şekildedir. Uroday prospektüs bilgilerinde Uroday nasıl kullanılır sorusuna verilen cevap; aç karnına yani yemekten 2,3 saat sonradır.
Uroday 3 g şase, oda sıcaklığındaki bir bardak su içerisine boşaltılır ve karıştırma sonrası çözündükten hemen sonra içilir. Uroday kullananlar için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; mesanenin boş olması ve ilaç kullanımından sonra hemen idrara çıkmamaktır.
Yani Uroday kullanımı yapmadan önce idrara çıkılmalı ve mesane boş iken, aç karnına içilmelidir. Uroday kullananlar, ilacı içtikten sonra mümkün olduğunca idrara geç çıkmalı ve ilacın mesafede mümkün olduğunca fazla kalmasını sağlamalıdır.
Uroday Nedir Hamilelikte Kullanımı Nasıl Yapılır? Hamilelikte Uroday Nasıl Kullanılır?
Uroday 3 g granül şase, hamilelik döneminde kesinlikle doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Gerekli durumlarda gebelere de reçete edilebilen Uroday ilaç, doktorun tavsiye ettiği şekilde ve dozda kullanılmalıdır. Ayrıca bu ilaç emzirme döneminde de doktor kontrolünde kullanılabilmektedir. Bu ilacın sizlere reçete edilmesi durumunda hekime mutlaka hamile ya da emzirme döneminde olduğunuzu söylemelisiniz.
Cerrahi Girişimler Öncesi Uroday Nasıl Kullanılır?
Uroday 3 g şase granül ilaç, yalnızca idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde kullanılmamakta, idrar yolu enfeksiyonu tanısı koyma ve cerrahi girişim öncesinde de önleyici olarak kullanılabilmektedir. Bu amaçla Uroday kullananlar, ilk doz Uroday’i cerrahi işlemden 3 saat önce, ikinci dozu ise cerrahi girişimden 24 saat sonra kullanmalıdır.
Uroday Ne Zaman Etki Eder ?
Uroday nedir ne işe yar.ar sorusu kadar Uroday kullananlar, Uroday ne zaman etki eder sorusunun cevabını da merak etmektedir. Uroday prospektüs içinde, ilacın ne zaman etki edeceği hakkında bilgi verilmemiştir ancak ilacın kullanımıyla birlikte hemen etki ettiği bilinmektedir. İlacın etkisini hemen göstermesi için kullanımda tavsiye edildiği gibi aç karnına olmaya ve mesanenin boş olmasına dikkat edilmelidir.
Uroday Yan Etkileri Nelerdir ?
3 g şase Uroday yan etkileri de en çok merak edilenler arasında. Uroday yan etkileri arasında en yaygın olanı; ishaldir. Uroday ilaç kullanımı sonrasında ishal ile birlikte yaygın görülen yan etkiler şunlardır:
- Bulantı,
- Baş ağrısı,
- Hazımsızlık,
- Baş dönmesi,
- Vajinit
Bu yaygın yan etkilerin dışında yaygın olmayan Uroday yan etkileri ise; halsizlik, deri döküntüsü, kusma, kaşıntı, kalp atımının artması, karın ağrısı ve karıncalanma hissidir. Bu etkiler görüldüğünde ve uzun süre geçmediğinde sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
Uroday Fiyat 2023 Ne Kadar? Uroday 3 g Fiyatı
Uroday ilaç yalnızca eczanelerden satın alınabilen, antibiyotik grubuna dahil bir ilaçtır. Uroday fiyat 2023 listesine göre; 55.52 TL’dir.
Uroday Reçetesiz Alınır mı ?
Uroday reçetesiz alınır mı sorusu da merak edilmektedir. Uroday normal reçete ile eczanelerde satılan bir ilaçtır ve reçetesiz de satın alınabilmektedir. Ancak antibiyotikler grubuna dahil olduğundan, daha önce idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde için Uroday kullananlar ve memnun kalanlar, yeniden idrar yolu enfeksiyonu olduklarını düşünüp doktora danışmadan bu ilacı kullanmamalıdır.
Kimler Uroday 3 g Granül Şase Kullanamaz?
Uroday prospektüs içinde bu ilacı kullanmaması gerekenler ve dikkatli kullanması gerekenler belirtilmiştir. Buna göre Uroday ilaç kullanmaması gereken kişiler şunlardır:
12 yaş altındaki çocuklarUroday etken madde ve yardımcı maddelerine karşı hassasiyeti, alerjisi olanlarHemodiyaliz hastalarıCiddi böbrek yetmezliği olanlarBazı şekerlere karşı toleransı olmayanlarÜst idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek iltihabı olanlar
Uroday Kullananlar Memnun mu?
Genel olarak idrar yaparken yanma hissi yaşayanlar; yan ağrısı olarak da bilinen ve böbrek ağrısı gibi kendisini hissettiren idrar yolu enfeksiyonu hastaları doktor tavsiyesiyle bu ilacı kullanmakta ve kullanımdan hemen sonra etkisini gördüğü için memnun kalmaktadır.
Uroday Eksi Yorumları
Eğer doktorunuz size Uroday reçete ettiyse ve Uroday kullananlar memnun mu, Uroday nedir, Uroday yan etkileri nelerdir, Uroday ne zaman etki eder gibi sorulara gerçek kullanıcı deneyimi okuyarak cevap bulmak istiyorsanız Uroday eksi başlığına takip edebilirsiniz.
Uroday gibi idrar yolu enfeksiyonu, mesane enfeksiyonu, üretra enfeksiyonu tedavisi için kullanılan bir diğer antibiyotik ilaç olan Piyeloseptyl Nedir Ne için Kullanılır yazımızı ziyaret edebilirsiniz.