Ücretsiz Online Eğitim Platformları

Koronavirüs sürecinde herkesin eve kapanmasıyla ücretsiz online eğitim veren siteler de popülerliğini arttırdı. Bazı eğitim uzmanlarına göre pandemi dönemi sona erdiğinde de online eğitim sitelerine olan talep devam edecek. Eğer siz de zamanınızı verimli geçirmek ve güçlü bir kariyere ulaşmak istiyorsanız 20 online eğitim sitesi ile tanışın. 1. İstanbul Boğaziçi Enstitüsü İstanbul Boğaziçi Enstitüsü hukuk, […]

Koronavirüs sürecinde herkesin eve kapanmasıyla ücretsiz online eğitim veren siteler de popülerliğini arttırdı. Bazı eğitim uzmanlarına göre pandemi dönemi sona erdiğinde de online eğitim sitelerine olan talep devam edecek. Eğer siz de zamanınızı verimli geçirmek ve güçlü bir kariyere ulaşmak istiyorsanız 20 online eğitim sitesi ile tanışın.

1. İstanbul Boğaziçi Enstitüsü

İstanbul Boğaziçi Enstitüsü hukuk, pazarlama, bilişim, kişisel gelişim gibi alanlarda online eğitim düzenleyen bir e-öğrenme platformu. Hem ücretli hem ücretsiz eğitim veren platform, dersler bittiğinde öğrencilere sertifika veriyor ve bu sertifika iş görüşmelerinde kullanılabiliyor. Ayrıca platformda öğrencilere üniversite onaylı ve uluslararası düzeyde geçerli sertifika da veriliyor.

2. Udemy

Spor, sanat, bilim gibi farklı alanlara yönelik eğitim veren Udemy’de birçok kategoride ücretsiz online eğitim veriliyor. İngilizce kursların da olduğu platformda alanında bilgili olan kişiler eğitmen olarak hizmet de verebiliyor.

3. Coursera

Kişisel gelişim, matematik, psikoloji gibi alanlara yönelik online eğitim düzenleyen Coursera, ücretli ve ücretsiz dersler veren bir platform. Ayrıca Coursera’da kurslardan faydalanmak için burs başvurusunda bulunmak da mümkün.

4. Alison.com

Üniversite ve lise dönemindeki derslere yardımcı nitelikte olan Alison.com ise ücretsiz sertifikalı kurs veren kurumlardan bir diğeri. Platformda koronavirüs hakkında dersler de bulunuyor.

5. Harvard Online Learning

Harvard Üniversitesinin eğitim alanındaki projeleri sonucu ortaya çıkan Harvard Online Learning, özellikle üniversite eğitimi alamamış kişilere yönelik olarak oluşturuldu. Ücretsiz dersler ve sertifika düzenleyen platform, bu projeye başka prestijli üniversiteleri de dahil etti.

6. edX

Harvard, Boston, MIT gibi seçkin üniversitelerden online eğitim alma fırsatı sunan edX, İngilizce dilinde eğitim veren bir platform. edX, eğitimlerin bazılarını ücretsiz verirken bazılarını ise ücretli olarak düzenliyor.

7. Open Culture Online Courses

Open Culture Online Courses, tıpkı edX gibi dünya çapındaki farklı üniversiteler aracılığıyla sertifika alma imkanı veriyor. Ücretsiz online eğitim kurumları arasında gösterilen Open Culture Online Courses, dil kursları ve e-kitap gibi seçeneklere de sahip.

8. Udacity

Udacity ise özellikle yazılım alanındaki eğitimleri ile öne çıkıyor. Udacity’nin sunduğu en iyi özelliklerden biri sunduğu sertifikaların global ölçekte geçerli olması. Öte yandan platform, öğrencilere ücretsiz eğitim de vermekte.

9. University of The People

Akademisyenlerin derslerinin yer aldığı bir platform olan University of The People’da ücretsiz online kurslar veriliyor. Ülkemizdeki açık öğretim fakülteleri ile benzer nitelikte olan bu kurum sayesinde üniversite diplomasına sahip olmak da mümkün.

10. TED-Ed

Online eğitim platformları arasında yer alan bir diğer kurum ise TED-Ed. Farklı kategorilerde sertifika veren bu kurumda öğrencilerin ilgisini çekecek eğlenceli kısa animasyonlar bulunuyor. TED-Ed aracılığıyla dil eğitimi almak da mümkün.

11. Academic Earth

En iyi akademisyenlerin derslerini dinlemek isteyen kişilere hitap eden Academic Earth ise ücretsiz ve ücretli online eğitim düzenliyor.

12. Curious.com

Hem web hem de mobil uygulama sürümüne sahip olan Curious.com, daha çok kültür ve bilim alanlarına hitap ediyor. İngilizce makalelerin bulunduğu platform, takipçilerine bildirim gönderiyor ve bu sayede farklı yayınlara ulaşmalarını sağlıyor.

13. Google Dijital Atölye

Son dönemde ücretsiz online eğitim platformları arasında adını en sık duyduğumuz Google Dijital Atölye ise daha çok dijital pazarlama, Adwords, Adsense ve Analytics gibi alanlarda kurslar düzenliyor. Ayrıca kurs bitiminde katılımcılara sertifika da veriliyor.

14. Elements of AI

Teknoloji ve yapay zeka gibi alanlara ilgi duyan kişilerin kullanabileceği sitelerden bir diğer ise Elements of AI. Bu platform, kullanıcılara ücretsiz üyelik hizmeti sunuyor. Üstelik ziyaretçiler, siteyi Türkçe versiyonuyla kullanma şansına da sahip.

15. General Assembly

Dil ve teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyen kişilere hitap eden General Assembly, küresel ölçekte eğitim veren bir platform. Ayrıca bu platformda sadece temel değil uzmanlık seviyesindeki ders içeriklerinden faydalanmak da mümkün.

16. FutureLearn

FutureLearn ise daha çok yeni hobiler ve beceriler edinmek isteyenlere hitap eden bir platform. Platformu diğerlerinden ayıran şey ise kursiyerlere kendi aralarında sohbet etme seçeneği sunması.

17. Khanacademy.org

Online eğitim siteleri arasında en popüler olanlardan biri ise Khan Academy. Bu platform ile uzman eğitmenler tarafından verilen derslere ücretsiz olarak katılmak mümkün hale geliyor.

18. Openculture.com

Özellikle film, müzik gibi kültür-sanat alanına hitap eden Open Culture, ücretsiz içeriklerin yer aldığı bir platform. Hem kültür hem de eğitim alanındaki en iyi siteler arasında bulunan platform, özellikle güzel filmler ve yeni şarkılar keşfetmek için ideal.

19. Kurslab.com

Bilim, matematik, İngilizce vb. birçok alanda eğitim veren Kurslab ise dünyaca ünlü eğitim kurumlarının ortaklığı ile kurulan bir platform. Kurslab, özellikle sınavlara hazırlık ve ödev yapma süreçlerinde yardımcı olan bir platform.

20. Vizgo Akademi

Bilgisayar ve mobil sürüme sahip olan Vizgo Akademi öğretici ve eğlenceli videolarla eğitim ve sertifika veren bir site. Üstelik bu platformda derslere ücretsiz bir şekilde katılmak mümkün.

Exit mobile version