Sınavsız İkinci Üniversite Okuyanlar İçin Özel Yurt Seçme Rehberi

sinavsiz-ikinci-universite

Sınavsız ikinci üniversite okuyanlar için; özel yurt seçimi önemli olmaktadır. Rahat ve konforlu olan, öğrencilerin verimli bir şekilde çalışabileceği bir yurt seçimi; okul başarısını da büyük oranda etkiler. Peki, sınavsız ikinci üniversite kayıt yaptıranlar için en uygun yurt hangisidir? İşte detaylar!

Kız ve erkek öğrenciler için Ankara yurtları arasında faaliyet gösteren İdeal Yurtları, ev ortamına uygun, konforlu bir yurt hizmeti sunuyor. Ayrıca uygun oda ücretlerini öğrenciler için sunarak, başarılı uzman kadrosuyla aile sıcaklığını yurtta kalan bütün öğrencilere hissettiriyor. Sınavsız ikinci üniversite okuyanlar; güvenilir ve kaliteli hizmetin adresi olan bu yurdu tercih edebilirler.

Ankara Yurt Tavsiyesi | İdeal Yurtları ile Edinilecek Ayrıcalıklar

Önlisans ve lisans mezunu olan ve sınavsız ikinci üniversite okuyarak eğitim programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin; artık hangi yurdu tercih edecekleri ile ilgili endişe duymalarına gerek yok! İdeal Yurtları’nda kalan erkek ve kız öğrenciler, hem kültür ve sanat hem de eğitim ve spor alanında ayrıcalıklar elde edebiliyor.

Yurt olarak öğrencilere tam destek verilerek, çeşitli imkânlar ve avantajlar sunuluyor. Peki, sınavsız ikinci üniversite okuyanlar için sağlanan ayrıcalıklar nelerdir?

Öğrencilere Sağlanan İmkân ve Ayrıcalıklar Detaylar
7/24 diyalog Yurtta bulunan resepsiyonlardan 7/24 destek alınarak, yaşanılan problemler kolayca çözüme ulaşılabilir.
Ücretsiz kahvaltı Öğrenciler her sabah ücretsiz bir şekilde kahvaltı yapabilir.
Ücretsiz internet Yurtta bulunan bütün öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun niteliğe sahip ücretsiz internet hizmeti sunulur.
Hijyenik temizliği Yurttaki odaların temizliği görevliler tarafından gün içerisinde belirli saatlerde yapılır. Hijyenik bir temizlik hizmeti sunulduğu için temiz ortamlarda yaşayabilme imkânı elde edilir.
Çamaşır-ütü Yurt içerisinde çamaşır makineleri ve ütülerden ücretsiz bir şekilde yararlanılır.
TV yayınları Dijital, analog yayın gerçekleştiren yerli ve yabancı televizyon, radyo kanalları; yurtta bulunan çok kanallı TV sisteminden seyredilebilir.
Kartlı odalar Odalardaki kartlı giriş ve master kilit sayesinde yetkisi bulunmayan kişiler, özel alanlara asla müdahale edemez.
Spor salonları 4., 5., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., 23., 25., 26. şubelerde yer alan spor salonlarından ücretsiz olarak faydalanılabilir.
Güvenlik sistemleri Yurtta giriş çıkış güvenliği için kameralı güvenlik sistemi sunuluyor. Özel güvenlik şirketi ile çalışılarak, gece-gündüz huzurlu bir yaşam imkânı elde edilir.
Sinema salonu 16. ve 20. şubelerde bulunan sinema salonlarında istenilen filmler izlenebilir.
Sağlık hizmetleri Özel bir sağlık kuruluşuyla çalışılarak, periyodik sağlık kontrolleri yaptırılabilir.
Parmak Sistemi Öğrencilerin giriş ve çıkışlarının güvenli olabilmesi için parmak izi ile giriş sistemi sunulur.
Spor Turnuvaları Yurtlar arasında düzenlenen voleybol, futbol ve basketbol turnuvaları düzenlenerek, kupa heyecanı yaşanabilir.
Çalışma Salonları Ferah ve daha verimli çalışılabilen, çalışma salonları sunulur.
Kafeterya Günün her saatinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayan, ferah ve çağdaş tasarımlı kafeterya hizmeti sunulur.
İlk İdeal’den Üniversite hayatına İdeal’de başlayarak bitiren bütün öğrencilere ilk referans mektubu verilir.
İdeal Nedio İdeal Nedio sitesinin takipçisi veya editörü olarak, hayata yenilik katabilme imkânı sunulur.
Kültürel faaliyetler Konser, sinema, tiyatro ve satranç turnuvaları gibi kültürel aktiviteler gerçekleştirilir.
Kuaför Yurtlarda bulunan kuaförler ile kişisel bakım ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanabilir.
İdeal Kulübü İdeal kulübü içerisindeki kulüplerden birine katılım sağlanarak, ilgi duyulan alanda gelişebilme imkânı elde edilir.
Peyzaj-bahçe Peyzaj çalışmaları en iyi şekilde yapılan yurtta, açık havada ve yeşillik içerisinde bir gün geçirilebilir.
Radyo İdeal Yurdun kaliteli radyo yayınıyla günün yorgunluğu giderilebilir.
Sosyal Faaliyetler Türkiye’deki en sosyal ve aktif olan bu yurtta, arkadaşlarla eğlenebilme ve yeni mekanlar gezebilme imkânı elde edilebilir.

Ankara kız yurtları arasında kaliteli hizmetiyle öne çıkan yurt; üstün hizmet standartlarına sahiptir. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca açıklanan özel yurt işletmeciliği amaç ve ilkelerine uygun bir yurt hizmeti sağlanır.

İdeal Ankara erkek öğrenci yurtları; yaşamaktan zevk alınan, modern tasarım çizgileriyle dizayn edilmiş odalar sunar. Hem kız hem de erkek yurtlarında, sürekli bir hizmetin güvencesi profesyonel kadroya sahip olunarak bütün öğrencilere verilir.

Sınavsız İkinci Üniversite Okuyan Öğrenciler İçin Ankara Özel Yurt Fiyatları 2023

Ankara  özel yurt fiyatları 2022-2023 tarihleri arasında bir artış yaşamıştır. Yıllık olarak ödenen ortalama yurt fiyatları, bazı kriterlere göre değişiklik gösterir. Sınavsız ikinci üniversite okuyanlar için avantajlı fiyatlar sunan İdeal Yurtları; Ankara özel yurtlar arasında hem fiyat tarifesiyle hem de sunduğu olanaklarla dikkat çeker.

Ankara yurt fiyatları kapsamında; ücrete etki eden kriterler açıklanacak olursa, şu şekilde ifade edilebilir;

  • Yatak sayısı
  • Hizmet kalitesi
  • Yurt bina yaşı
  • Üniversiteye olan mesafe
  • Yurdun konumu

Sınavsız ikinci üniversite okuyacak kişilerin en çok araştırdığı konuların başında; Ankara yurtlar arasındaki en uygun yurt seçeneği bulunur. Özellikle yeni kayıt yaptıracak olan öğrenciler; İdeal Yurtları ile iletişime geçerek güncel fiyatlar hakkında net bilgiler elde edebilir.

Böylelikle verilen hizmetler veya yatak sayısı gibi kriterlerle belirlenen fiyat seçenekleri; tercih ve ihtiyaçlar doğrultusunda kesintisiz bir şekilde öğrenci ve velilere aktarılır.

Sınavsız İkinci Üniversite Okuyanlara Özel Ankara Tek Kişilik Yurt Fiyatları

Ankara kız öğrenci yurtları arayışında olanlar, bu aşamada en çok fiyat seçeneğine dikkat etmektedirler. Özellikle tek kişilik oda tercih edecek olan öğrenciler; yurttaki sağlanan hizmetlerin verecekleri ücreti karşılamasını istemektedir.

Bununla birlikte Ankara erkek yurtları içinde aynı durum söz konusudur. Bu ücretler, yurdun konseptine, verilen sosyal hizmetlere, odada WC ve banyo bulunmasına göre değişiklik göstermektedir. Açık öğretim programlarına kayıt yaptırıp sınavsız ikinci üniversite okuyacak erkek ve kız öğrenciler için İdeal Yurtları; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanan güncellenmiş tek kişilik yurt fiyat tarifesini, uygun seçeneklerle sunmaktadır.

Sınavsız İkinci Üniversite Nasıl Okunur? Kısa Notlar!

Sınavsız ikinci üniversite;  herhangi bir üniversiteden mezun olmuş ya da öğrenimi devam eden öğrencilerin sınava girmeden kayıt yapabildiği üniversitedir. Çeşitli okullar sınavsız ikinci üniversite okumaya imkân tanımaktadır. Açıklanacak olursa;

Sınavsız İkinci Üniversite
İstanbul Üniversitesi 2. Üniversite bölümleri

(AUZEF ikinci üniversite lisans-ön lisans bölümleri)

İş sağlığı ve güvenliği, Çocuk gelişimi, ilahiyat, bilgisayar programcılığı, kültürel miras ve turizm, e-ticaret pazarlama, sivil hava ulaştırma işletmeciliği yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, marka iletişimi, insan kaynakları yönetimi, coğrafya, yönetim bilişim sistemleri
Ankuzem. sınavsız ikinci üniversite bölümleri Laborant ve veteriner sağlık, spor yönetimi, bilgi yönetimi, elektronik ticaret ve yönetimi, yönetim bilişim sistemleri
Anadolu Üniversitesi 2. üniversite bölümleri Turizm işletmeciliği, uluslararası ticaret ve lojistik, maliye, uluslararası ilişkiler, iktisat, işletme (İngilizce), çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, sağlık yönetimi, yerel yönetimler, tarih, Türk dili ve edebiyatı, havacılık yönetimi
Atatürk Üniversitesi ikinci üniversite (Atatürk Üniversitesi 2. üniversite bölümleri lisans-ön lisans) Sağlık kurumları işletmeciliği, spor yönetimi, lojistik, sivil hava ulaştırma işletmeciliği, yeni medya ve gazetecilik, turizm ve otel işletmeciliği, İslami ilimler, fotoğrafçılık ve kameramanlık, sosyal hizmetler, laborant ve veteriner sağlık, sosyoloji, rekreasyon, tarih, egzersiz ve spor bilimleri, grafik sanatlar, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı

 

Exit mobile version