Soğuk Taşa Oturma, Çocuğun Olmaz Diyerek Bizi Yıllarca Kandırmışlar! Soğuk Taşa Oturmak Kısır Yapar mı, Yapmaz mı?

soguk-tasa-oturma-cocugun-olmaz-diyerek-bizi-yillarca-kandirmislar-soguk-tasa-oturmak-kisir-yapar-mi-yapmaz-mi-1.jpg

Taşa Oturma, Kısır Olursun!

“Soğuk taşa oturma, çocuğun olmaz” denilerek yıllarca kandırılmışız! Çocukluğumuzdan beri ebeveynlerimiz ve özellikle de aile büyüklerimiz bizlere “Soğuk taşa oturma, çocuğun olmaz”, “Ayağını sıcak tut, kısır olursun”, “Ayaklarını üşütme, kısır kalırsın” ve benzeri gibi uyarılarda bulundu.

Ancak gerçekler hiç de öyle değil… Çünkü yapılan bilimsel araştırmalar, bu ikisi arasında üreme sağlığını etkileyecek bir bağlantı olmadığını gösteriyor.  İşte, vücut sıcaklığının üreme sağlığı ile hiçbir ilgisinin olmadığını gösteren, soğuk taşa oturmak kısır yapar mı yapmaz mı tartışmalarına son verecek o bilgiler…

1- Soğuk Taşa Oturmak Kısır Yapar Algısı Tamamen Batıl İnanç

Soğuk taşa oturmak kısır yapar yargısı, bilimsellikten uzak tamamen bir batıl inanç. Hatta ayakları üşütmenin, çorapsız gezmenin, soğuk taşa oturmanın çocuk sahibi olmaya engel olacak bir durum şeklinde algılanması antik dönemlere kadar uzanıyor.

2- Antik Çin Tıbbı ve Enerji Meridyenleri Bu Batıl İnancı Açıklıyor

Soğuk taşa oturmanın kısır yapacağına yönelik batıl inancın kökenlerini Antik Çin tıbbında görmek mümkün. Antik Çin tıbbına göre; ayaktaki enerji meridyenlerini sıcak tutmak, rahimdeki enerji merdivenlerinin de ısınmasını sağlıyor.

3- Antik Çin Tıbbına Göre Ayaklar Üşürse, Kısırlık Ortaya Çıkıyor

Antik Çin tıbbına göre nasıl ki ayakları sıcak tutmak, rahmin enerji merdivenlerini ısıtıp üreme sağlığına olumlu etki ediyorsa, ayakları üşütmek de rahmin soğumasına neden oluyor ve kısırlık ortaya çıkıyor. Ancak bu batıl inancın bilimsel hiçbir geçerliliği yok!

4- Soğuk Taşa Oturmak Kısır Yapmaz Çünkü İnsan, Sıcak Kanlı Bir Hayvan!

Evet, doğru okudunuz. Soğuk taşa oturmak ya da ayakları üşütmek, insanların kısır kalmasına neden olmaz çünkü insan, sıcak kanlı bir hayvan!

5- İnsanların İç Sıcaklığı Sabit

İnsanın sıcak kanlı bir hayvan olması dolayısı ile eli, ayağı ya da vücudun herhangi bir yerin üşümesi, insanın iç sıcaklığının değişmesine neden olmaz. Kısacası; üşüyerek insanın dış sıcaklığının değişmesi söz konusu değil.

6- Üreme Sağlığı ve Hava Sıcaklığı Araştırmaları Yapılmış

Bugüne kadar bilimsel olarak da hava sıcaklığı ile hem kadınların hem de erkeklerin üreme sağlıkları ile ilgili araştırmalar yapılmış. Özellikle de soğuk hava koşullarının etkileri araştırılmış. Ancak yapılan hiçbir araştırmada ikisi arasında bir ilişki olduğu tespit edilememiş.

7- Soğuk Taşa Oturabilirsiniz!

Sonuç olarak dilediğiniz gibi soğuk taşa oturabilir ya da çorapsız, terliksiz gezebilirsiniz. Çünkü bu durum sizin üreme sağlığınız üzerinde olumsuz etkilere neden olmaz ve kısır kalmanıza yol açmaz. Ancak üşütürseniz, hasta olmanıza neden olabilir.

Exit mobile version