Stafine krem nedir ne işe yarar? Stafine Krem %2 nasıl kullanılır? Stafine antibiyotik mi? Stafine emziren anneler kullanabilir mi? Bu yazımızda Stafine prospektüs bilgileri ışığında en merak edilen sorulara cevap vereceğiz.
Stafine Krem Nedir?
Stafine Krem etken maddesi fusidik asit olan, haricen kullanıma uygun olan bir kremdir. Stafine yardımcı maddeleri ise; vaselin likid, saf su, hidroklorik asit, vaselin flant N, setil alkol, potasyum sorbat, gliserol %100, butilhidroksianisol ve polisorbat 60’tır.
Stafine Krem Ne İşe Yarar?
Peki, Stafine krem ne işe yarar? Bu sorunun cevabı için etken maddeyi ele almak gerekir. Stafine, duyarlı organizmaların neden olduğu deri hastalıklarının tedavisi için kullanılan bir kremdir. Çünkü Stafine etken maddesi fusidik asittir ve fusidik asit bir tür antibiyotiktir.
İçeriğinde fusidik asit bulunan Stafine pek çok mikroorganizma için oldukça güçlü antibakteriyel etki gösterir. Dolayısı ile bakterilerin neden olduğu deri hastalıklarında, bakterilerin çoğalmasını önlemek ve bakterilerin neden olduğu tahribatı azaltmak için kullanılır.
Stafine Ne İçin Kullanılır?
Stafine %2 Krem duyarlı organizmaların yol açtığı deri hastalıklarının tedavisi için kullanılır. Peki, bunlar nelerdir? Genel olarak Stafine kullanım nedenleri şunlardır:
- Folikülit (kıl kökü iltihaplanması)
- Apse
- Enfekte olan kesikler, sıyrıklar, yaralar
- İmpetigo
- Eritrazma (pullu, kahverengi yüzeysel deri enfeksiyonu)
- Tırnak dolaması
- Fronküloz (Çıban)
Stafine krem çoğunlukla bu deri hastalıkları ve sorunları için reçete edilir. En çok da kıl kökü iltihaplanması ve tırnak dolaması için reçete edilir. Ancak yukarda sıralanan deri sorunları dışında bir nedenle doktorunuz size Stafine reçete ettiyse kullanabilirsiniz.
Stafine Krem Nasıl Kullanılır?
Stafine prospektüs içeriğinde bu kremin nasıl kullanılacağına yönelik bilgi verilmiştir ancak en doğru kullanım; dokorun önerdiği dozda ve sürededir. Bu nedenle Stafine reçete eden doktorunuzun talimatlarına uyunuz.
Stafine prospektüs içeriğinde bu kremin günde 2 ya da 3 defa lezyonların üzerine, doktorun önerdiği gün kadar uygulanabileceği bilgisi verilmiştir. Cilde haricen uygulandıktan sonra üzeri gazlı bezle kapatılabilir ya da açık kalabilir.
Stafine Krem Yan Etkileri Nelerdir?
Stafine prospektüs içeriğinde yan etkiler hakkında da bilgiler sunulmuştur. Hafif derecedeki Stafine yan etkileri şunlardır:
- Ürtiker
- Egzama
- Cilt kuruluğu
- Yüzde kızarma
- Cilt döküntüleri
- İrritasyon
- Ciltte yanma hissi
- Ciltte batma hissi
- Göz çevresinde şişme
Bazı Stafine yan etkileri ciddi yan etkilerdir ve bu yan etkilerin görülmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna, acilen başvurulması gerekir. Ciddi Stafine yan etkileri ise şunlardır:
- Nefes almada güçlük
- Yutkunmada güçlük
- Ellerde, yüzde, dudaklarda, ayaklarda, bileklerde, boğazda şişme
Stafine yan etkileri özellikle etken ve yardımcı maddelerden birine ya da bir kaçına hassasiyeti/alerjisi olan kişilerde ortaya çıkabilir. Bu nedenle Stafine kullanmadan önce mutlaka etken ve yardımcı maddelerini inceleyiniz.
Stafine %2 Krem Fiyatı Ne Kadar?
Bu yazının hazırlandığı tarihte antibiyotikli Stafine %2 Krem fiyatı 46.10 TL’dir ve beyaz reçete ile satılmaktadır.
Stafine Krem İle İlgili Çok Sorulan Sorular…
Stafine %2 Krem nedir ne için araştıran kişiler için yazımızın bu kısmında bu antibiyotikli krem ile ilgili en çok merak edilen sorulara da yanıt verdik:
1- Stafine Reçetesiz Alınır Mı?
Stafine reçetesiz olarak da eczanelerden satın alınabilir. Ancak Stafine yan etkileri olan ve doktor tarafından reçete edilmediği sürece kullanılmaması gereken antibiyotikli bir kremdir.
2- Stafine %2 Krem SGK Karşılıyor Mu?
Stfaine SGK kapsamında olan antibiyotikli kremlerden biridir ve doktor reçete ettiyse devlet tarafından karşılanır.
3- Stafine Antibiyotik Mi?
Stafine antibiyotikli kremdir. Çünkü Stafine etken maddesi fusidik asittir ve fusidik asit bir tür antibiyotiktir.
4- Stafine Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?
Stfaine sivilce kremi değildir ancak sivilce izleri ve sivilce görünümlü apse, enfeksiyonlar için de reçete edilebilmektedir. Antibiyotikli bir krem olduğu için sivilceler üzerinde kullanıldığında cildin hasar görmesine neden olabilir. Bu sebeple doktorunuz önermediği sürece kullanmayınız.
5- Stafine Krem Yanık İçin Kullanılır Mı?
Stfaine yanık kremi değildir ve bu nedenle yanıklarda kullanılmaz. Stafine güneş yanığı kremleri arasında da yer almaz. Güneş yanığı kremleri hakkında detaylı bilgi için Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Kremleri ve Güneş Yanığına Evde Doğal Çözümler yazımızı ziyaret edebilirsiniz.
6- Stafine Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?
Stafine kaşıntı önleyici bir krem değildir ancak duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu deri hastalıkları eğer kaşıntıya neden oluyorsa, Stafine kullanımıyla kaşıntı şikayeti de azalacaktır.
7- Stafine Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?
Stafine prospektüs içeriğinde bu antibiyotikli kremin açık yaraya sürülmemesi gerektiği uyarısı yapılmıştır. Açık yaraya Stafine sürülmesi durumunda alerjik reaksiyon ortaya çıkabilir.
8- Stafine Krem Vajinaya Sürülür Mü?
Stafine vajina içine sürülmez ancak Stafine reçete edilmesine en çok neden olan durumlardan biri kıl kökü iltihabıdır. Eğer kasık bölgenizde ve çevresinde kıl kökü iltihaplanması için Stfaine reçete edildiyse kullanabilirsiniz.
9- Stafine Krem Cilde Faydaları Nelerdir?
Stfaine %2 krem duyarlı mikroorganizmaların çoğalmasını önleyen ve bunların neden olduğu deri hastalıklarını tedavi eden antibiyotikli bir kremdir. Pek çok deri rahatsızlığına antibakteriyel olması nedeniyle çözüm sağlar.
10- Stafine Krem Nereye Sürülür?
Eğer doktorunuz tarafından Stfaine %2 krem reçete edildiyse vücudunuzda, sorunlu cilt üzerine uygulayabilirsiniz. Ancak açık yaraya sürülmemelidir. Göz ve ağız çevresine temas ettirilmemelidir. Ayrıca emziren anneler de meme uçlarına ve meme çevresine uygulamamalıdır.
11- Stafine Krem Uyuza İyi Gelir Mi?
Stfaine uyuz kremi değildir. Uyuz kremi araştırıyorsanız Uyuz Kremi Wilkinson Pomad Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? Uyuz Tedavisi İçin Kullanılan Wilkinson Pomad Yan Etkileri Var mıdır ? yazımızı ziyaret edebilirisiniz.
12- Stafine Antibiyotikli Krem Nereye Sürülmez?
Stafine %2 Krem açık yaralara ve duyarlı OLMAYAN organizmaların neden olduğu enfeksiyonlara UYGULANMAZ.
13- Stafine %2 Krem Çocuklarda Kullanılır Mı?
Stafine prospektüs bilgilerine göre bu antibiyotikli kremin çocuklarda kullanımı ile ilgili bir sınırlama yoktur. Eğer doktor tarafından reçete edildiyse çocuklarda da kullanılabilir.
14- Emziren Anneler Stafine Antibiyotikli Krem Kullanabilir Mi?
Stfaine prospektüs içeriğinde bu kremin emziren annelerde kullanımı le ilgili yeterli çalışmanın olmadığı bilgisi verilmiştir. Ancak yarar/zarar durumuna göre doktorlar tarafından gerekli durumlarda emziren annelere Stafine reçete edilebilir.
Ancak Stfaine kullanan emziren anneler, emzirmeden önce meme ucunu temizlemeli ve bu çevrede kremi kullanmamalıdır.
15- Hamileler Stafine %2 Krem Kullanabilir Mi?
Hamilelerde de Stfaine %2 krem kullanımıyla ilgili yeterli çalışmanın olmadığı prospektüste belirtilmiştir. Hamileler doktorları reçete etmediği sürece Stafine kullanmamalıdır çünkü bu antibiyotikli krem hamilelere doktorlar tarafından yarar/zarar durumu göz önüne alınarak reçete edilir.
16- Açılan Stafine %2 Krem Nasıl Saklanır?
Stafine prospektüs içeriğinde bu kremin 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklanması gerektiği bilgisi verilmiştir. Ayrıca krem direkt olarak gün ışığında olmamalı ve sıcakta muhafaza edilmemelidir. Oda sıcaklığında saklanması gerektiği için de buzdolabına konulmamalıdır.
17- Stafine Prospektüs Bilgileri
Stafine krem nedir ne işe yarar, nasıl kullanılır ve daha fazlası hakkında direkt kaynağından bilgi almak için buradan Stafine krem prospektüsüne ulaşabilirsiniz.