Sözde Giyilecek Elbiseler: 2024 Modasına Uygun Tam Size Göre Zarif Öneriler

Sözde giyilecek elbiseler, her genç kızın uzun uzun düşündüğü ve en az gelinlik kadar kafa yorduğu bir süreçtir. İnsanlar kendini en özel hissettiği bu zamanlarda bütün bakışların kendinde ve elbisesinde olduğunu düşünür. Bu da sözde giyilecek elbiseler için model belirlemede meşakkatli bir dönemi alır. Gelin adayları söz nişan gibi resmi süreçlere girmeden önce en ince […]

Sözde giyilecek elbiseler, her genç kızın uzun uzun düşündüğü ve en az gelinlik kadar kafa yorduğu bir süreçtir. İnsanlar kendini en özel hissettiği bu zamanlarda bütün bakışların kendinde ve elbisesinde olduğunu düşünür. Bu da sözde giyilecek elbiseler için model belirlemede meşakkatli bir dönemi alır.

Gelin adayları söz nişan gibi resmi süreçlere girmeden önce en ince ayrıntısına kadar sözde giyilecek elbiseler ile ilgili araştırma yapmalıdır ki sonrasında keşkeler yaşamasın. Bu dönemleri tatlı birer anı olarak hatırlamak istiyorsanız sözde giyilecek elbiseler için bu yazıdaki önerileri dikkate almadan geçmeyin.

Evde Söz Kıyafetleri Seçerken Dikkat Edilecek Püf Noktalar

Sözde Giyilecek Elbiseler: 2024 Modasına Uygun Tam Size Göre Zarif Öneriler
Sözde Giyilecek Elbiseler: 2024 Modasına Uygun Tam Size Göre Zarif Öneriler

Son zamanlarda dışarda mekan tutmak yerine evde daha samimi ve uygun bütçeyle yapılabilecek söz kesme merasimi yapabilirsiniz. Hem abartılı modeller olmasın hem de aşırı sade modeller olmasın diyorsanız online sitelere yönelin. Burada çeşitleri görmek ve modayı takip etmek daha kolay olacaktır. Evde söz kıyafetleri Trendyol ya da Hepsiburada uygulamaları ile kısa sürede aradığınız modele ulaşabilirsiniz.

Kafanızdaki modeli biraz olsun belirlediyseniz sözde giyilecek elbiseler için birkaç püf noktaya bu yazıyla ulaşabilirsiniz.

Modası Geçmeyen Sade Söz Elbisesi Renkleri Nelerdir?

Sözde Giyilecek Elbiseler: 2024 Modasına Uygun Tam Size Göre Zarif Öneriler

Ten renginizle uyumlu renkler seçtiğinizde hem kıyafeti daha gösterişli hale getirirsiniz hem de kullanılan aksesuarlar ile bütünlük sağlamış olursunuz. Özel günlerinizde özellikle sözde giyilecek elbiseler için abiye tercih ederken kahverengi gibi belirsiz bir renk kullanmamaya özen göstermelisiniz. Görünür kılmak yerine daha mat ve yok edici bir renk olan kahverengi farklı aksesuarlar kullanıldığında bile istenilen etkiyi vermeyecektir.

Sözde giyilecek elbiseler için ten renginiz ve elbiseye uyumuyla ilgili birkaç öneri aşağıdaki tabloda mevcut.

Ten Rengi Sözde Giyilecek Elbiseler için Kullanabileceğiniz Renk
Esmer Ten Pudra, bej, krem, eflatun, bordo, siyah, beyaz
Kumral Ten Hardal rengi, zümrüt yeşili, saks mavisi, krem
Beyaz Ten Mavinin tonları, siyah beyaz, bordo, gri, lacivert

 

Sözde Giyilecek Elbiseler: Sözde Siyah Elbise Giyilir Mi?

Sözde Giyilecek Elbiseler: 2024 Modasına Uygun Tam Size Göre Zarif Öneriler

Siyah, eski zamanlarda matem rengi olarak düşünülür ve sözde giyilecek elbiseler arasında düşünülmezdi. Fakat artık rahat hissedilen ve zarif duracak her renk söz, nişan ve isteme merasimlerinde kullanılabiliyor. Hatta siyah ile kombinlenmiş birçok aksesuar daha gösterişli bir hal almakta. Özellikle akşam yapılacak merasimlerde çekinmeden siyah kullanabilirsiniz.

Söz elbisesi fiyatları için buraya göz atabilirsiniz.

Zarif Söz Elbisesi Fazla Kilosu Olan Kadınlar İçin Hayal Değil

Sözde Giyilecek Elbiseler: 2024 Modasına Uygun Tam Size Göre Zarif Öneriler

Burada en önemli etken vücudunuzu iyi tanımaktır. Genelde kadınların en çok karın bölgesinde ve bel çevresinde kilosu olur ve bunu kapatmak için uğraşır. Kilo problemi olan bir kadın sözde giyilecek elbiseler seçerken nelere dikkat etmelidir?

Göğüs, basen ya da bel bölgesinde kilo problemi yaşayan kadınlar dantel ve payetlerle kusurlarını kapatabilir.

İsteme Söz Elbisesi Uzun Mu Kısa mı Tercih Edilmeli?

Sözde Giyilecek Elbiseler: 2024 Modasına Uygun Tam Size Göre Zarif Öneriler

Sözde giyilecek elbiseler seçilirken genelde uzun hatta kuyruklu modeller tercih edilir. Çünkü vücudu iki parçaya bölmeyen ve uzun gösteren elbiseler her zaman daha zarif bir duruş sergiler. Türk kadınının genel boy ortalaması düşünüldüğünde bu durum pek de şaşırtıcı değildir.

Hangi model seçilirse seçilsin tabi ki öncelikli tercih sizin rahat ve mutlu hissettiğiniz modeller olmalıdır. Burada en büyük etken dekoltenin kullanım şeklidir. Sözde giyilecek elbiseler için hem bacak hem de göğüs dekoltesi elbisenizin bütün zarafetini bozacaktır. Üstelik rahat hareket etmenizi engelleyecek sonrasında gün boyu gergin davranmanıza sebep olacaktır. Bu sebeple isteme söz gibi aile arasında yapılacak merasimlerde seçimleriniz daha az göz yormalı, hareketlerinizi kısıtlamamalıdır.

Tesettür Söz Nişan Elbisesi Fiyat ve Modeli Neye Göre Seçilir?

Sözde Giyilecek Elbiseler: 2024 Modasına Uygun Tam Size Göre Zarif Öneriler

Normal şartlarda zaten özel günlerde kıyafet seçimi zorlaşırken tesettür abiye modelleri daha da zor hale gelebilir. Online sitelerde genelde ev ortamındaki sözde giyilecek elbiseler 700 ile 7 bin arasında değişmektedir. Kıyafetinizde ne kadar ince işçilik ve ayrıntı arıyorsanız sözde giyilecek elbiseler için fiyat değişimi de ona göre şekillenmektedir.

Son zamanlarda tesettür elbise ve abiyelerin modeli daha çeşitli olsa da ilk zamanlar açık olan bir model kapatılmaya çalışılıyordu. Bu da elbisede renk farklılıklarına hatta dikiş geçişlerindeki sorunlara sebep olabiliyordu. Neyse ki artık böyle sorunlar eskisi kadar yok. Çünkü tesettür abiye modası için işin ehli terziler mevcut. Tesettür elbise modellerinde tamamen bu işi yapan satıcılardan ürün alındığında ne isteyip ne istemediğinizi daha net anlatabiliyorsunuz.

Tesettür abiyeniz ile eşarbınızı doğru kombinlemeyi unutmayın. Baştan aşağı uyumlu bir abiye istiyorsanız zıtlıklardan yararlanmak sizi daha tamamlanmış gösterecektir. Gösterişli bir elbise için sade bir eşarp modeli, sade bir elbise için boncuk ya da dantellerle süslenmiş bir eşarp sizi daha görünür kılacaktır.

Sözde Giyilecek Elbiseler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sözde Giyilecek Elbiseler: 2024 Modasına Uygun Tam Size Göre Zarif Öneriler
Sözde Giyilecek Elbiseler: 2024 Modasına Uygun Tam Size Göre Zarif Öneriler

Sözde giyilecek elbiseler konusunda karar verildikten sonra isteme ve söz ortamı nasıl olmalı, ne ikram edilmeli gibi sorular yeni odak noktası olur. Süreci daha profesyonel atlatmak istiyorsanız yazıdaki birkaç öneriyi dikkate almadan geçmeyin. Sizin için isteme ve söz merasiminde en çok sorulan sorular ve cevapları.

1-Kız İstemede Kızın Elbisesini Kim Alır?

Türk gelenek göreneklerine göre erkek tarafı kızın elbisesini ayakkabısını hatta çantasını dahi alır. Fakat artık gelin adayları eşlerine fazla sorumluluk yüklememe adına kendileri de elbiselerini alabiliyor. Çünkü evlilik çift taraflı bir gönül işidir. Resmi bir sürece girildiğinde ise sadece sözde giyilecek kıyafetler ile kalınmaz. Her şeyin pahalı olduğu bu dönemlerde çiftlerin birbirini desteklemesi gerekir.

 2-Kız İstemeye Gelenlere Ne İkram Edilir?

Kız isteme merasimi aile büyüklerinin katılımı ile gerçekleşir. Ağır yemekli bir ikram yerine çayın yanına soğuk meze, şerbetli tatlı ve börekten oluşan mideyi yormayacak bir menü ikram edilebilir.

3-Kız İstemede İlk Ne Yapılır?

Sözde giyilecek elbiseler ve ikramlar hazır olduktan sonra kız isteme merasiminin ilk aşaması hal hatır sormaktır. Aileler birbirini tanıdıktan sonra isteme konuşması yapılır. Daha sonra müstakbel gelin ve arkadaşları Türk kahvesi ikram eder.

 

 

Exit mobile version