Travazol Krem Nedir? Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir? konularını anlatacağımız yazımızda ayrıca ciltte oluşan ağır iltihapların engellenmesinde ve egzamaların tedavisinde haricen kullanılan medikal bir ürünün ayrıntılarına bakacağız. Deride oluşan yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıcında ve ara tedavi sürecinde kullanılan kremdir. Birçok bakteriyel mikroba karşı etkili olan bu krem, deri üzerinde bulunan yüzeysel mantar hastalıklarının çözümünde kullanılmaktadır. Mikroplara karşı etkili olan bu krem, daha çok mayalara ve maya benzeri mantarların tedavi edilmesinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Cilt tarafından hızla emilme özelliğine sahip olan bu krem; deride oluşan kırmızı ve kahverengi lekelerin giderilmesinde de kullanılmaktadır. Bu krem; derinin en dış tabakasına yerleşmiş yüzeysel organizmalarla da savaşmaktadır. Ayrıca bu krem iltihapların kurutulmasında kullanılmakta olup deride oluşan; kaşıntı, yanma ve sızlama hislerini de yok etmektedir. Ancak bu krem uzman hekimler tarafından önerilmedikçe kullanılmamalıdır. Travazol muadili olarak; Tevarol, Travacort ve Troderm kremleri gösterilmektedir.
Travazol Krem Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Krem içerisinde bulunan etken maddelere karşı herhangi bir alerjik reaksiyonunuz varsa,
- Deri hassasiyetiniz oldukça fazlaysa,
- Kremi kullanma esnasında bulunan herhangi bir rahatsızlığınız söz konusu ise,
- Bulaşıcı özellikte bulunan virüs hastalıkları gibi deri reaksiyonunuz varsa,
- Bakteri enfeksiyonu ile birlikte görülen başkaca bir deri hastalığınız var ise,
- Daha önce geçirmiş olduğunuz ya da halen daha var olan göz tansiyonu rahatsızlığınız mevcutsa doktorunuzun bilgisi dahilinde kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.
Bu krem uzman bir doktor tarafından önerilmedikçe kullanılması, beraberinde birçok sıkıntı getirmektedir. İlaç içerisinde bulunan maddelere karşı herhangi bir alerjik reaksiyon durumu söz konusu ise, rahatsızlık, iyileşmekten ziyade daha da kötüye gidebilir. Bu açıdan, kremi bilmeden, sadece çevrenin tavsiyesi üzerine kullanmak oldukça sakıncalı bir durum haline gelmektedir.
Travazol Krem Nasıl Kullanılmalıdır ?
Cilt tedavileri için kullanılan bu krem; doktorunuzun önerdiği doz ve uygulama sıklığına göre kullanılmalıdır. Uzman hekim tarafından belirli aralıklarla kullanılması önerilen bu krem, günde 2 defa sorunlu olan bölgeye uygulanarak tedavi edilmektedir. İltihap ve egzamalı deri tedavisinde kullanılan travazol krem, iyileşmenin gerçekleştiği sürenin en geç 2 hafta sonrasında bırakılmalıdır. İlaç tedavisi uygulaması 2 hafta geçtikten sonra sonlandırılmalı ve gerek duyulursa doktora müracaat edilmelidir.
Kullanılan bu krem; hastalıklı deri bölgesine haricen uygulanarak, hafif dairesel hareketlerle yedirilmelidir. Krem sürüldükten sonra birkaç dakika beklenerek deri tarafından emilmesi sağlanmalıdır.
Krem yeterli ölçüde emildikten sonra kıyafetler giyilmelidir. Aksi takdirde beklenilmeden giyilen kıyafetler tüm ürünü olduğu yerden alacaktır. Son olarak; ilaç hakkında size önerilen dozun altında ya da üstünde bir miktar uygulamamaya özen gösteriniz.
Travazol Krem ve Oluşabilecek Riskleri
Ciltteki meydana gelen bakteri oluşumunu engellemeye yönelik kullanılan bu krem; kapalı pansuman koşullarında uygulanıyorsa dikkatli olunmalıdır. Kapalı pansuman koşullarında uzun süre kremin deri yüzeyinde bulunması ve deri tarafından emilmesi, riski belirgin bir şekilde artırmaktadır. Deri üzerine uygulanan krem, geniş bir alana yoğun bir şekilde sürüldüğü takdirde de risk olasılığını artırmaktadır. Uzman hekim tarafından ya da prospektüsünde belirtilen doz aralığının aşılması durumunda bu riskler meydana gelmektedir.
Kullanılması gerektiği ölçüden daha fazla kullanıldığı takdirde doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Ancak bu kullanım bir defaya mahsus doz aşımı şeklinde gerçekleşmişse, oluşacak herhangi bir risk durumu söz konusu değildir. Cilt probleminin yaşandığı bölgeye unutularak ikinci defa sürülmesi veya yanlışlıkla yutulması sonucunda olası bir risk beklenmemektedir.
Eğer ki; kremi kullanmayı unuttuysanız doktorunuza danışarak atlanan dozun ne zaman kullanılacağını öğrenebilirsiniz. Doktorunuz, sizin için unutulan dozun ne zaman kullanılacağına yönelik kararı verecektir. Tarafınızca unutulan dozun dengesini kurmak için çift doz uygulama yöntemini seçmeniz son derece yanlış bir uygulama olacaktır. Bu durumdan kesinlikle uzak durmalısınız.
Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir ?
Tüm ilaçlarda olduğu gibi bu krem içeriğinde bulunan maddelere karşı duyarlı kişiler mutlaka olacaktır. Her ne kadar sadece cilde sürülüyor gibi dursa da, cilt tarafından emilen bu krem, alerjisi olanlarda reaksiyon gösterecektir. Geniş bir alana uygulanan bu krem, 4 haftayı aşan uzun süreli kullanımlarda yan etkilerini göstermektedir. Oluşabilecek bu yan etkilerin başında, uygulanan bölgedeki derinin zamanla incelme göstermesi yer almaktadır.
Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir ? Kısaca bahsetmek gerekirse Kremi uzun süre kullanmanın sonucunda oluşan deri incelmesi akabinde kılcal damarların da belirginleşmesine yol açacaktır. Kılcal damarların belirginleşmesi sonucunda deride şerit oluşumu meydana gelmeye başlayacaktır. Özellikle yüz bölgesinde kullanıldığında, kılcal damarların zaman içerisinde belirginleşmesi ve yüzde sivilce oluşturması nedeniyle doktor kontrolü eşliğinde kullanılması önerilmektedir. Ayrıca yüz için kullanıldığında tüylenmeye de neden olmaktadır.
Kremin ayrıca geçici yan etkileri de bulunmaktadır. Bu geçici yan etkiler arasında; sivilce oluşumu, ağız kenarında uçuk çıkması ve kıl kökünü beslemesi bulunmaktadır. Ancak bu geçici yan etkiler krem kullanımı azatlığında ya da tamamen sonlandırıldığında yan etkilerde azalma gösterecektir. Tedavi olumlu sonuçlar verdikçe bu şikayetlerde zamanla azalma ortaya çıkmaktadır.
Travazol kremin kullanılması sonucunda, deri ve deri altı bozuklarında da geçici yan etkiler meydana gelmektedir. Bu geçici deri bozuklukları içerisinde; kıl kökü iltihaplanması, aşırı tüylenme, ağız çevresinde uçuk oluşumu, deride meydana gelecek renk değişiklikleri, döküntü oluşumu, kaşıntı, yanma, kızarıklık, tahriş, deride kuruma, deride esneme ve çok nadirde olsa isilik oluşumu gelmektedir. Meydana gelen bu geçici yan etkiler uzun soluklu olursa derhal doktorunuza başvurmanız gerekli olacaktır.
“Travazol Kremin Yan Etkileri Nelerdir” kısaca maddeleyecek olursak;
- Uzun süreli kullanmaya bağlı olarak deride incelme,
- İncelme sonucunda oluşacak kılcal damar genişlemesi,
- Yüzde uygulandığı takdirde sivilce oluşumunu artırması,
- Geçici yan etkiler arasında bulunsa da kıl kökünde iltihaplanma,
- Uygulanan bölgede tüylenme oluşması,
- Kırmızı veya kahverengiye dönük deride renk değişimleri,
- Yanma, kızarıklık, kaşıntı ve döküntü meydana getirmesi,
- Yine geçici yan etkiler arasında bulunan isilik ve uçuk oluşumudur.
Travazol Kremi Hangi Durumlarda Kullanılmamalıdır ?
Hamilelik sürecinde ilaç veya merhem kullanımı son derece dikkat edilmesi gereken bir husustur. Eğer ki bu kremi kullanmanız gerekiyorsa, hamile olduğunuzu veya olma ihtimalinizi doktorunuz ile paylaşmanız gerekmektedir. Çünkü doktorunuz bu durumu kremi reçete etmeden önce göz önünde bulunduracaktır.
Genel bir kural olarak tıp dünyasında yer alan hamileliğin ilk 3 ayında kortizon madde içeren her kremin ya da ilacın kullanılması sakıncalı olacaktır. Doktorunuz eğer kullanmanızda bir sakınca görmezse travazol kremi geniş olmayacak şekilde sadece hastalıklı deri bölgesine uygulamanız yeterli olacaktır. Kremi uygulayacağınız bölgeye yoğun bir tabaka halinde sürmemeniz ve uzun süre bekletmemeniz gerekmektedir. Yine aynı şekilde çocuklarda olan kullanımına da dikkat edilmelidir.
Emzirme durumunda bulunan anneler içinse; kremi kullanmanız gerekiyorsa kesinlikle göğüs bölgesine uygulamayınız. Yine hamilelik sürecinde olduğu gibi doktorunuza bu durumunuzu danışınız ve kremi, geniş bir alana, yoğun bir şekilde uygulamaktan kaçınınız. Krem az miktarda da olsa alkol içerdiğinden hamile olan anne adayları ya da emziren anneler kullanırken daha dikkatli olmaya özen göstermelidirler.
Travazol Krem ve Etkileşimde Olduğu Durumlar
Krem uygulandığı bölgeye göre farklı etkileşimler gösterebilmektedir. Yüze, kasık bölgesine, koltukaltlarına ve çocuklara uygulanması bakımından değişiklikler oluşturmaktadır.
Travazol Krem Vajina İçine Sürülür Mü ?
Travazol krem vajina içine sürülür mü sorusuna cevap olarak, kremin yalnızca kasık arasına sürülebileceği yanıtını vermek doğru olacaktır. Krem, yüze uygulandığı takdirde göz çevresinden kaçınılmasına özen gösterilmelidir. Özellikle tıp biliminde glokom diye adlandırılan göz tansiyonu hastalıklarında gözden özellikle uzak tutulmalıdır.
Kremin Temizliği
Enfeksiyon el veya ayak parmakları arasında nüksetmişse, buralara uygulanan krem sonrasında gazlı bir bezin sarılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca enfeksiyonlar iyileştikten sonra yeniden oluşmasını engellemek için de dikkat edilecek hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar arasında; günlük olarak iç çamaşırlarının değiştirilmesi gelmektedir. Ayrıca yine günlük kullandığınız el ve ayak havlularınızın da değiştirilmesi gerekli görülmektedir. Kullanılan iç çamaşırlar ile el ve ayak havluları, pamuklu kumaştan seçilmelidir.
Travazol Krem Bebeklerde Kullanılır Mi ?
Travazol krem bebeklerde kullanılır mi sorusuna verebilecek yanıt ise, bebeklerde pişik durumunda kremin kullanılması uygundur şeklindedir.
Bu kremi, ayağınızdaki mantar problemleri için kullanacaksanız eğer; ayaklar temiz bir şekilde yıkandıktan sonra özellikle parmak araları iyice kurulanmalı ve çoraplar her gün değiştirilmelidir. Kullanılan çoraplar, iç çamaşırları ile el ve ayak havluları yüksek ısıda yıkanarak güzelce kurutulmalıdır. Düzenli olarak kişisel hijyen kurallarına uyulduğu takdirde, tedavinin göstermiş olduğu başarı da artmış olacaktır. Travazol krem reçetesiz satilirmi sorusunun yanıtı ise olumsuz olmaktadır. Uzman doktor tarafından reçetelenerek eczanelerden temin edilmektedir.