Tül Perde

Düz Tül Perde Hangi Fon Perde İle Uyumludur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tül perde çeşitleri ile uyumlu ve birbirinden şık salonlar hazırlanabilir.  Peki, 2022 yılında damga vuran düz tül perde modelleri ve fon perdeler nelerdir? Açıklayalım!

Fon perdeler tek başına kullanıldıklarında herhangi bir anlam ifade etmemektedir. Ancak şık ve güzel bir perde ile kombinlendiğinde, muhteşem bir görüntünün ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadırlar. Çünkü bir dekorasyonda tamamlayıcı ürünlerden bir tanesi, doğru seçilen fon perdelerdir.

Düz Tül Perde Modelleri

Tül Perde
Tül Perde

2022 yılında daha çok tercih edilen tül perde çeşitleri arasında en çok beğenilen modeller, dikey çizgilere sahip olan şık modellerdir. Bu modeller, güneş ışığının eve daha rahat bir şekilde girmesini sağlamaktadır.

Evinde sadeliği tercih eden kişiler için, sade olan düz perdeler mevcuttur. Hareketli ve enerjik yapıdaki insanlar için de tercih edilebilecek birbirinden farklı perde modelleri bulunmaktadır. Ev dekorasyonunda farklılık isteyen kişiler, desenli ve renkli tülleri kullanabilir.

Hazır dikilmiş perde modelleri hem pratik olması hem de birçok modele sahip olmaması bakımından tercih edilmektedir. Bu perdelerin farklı fonksiyonel özellikleri bulunur ve kullanım konusunda birçok avantaj sağlar. Kısa, uzun ve farklı ebatlarda hazır dikilmiş perde bulmak mümkündür.

Odanın boyutuna göre perde modeli seçmek de doğru bir seçenek olacaktır. Küçük odalar için, daha açık tonlarda perde seçmek doğru olacaktır. Odanın tarzına uygun olan perde seçiminde desenlerin bütünlüğüne de dikkat etmek gerekmektedir. Herkesin zevkine ve tarzına uygun olan perde modelleri ile istenilen tarzların yansıtılması mümkündür.

Salon Düz Tül Perde Modelleri

Salonlarda kullanılacak olan perdelerin seçiminde dikkat edilecek önemli noktalar bulunmaktadır. Özellikle odanın havasına ve tarzına uygun olan perdenin seçimi büyük önem taşır.

Perdenin kumaşı salonla uyumlu olmalı ve dekorasyonu tamamlamalıdır. Kumaşın kaliteli olması, kırışma özelliği olmaması, perde seçimi yapacak kişiler açısından önemli olmalıdır. Birçok kişinin tercih ettiği ve oldukça kullanışlı olan pileli perdeler, ise ortamda muhteşem bir görüntü oluşturabilmektedir.

Düz Tül Perde Nasıl Yıkanır?

Tül Perde

Ev temizliğinin önemli konularından bir tanesi de, perdelerin temizliğidir. Perdelerin doğru yıkanmaması, sararma ve eskime gibi durumları ortaya çıkarabilir. Bu nedenle tül ve fon perdelerin birbirine karıştırılmadan yıkanması gerekir.

Tül perde beyazlatma işlemlerinde, daha çok perdeler için hazırlanan deterjanların kullanılması önerilmektedir.  Aynı zamanda perdelerin yıkanmadan bir gün önce sodalı suda bekletilmesi de, beyazlatma açısından oldukça önemlidir.

Ev hanımlarının tercih ettiği beyazlatma yöntemlerinden bir tanesi de, çamaşır makinesinin deterjan haznesine bulaşık makinesi tableti koymaktır. Bu yöntem oldukça etkilidir. Aynı zamanda uzun süre beyazlık ve parlaklık için, deterjan haznesine 1-2 kaşık toz şeker de konulabilir.

Tül perdeler kaç derecede yıkanır, ev hanımları tarafından merak edilen noktalardan bir tanesidir. Genellikle ev hanımları bu konu hakkında bilgiye sahip olsalar da, eksik bilgilere sahip olan kişilerinde varlığı da söz konusudur. 30 derecede yıkanan perdelerin, daha uzun ömürlü olduğu belirtilmektedir.

Aynı zamanda perdelerin sıkma ve kurulama gibi programlarla yıkanması önerilmemektedir. Çünkü perdeler bu şekilde yıkandıklarında, yıpranma gösterebilirler ve çabuk eskiyebilirler.

Düz Tül Perde Fiyatları

Farklı desen, boyut ve kumaşına göre değişiklik gösteren perde fiyatları mevcuttur.  Metresine göre belirlenen perdelerde, pencerenin boyutu göz önüne alınarak fiyat belirlemesi yapılmaktadır. Perde fiyatlarında en, boy, pile seçimi, perde kumaşı gibi detaylar dikkate alınmaktadır.

Perde fiyatlarında zaman zaman indirimler söz konusu olabilmektedir. Bu indirimler takip edilerek, ucuz perde modelleri bulmak mümkündür.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!