Umca Damla Yan Etkileri Nelerdir? Umca Solüsyon Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Umca damla yan etkileri nelerdir? Umca solüsyon kullanmaya başlamadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir? Umca solüsyon prospektüs uyarıları nelerdir?

Umca damla yan etkileri

Umca damla yan etkileri nelerdir? Umca solüsyon kullanmaya başlamadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir? Umca solüsyon prospektüs uyarıları nelerdir? İşte, Umca solüsyon nedir, Umca damla yan etkileri hakkında bilinmesi gerekenler…

Umca Damla Yan Etkileri Nelerdir?

Umca damla yan etkileri bulunmaktadır. Her ne kadar Umca solüsyon tıbbi bir ilaç olarak ele alınmasa da içeriği nedeniyle yan etki görülmesine neden olabilmektedir. Umca solüsyon prospektüs bilgilerinde bu damlanın, damla içeriğindeki maddelere hassasiyeti ve alerjisi olanların kullanmaması gerektiği yazmaktadır. Umca solüsyon içeriğine alerjisi olanlarda görülen umca damla yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:

  • Kan basıncında düşüklük
  • Nefes darlığı
  • Yüzde, dilde, dudakta şişlik

Eğer kullanım sonrası bu Umca damla yan etkileri görülürse kişilerin vakit kaybetmeden hastanelerin acil servislerine başvurması gerekmektedir. Çünkü bunlar ciddi yan etkilerdir.

Umca damla yan etkileri enfeksiyon durumlarında da ortaya çıkabilmektedir. Yine Umca solüsyon prospektüs bilgilerine göre enfeksiyon olan kişilerde görülebilecek Umca damla yan etkileri şunlardır:

  • Karın ağrısı
  • Diş eti kanaması
  • Mide yanması
  • Mide bulantısı
  • Burun kanaması
  • ishal
Umca Damla Yan Etkileri Nelerdir? Umca Solüsyon Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Umca Solüsyon İçeriği Nedir?

Umca solüsyon içeriğine alerji ve hassasiyeti olan kişilerde yukarda belirttiğimiz Umca damla yan etkileri görülebilmektedir. Bu nedenle Umca kullanmaya başlamadan önce bu içerik bilgisine sahip olmak gerekir.

Umca solüsyon içeriği etken maddesi; pelargonium sidoides kökü ekstresidir. Ayrıca çözücü ve koruyucu amacıyla gliserol ve etanol de bulunur. Eğer pelargonium sidoides, etanol ve gliserol maddelerine alerjiniz var ise Umca damla yan etkileri yaşamamak için kullanmayınız.

Umca Damla Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler | Kimler Umca Kullanmamalı?

Umca damla kullanmaması gereken kişilerin başında, solüsyonun içindeki maddelere alerjisi olan kişiler gelmektedir. Ayrıca kronik hastalıkları olan kişiler, herhangi bir hastalık ya da rahatsızlıktan dolayı tedavi gören kişiler ve sürekli ilaç kullanan kişiler de kesinlikle doktorlarına danışıp onayını almadan Umca kullanmamalıdır. Umca solüsyon prospektüs içeriğinde Umca’yı kullanmaması gereken kişiler şu şekilde belirtilmiştir:

  • Umca solüsyon içeriğine alerjisi olanlar
  • 1 yaş altı bebekler
  • Kanama yaşama ihtimali olan kişiler
  • Kan sulandırıcı ilaç kullananlar
  • Emziren anneler
  • Gebeler
  • Böbrek hastası olanlar
  • Akciğer hastalığı olanlar
  • Araç ve makine kullanan kişiler

Umca içeriğinde alkol (etanol) vardır. Bu sebeple makine ya da araç kullananların da dikkatli olması gerekir. Özellikle mesleği araç ya da makine kullanan olanlar mutlaka doktora danışarak kullanmalıdır.

Umca Damla Yan Etkileri Nelerdir? Umca Solüsyon Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Umca Alerji Yapar Mı?

Umca alerji yapabilir. Çünkü içeriğindeki maddeler alerji yapabilecek özelliktedir. Bu sebeple içerik hakkında bilgi sahibi olmadan ve doktora danışmadan kullanılması önerilmemektedir.

Umca Uyku Yapar Mı?

Umca uyku yapabilir. Bu sebeple Umca kullanımı prospektüste belirtildiğinden daha fazla yapılmamalıdır. Çünkü içeriğinde etanol bulunur ve etanol de bir alkoldür. Uyku, dalgınlık gibi etkilere yol açabilir.

Umca Damla Helal Mi?

Umca solüsyonda etanol yani alkol olduğu için helal kategorisinde yer almamaktadır.

Umca Kaç Gün kullanılmalı?

Umca solüsyon her gün kullanıma uygun değildir. Üst solunum yolu enfeksiyonu olan kişiler; hastalıklarının daha kısa sürede geçmesi, hastalığın ilerlememesi ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi adına bu solüsyonu birkaç gün kullanmalıdır. Birkaç günden fazla kullanılmamalı; devamlı kullanılır hale getirilmemelidir.

Umca Solüsyon Nasıl Kullanılır?

Umca solüsyon yemeklerden yarım saat önce içilmelidir. Tercihen umca içildikten sonra bir bardak su tüketilmelidir.

Umca solüsyonun kullanımı yaşlara göre değişmektedir ve Umca prospektüs bilgilerinde kullanım ile ilgili şu bilgiler verilmiştir:

  • 1-5 yaş arasındaki çocuklar günde 3 defa 10 damla kullanabilirler
  • 6-12 yaş arasındaki çocuklar günde 3 defa, 20 damla kullanabilirler
  • 12 yaşın üzerindeki çocuklar ile yetişkinler günde 3 defa, 30 damla kullanabilirler
Umca Damla Yan Etkileri Nelerdir? Umca Solüsyon Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Umca Solüsyon Ne İşe Yarar?

Umca solüsyon bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarda, hastalık semptomlarının hafif yaşanmasını sağlar ve vücudun normal bağışıklığına katkıda bulunur. Kısacası Umca; soğuk algınlığı, grip, nezle gibi rahatsızlıklarda kullanılır.

Umca Damla Kaç Yaş Kullanabilir?

Umca solüsyon 1 yaş altındaki bebeklerin kullanımına uygun değildir. Umca prospektüs içeriğinde bu damlanın 1 yaş üstü çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabilir olduğu yazmaktadır.

Umca Reçetesiz Alınır Mı?

Bu damla bir ilaç değildir fakat doktorlar tarafından önerilip reçete edilebilir. Fakat tıbbi bir ilaç kategorisinde yer almadığından eczanelerden reçetesiz satın alınabilir. Eczaneler dışında çeşitli online alışveriş sitelerinden ya da aktarlardan da temin edilebilir.