Ülkelere Göre Randevulaşma Kültürü | İnsanlar Hangi Ülkede Nasıl Randevulaşıyor?

Her ülkenin randevulaşma kültürü, kuralları, olması gerekenleri ya da olmaması gerekenleri birbirinden oldukça farklı. Türk kültürüne göre bir randevu gerçekleştirmek ufak tefek heyecanların dışında oldukça alışılmış ve üstesinden gelinebilir duruda. Peki, ya randevuya çıkacağınız kişi bir Türk değilse? İşte ülkelere göre randevu kültürü hakkına merak edilenler… Hollanda Hollandalılar için ideal bir randevulaşmada yürüyüş yapmak ya […]

Her ülkenin randevulaşma kültürü, kuralları, olması gerekenleri ya da olmaması gerekenleri birbirinden oldukça farklı. Türk kültürüne göre bir randevu gerçekleştirmek ufak tefek heyecanların dışında oldukça alışılmış ve üstesinden gelinebilir duruda. Peki, ya randevuya çıkacağınız kişi bir Türk değilse? İşte ülkelere göre randevu kültürü hakkına merak edilenler…

Hollanda

Hollandalılar için ideal bir randevulaşmada yürüyüş yapmak ya da birlikte bisiklet sürmek yer alıyor. Kadın ve erkek eşitliğinin oldukça net hissedildiği Hollanda’da pek çok kadın, erkeklere randevu teklifini yapabilmektedir. Hatta Hollanda’da kadınların evlilik teklifi etmesi de oldukça normaldir. İlk randevuda hesabı kimin ödeyeceği de bir sorun değildir; kadın da erkek de hesabı ödeyebilir. Ancak genel olarak tercih edilen yol; ‘Alman usulü’ yaparak hesabı bölüşmektir. Genel olarak Hollandalıların ilişkiler konusunda pek bir kuralı yoktur; birbirlerine karşı oldukça üslupları açıktır. Ayrıca giyim kuşam da genel olarak Hollanda’da soruna yol açmamaktadır.

İtalya

İtalyan kültürü pek çok çok kültüre göre daha gelenekseldir. İtalyan erkekleri, kadınlarda genellikte güzelliği, İtalyan kadınları da erkeklerde maddi durum iyiliğini ararlar. Fakat İtalyan kadınları için de erkekleri içinde dış görünüş oldukça önemlidir. Sık sık İtalyan filmlerinde olduğu gibi İtalyan erkeklerinin anneleri de oldukça önemlidir. Bu sebeple de kadınların, erkeklerin annesine saygı göstermesi beklenmektedir. Kız tarafının annesi de genel olarak işler ciddiye indiğinde erkek tarafı araştırmaya başlamaktadır. Hatta bazı kız ailelerinin işin ciddiye binmesinden önce ilk buluşmaya dahil olduğu da görülmektedir. Bizdeki kültürün asi olarak İtalyan erkekleri genel olarak kadınların önlerinde yürümektedir. Bu bir kabalık değildir ve buradaki amaç; gelebilecek olan tehlikelere karşı kadını korumaktır.

Brezilya

Brezilya’da randevu kültüründe ailecilik ön planda gibi duruyor. Çünkü Brezilyalılar, birkaç buluşmanın sonrasında flörtlerini aileleri ile tanıştırma çabası içine girebiliyor. Bunun nedeni ise Brezilya kültüründe ailenin önemli olması geliyor. Bunun dışında Brezilya’da flörtlerin istediği gibi özgürce sokaklarda el ele tutuşarak gezmesinde herhangi bir sakınca görülmüyor.

Japonya

Japonya’da randevu kültürü, diğer kültürlerden biraz daha farklı çünkü burada randevuların üniversite çağından önce başlaması pek hoş görülmemektedir. Lise çağında olan gençlerden beklenilen; ders çalışmalarıdır. Gençlerin ancak büyüyünce randevuya çıkması beklenmektedir. Bu kültürde de çıkma teklifi yaygın olarak erkeklerden gelmektedir ve hesap da erkek tarafından ödenmektedir.

Randevulaşmanın oldukça ağır ilerlediği Japonya’da genel olarak gençler arkadaş ortamında tanışmaktadır. Genel olarak da sevgililer el ele tutuşarak sokaklarda birbirlerine ilgilerini göstermemektedir. Kadınların ilgi göstermesinin daha yaygın olduğu Japonya’da yaygın olan bir davranış vardır ve o da; Japon kadınlarının Sevgililer Günü’nde sevdikleri erkeğe çikolata göndermesidir. Eğer erkek de kadından hoşlanıyorsa White Day’de iki katı kadar beyaz çikolata göndermeli ve yanında hediyeler sunmalıdır.

Güney Kore

Güney Kore’nin randevulaşma kültürü, Japonya randevulaşma kültürü ile birbirine oldukça benziyor. Burada genellikle çıkma teklifini erkekler ediyor. Bizim kültürümüzde önemli olan yıldönümü gibi özel günler Güney Korelilerde ise pek de önem arz etmiyor. Genellikle 100 günlük aralıklarla kutlama yapan Güney Korelilerde poşet ve çanta taşıma gibi işler erkekler tarafından sevilerek yapılıyor. Erkeğin, flörtünün çantasını taşıması hiç de garipsenmiyor. Bunun nedeni ise; kadınların mümkün olan maksimum seviyede feminen gözükmesini sağlamaktır. Buna karşılık olarak erkeklerden beklenilen de maskülenliktir. Ancak evlilikten sonra büyük değişimler yaşanmaktadır ve kadınlar çocuk bakımı ile ev işlerinin yapımını üstlenmektedir.

Çin

Görücü usulü evliliklerin hala yaygın olduğu ülkelerin arasında Çin bulunuyor. Ancak yaygın olarak gençler, evlenecekleri insanları kendileri buluyor. Randevulaşmanın 20’li yaşlarda başladığı Çin’de evlilik kararları da oldukça hızlı alınıyor. Abartısız olarak ilk birkaç buluşma sonrasında evlilik kararı alınması bile oldukça alışılmış. Bizim kültürümüze göre aşılmamış olan ise; henüz evlenmemiş olan yetişkinlerin anne ve babalarının çocuklarına eş bulabilmek için ‘evlilik marketi’ adındaki yerel bir parka gitmesi ve buraya çocuklarının fotoğraflarını asması…

Almanya

Genel olarak Almanya’da gerçekleştirilen bir kaç resmi randevunun, akşam yemeğinin, sinema ve tiyatro gibi aktivitelerin sonrasında kişiler, çift olarak görülmeye başlanır. Randevulaşma kültürünün oldukça basit kurallara dayandığı Almanlarda önemli olan en önemli konu; dakikliktir. Randevulara geç kalınması çoğu zaman sorunların yaşanmasına neden olabilmektedir.

Avusturalya

Avusturalya kültüründe de randevulaşmada kesin ve zorlayıcı kurallar yoktur ancak kemikleşmiş bir kural bulunuyor. O da; randevuya çağıran kişinin hesabı ödeyeceğidir. Bunun dışındaki zamanlarda ise hesaplarda Avusturalya’da da ‘alman usulü’ yapılıyor.

Exit mobile version