Telefon Şarj Olmuyor Problemi ve Çözümleri

Her cep telefonu kullanıcısının başına gelen bilen ufak problemlerden bir tanesi telefon şarj oluyor fakat dolmuyor ya da telefon şarj olmuyor problemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum belki küçük bir sorun olabilir fakat bazen oldukça can sıkıcı olabiliyor ve bir şekilde şarj olmuyor sorununu çözmek gerekiyor. Çünkü telefonu şarja koyduğunuz da işlendiği görülüyor ama bir […]

Her cep telefonu kullanıcısının başına gelen bilen ufak problemlerden bir tanesi telefon şarj oluyor fakat dolmuyor ya da telefon şarj olmuyor problemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum belki küçük bir sorun olabilir fakat bazen oldukça can sıkıcı olabiliyor ve bir şekilde şarj olmuyor sorununu çözmek gerekiyor. Çünkü telefonu şarja koyduğunuz da işlendiği görülüyor ama bir türlü telefon dolmuyor. Telefonum şarj olmuyor durumunu çözmeniz adına pek çok farklı uygulamalar tabii ki bulunuyor.

Telefonum Şarj Almıyor Probleminin Nedeni Nedir?

Telefonum şarj almıyor probleminin nedenlerinden bir tanesi cihazınızın tam anlamıyla şarj olmayı reddetmesi kaynaklı olabilir. Bunun yanı sıra çok yavaş bir biçimde şarj oluyor da olabilir. Yavaş dolan şarj aslında dolamıyor. Çünkü şarj esnasında da güç tüketen telefon tam tersine güç eritiyor olabiliyor. Eğer bu problemleri sizler de yaşıyorsanız cihazınızın pil problemini teşhis etmek için bazı önemli yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Şarj Kablosunu Kontrol Etmek

Telefon şarj problemleri içerisinde en sık görülen nedenlerden bir tanesi şarj kablosunun arızalı olmasıdır. Mutlaka telefonu başlatmadan ve USB prizini sabitlemeden önce sarj kablosunu kontrol etmek gerekir. Şarj kablolarını sarıp tekrar açtığınızda ve çeşitli zorlamalar ile birlikte telefonu şarj etmeye çalıştığınızda zaman içerisinde kablo zarar görebiliyor. Telefon şarj problemi yaşadığınız an eğer farklı bir şarj kablonuz var ise onu deneyebilirsiniz. Böylece durumun kablodan mı yoksa farklı nedenlerden mi oluştuğu anlaşılır.

Daha Farklı Güç Kaynağı Denemek

Şarj aletinde ya da telefonda herhangi bir sorun olmadığını anladığınız vakit bu durumun elektrik prizine bağlı olarak gerçekleştiğini düşünebilirsiniz. Çünkü genel olarak prizlerden kaynaklı şekilde bu durumun görülebilme olasılığı da bulunuyor. Duvar da bulunan bir prizden şarj işlemini gerçekleştiriyorsanız eğer farklı bir prizden bu işlemi kontrol edebilirsiniz.

Buna ek olarak bilgisayar üzerinden de şarj işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bilgisayar üzerinden şarj işlemi gerçekleştiriyor ve bu problemi yaşıyorsanız, daha farklı bir bağlantı noktasını kullanmanızda fayda olacaktır. Duvar adaptörü kullanarak durumu test edebilmeniz mümkündür. Eğer güç kaynağı değiştiğinde telefon şarj durumu normal süreçte ilerliyorsa problemi bulduğunuz anlamına gelir.

USB Soketi Kontrolünü Gerçekleştirmek

Şarj olma problemini tetikleyen bir diğer unsur USB soketinden bulunan arızada kaynaklı olabiliyor. Telefonlarda bulunan ufak soketler zaman gittikçe aşınma ve yamulma gibi problemler ile karşılayabiliyor. Böylece USB telefona tam oturmadığında şarj dolmama sorunu yaşanabilir.

Bunu kontrol etmek için telefonunuzu kapattıktan sonra bataryayı çıkarın. Daha sonra pim ya da ona benzer bir yardımcı alarak telefonda bulunan USB bağlantı noktasında ki küçük tırnağı dikkatli şekilde düzeltin. Mutlaka hafif hareketler ile bu düzeltmenin yapılması gerekir.

Aksi takdirde daha fazla zarar verebilirsiniz. Bu işlemin ardından bataryayı takıp telefonu tekrar açın ve şarjını kontrol edin. Bir diğer olası problem USB bağlantı noktası içerisine ufak bir yabancı madde girme olasılığıdır.

Peki sarj soketi değişimi nasıl yapılır? Eğer ki sarj soketinde her hangi bir sorun olduğunu düşünüyorsanız ve android bir telefona ( örneğin Samsung Galaxy vb.) sahipseniz, sarj soketi değişimi için garantiniz varsa garantinizden faydalanabilirsiniz. Telefonunuzun garanti süresi dolmuşsa, bir telefoncudan bu soketi değiştirtebilirsiniz. Telefonunuzda bu soketi değiştirttiken sonra mutlaka tekrar sarj etmeyi deneyin.

İşletim Sistemi Güncellemesi Yapmak

Telefonunuzda ki yazılım değişikliği, şarj olmama problemini ortadan kaldırabilir. Bu işlemi yaparak belki de yazılımdan kaynaklı olan problem tam anlamıyla ortadan kalkarak normal düzeye gelebilir. Android cihazların yeni sürümlerinde genel olarak pil ömrü tasarrufu gerçekleştirmek için optimize sistemler bulunuyor. Ancak biraz eski olan cihazlarda bu yazılım problemi görülebilmesi olası bir durumdur.

Duvar Adaptörünü Nasıl Kontrol Edebiliriz?

Şarj dolmama problemi için duvar adaptörü kontrol edilmesi gereken bir diğer önemli yerdir. Bu durum kablonuzu çıkarabildiğiniz bir adaptör için geçerlidir. Bağdaştırıcıda bulunan USB bağlantı yeri bozulabilmesi oldukça mümkündür. Kabloda var olabileceği gibi adaptörün de arızalı olduğunu kontrol etmek için yapmanız gereken, yeni bir adaptör ile birlikte cihazı şarj etmektir. Fakat yeni adaptör için erişiminize imkân yoksa bilgisayarınız üzerinde bağlama işlemini gerçekleştirerek test edebilirsiniz.

Telefonu Kapattıktan Sonra Yeniden Denemek

Telefonu şarj ederken herhangi bir işlem veya oyun oynadığınızda şarj gücü tükenerek istenen hızda dolum yaşanamayabilir. Bu nedenle telefon şarj etme esnasında telefonun ekranını kapatmak ya da telefonu tamamen kapatmak ek bir enerjinin harcanmasını durduracak ve şarj problemi büyük ihtimalle normal şekle dönecektir. Tamamen kapamanız şarj dolum sürenizi oldukça hızlandıracaktır.

Batarya Değiştirmek

Bataryanın tamamen bitme noktasına geldiğiniz vakit telefon değiştirme ihtiyacının olduğunun kanıtıdır. Yeni telefon almak istemiyorsanız eğer batarya değiştirmek bu problemi ortadan kaldırmaya destek olabilir. Nadir de olsa hatalı şekilde üretilen bataryalar pil sıvısını sızdırabiliyor ya da hafif şişme başlayabiliyor. Böylece hatanın nereden geldiğini anlamak oldukça kolay oluyor. Ancak çıkarılabilir bataryanın olmadığı durumlarda servis yardımı almak kesinlikle en doğru tercihtir.

Ampere Uygulaması Aracılığıyla Şarj Problemini Kontrol Etmek

Akıllı telefonların ne kadar şarj edildiğinin yanı sıra şarj problemi olup olmadığını kontrol etmek için bu uygulama oldukça güzel bir seçenektir. Ana görevi cihaz şarj olurken ne kadar seviyede bir akım çektiğini belirlemesidir.

Bundan dolayı sadece telefonun şarj olup olmadığı yönünde değil, hangi şarj yönetimi daha fazla pozitiflik sağlar anlamında da oldukça güzel bir uygulama türüdür.

Ampere uygulaması içerisinde bulunan numara yeşil renk şeklinde yanıyorsa cihazın şarj olduğu anlaşılır. Eğer turuncu renk yanıyorsa telefonun güç kullandığını belirtir. Bu şekilde problemin var olup olmadığı öğrenilebilir. Aynı zamanda satın aldığınız bir bayaryanın fake olup olmadığını anlamak içinde Ampere uygulamasından faydalanabilirsiniz.

Exit mobile version