Sıfırdan Ücretsiz Blog Kurarak Para Kazanmak İnternetten para kazanmak denildiği zaman akla bin türlü yol gelir, bu yol bilinen ve kullanılan yollardan birisi. Hiç para vermeden Blog sitesi açıp para kazanmak mümkün, iş kalitesini arttırmak için ileride harcamalar yapılması gerekebilir ancak şu anda yapılacak olan işlemler için hiçbir ücret ödemenize gerek yok.
Blog Açarak İnternetten Para Kazanmak Nasıl Mümkün?
Blog açarak internetten para kazanma denildiği zaman akıllarda soru işaretleri kalıyor, bu para nereden gelecek gelecek olan paraya nasıl güvenilecek. Öncelikle şunu belirtelim ki bu iş Google ile anlaşmalı olarak yapılacak, Google Adsense olarak bilinen reklam birimi ile reklamları sitenizde yayınlayacak ve para kazanacaksınız.
Google Adsense Nedir?
Google Adsense, Google tarafından kurulmuş ve site sahiplerinin reklamlar yayınlayarak para kazanmasını hedefleyen bir sistem, Google Ads ile bütünleşmiş çalışan sisteme ürün ve site sahipleri reklam veriyor ve bu reklamları site sahipleri, Youtube içerik üreticileri yayınlayarak para kazanıyor. Sadece Bloglar için değil Youtube için de aktif olan sistemde kazançlar gösterim başına ya da Tıklama başına olarak ödeniyor, her 1.000 gösterimde farklı her 1 tıklama da farklı kazançlar elde ediliyor.
Ücretsiz Blog Kurmak İçin Neler Gerekli?
Ücretsiz olarak blog kurmak için gereken tek bir şey var o da Google hesabı, Google hesabı oluşturduğunuz zaman otomatik olarak bir Youtube hesabına, Bir mail hesabına ve bir Blog hesabına sahip oluyorsunuz ancak bunları aktif etmek için birkaç işlem yapmanız gerekiyor.
.blogspot.com Alan adı ile nasıl Ücretsiz Blog Kurulur?
İlk olarak karşınıza bu şekilde bir ekran gelecek, bu ekranda yapmanız gereken “ Görünen Ad” kısmına bir isim girmek, bunu Admin adı olarak adlandırabiliriz, yayınlarınızı yaptığınız zaman yazar olarak gözükecek bir kısım diyebiliriz. Görünen Ad kısmını doldurduktan sonra Blogger’a Devam Et butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz. Bir sonraki adım olarak karşımıza bu ekran geliyor, bu ekranda “Yeni Blog Oluştur” butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz. Bu ekranda Başlık kısmına sitenizin başlığını yazmanız gerekiyor, teknoloji adına bir site açmak istiyorsanız buraya ona göre bir isim girebilirsiniz, buraya gireceğiniz yazı yukarıda görünecek isimdir, örnek olarak Facebook sitesine girdiğinizde sekmede Facebook yazar onun gibi. Adres kısmı sitenizin adresi olacaktır, burada adres alırken dikkatli alın ve Niş (Nich) bir konuda almaya çalışın, Niş olarak alacağınız konular sizlere daha çok para kazandıracaktır. Adres kısmı sitenizin adı ve soyadı gibidir, birileri sitenizi bulmak için bunu kullanacaktır. Uzunluğunu sonunda .blogspot.com olacak şekilde hesaplarsanız daha sağlıklı bir alım gerçekleşecektir. Altta bulunan “Tema” Kısmından kendinize basit bir tema seçimi yapabilirsiniz, HTML bilginiz varsa Google’da ufak bir araştırma sonucu başka tema kurulumuna da erişebilirsiniz. Tüm ayarlamaları yaptık ve nihayet Blog Oluştur butonuna tıkladık bu adımdan sonra karşımıza Blog içerik ekleme sayfası gelecek. Bu sayfa geldiğine göre başarılı bir şekilde blog kurulumu gerçekleştirmişiz demektir, şimdi gelelim menüleri tanımaya.
Sol tarafta bulunan menüler;Kayıtlar MenüsüKayıtlar menüsü içeriklerinizi paylaşacağınız bölümdür, burada içerik paylaşımı yapar önceden yaptığınız paylaşımları düzenlersiniz.
İstatistikler Menüsüİstatistik menüsü sitenizin ne kadar kullanıcı aldığını gösteren bir bölümdür, yeni kurulum yaptığınız için hiçbir istatistik olmayacak ve görünümü bu şekilde olacaktır.
Yorumlar Menüsü Adından da anlaşılacağı üzere bu kısımda yorumlar bulunacaktır, sitenize eklenen yorumları buradan denetleyebilir ister kaldırıp isterseniz de düzenleyebilirsiniz
Kazançlar MenüsüKazançlar menüsü, en önemli menü ve bir nevi bu işe girişmemizdeki amaç, bu alanda sitenizdeki reklamların konumlarını düzenleyebilir ya da Google Adsense başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeni bir site olduğu için kazançların görünüşü bu şekilde olacak ancak üzerinden geçen birkaç gün sonra düzelecektir, tabi iki bu süre içerisinde sitenize düzenli olarak özgün içerikler eklemeniz gerekmekte.
Sayfalar Menüsü
Bu menü kayıtlar menüsü kadar önemli bir menüdür, bu kısımda sayfalar oluşturarak sitenizin düzenini sağlayabilirsiniz, sitenizde olmazsa olmazlardan olan iletişim bilgilerinizi buradan bir sayfa oluşturarak yayınlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Yeni sayfa demek ve gereken basit ayarlamaları yapmak.
Yerleşim Menüsü
Yerleşim menüsü sitenizin yerleşimini ayarlamanız için kullanacağınız bir alandır, burada reklamların yerlerini, sık kullanılan simgeyi, logoyu ve daha nicelerinin yerlerini ayarlayabilir hatta ekleme ya da çıkartma yaparak düzeni yeniden oluşturabilirsiniz.
Tema Menüsü
Tema menüsü sitenizin kozmetiği açısından en önemli menülerden birsidir, biraz HTML bilgisine sahipseniz buraya yeni temalar kurabilir ya da hali hazırda var olan ve kod bilgisi istemeyen temalardan kullanabilirsiniz.
Yeni Kayıt Nasıl Oluşturulur?Sitemizi açtık, para kazanmak istiyoruz ama bir şeyler eksik… Evet, içerik eksik, içerik eklemeden sitemize Google Adsense den onay alamayız ve ziyaretçimiz de olmaz. Sol kısımda olan menüden Kayıtlar kısmına geliyoruz, daha sonra karşımıza çıkan alanda yine sol tarafta bulunan turuncu renkteki “Yeni Yayın” yazısına tıklıyoruz. “Yeni Yayın” butonuna tıkladıktan sonra karşımıza bu şekilde bir ekran çıkacak. Bu ekran bizim için oldukça önemli bir ekran, ilk olarak incelemeye başlayalım bu ekranı. Yayın başlığı olarak da geçen bu alanda paylaşacağınız içeriğe bir isim vermeniz gerekiyor, örnek olarak biz bu içeriğimize “Deneme İçerik“ diyelim, sitenizde yayınlayacağınız makalelere göre bu alanı değiştirip düzenlemeler yapmalısınız.
Yayın Ayarları Kısmı
Sayfanın en sağ bölümünde bulunan bu kısımda içeriğinizin ince ayarlarını yapabilirsiniz, bu kısımda etiket ekleyebilir, gönderinin paylaşılacağı zamanı belirleyebilir, seo açısından uyumu için kalıcı bağlantı kısmından linki düzenleyebilirsiniz. Konum ve Seçenekler kısmına yeni başladığınız için pek giriş yapmanıza gerek yok. Orta kısma, içerik kısmına ve araçlar kısmına gelecek olursak: Yeşil olan kısım klasik Word kullanımı gibi kullanılan araçları içermekte, burada yayınlayacağınız yazılara düzenlemeler yapabilir şekiller verebilirsiniz. Kırmızı işaretli yer “Oluştur” Sekmesi, bu sekme şu anda ekranda görünen kısmı açar ve HTML kodları olmadan yazı yayınlamanızı sağlar. Turuncu işaretli yer, adından da anlaşılacağı üzere “HTML” alanı, bu alanda HTML kodları ile sayfa düzeni sağlayabilir ya da Twitter gibi sitelerin paylaşımlarını Embed isimli kodlarla ekleyebilirsiniz.
Mavi KareMavi ve ortada bulunan kısım bizim en önemli alanımız, bu alana içerik gireceğiz. Unutmamamız gereken bazı kurallar var burada, içerikleri girerken ekranda gözükmesini istediğimiz fotoğrafı en başa koymak zorundayız. Blogger çalışma mantığı olarak bünyesinde öne çıkarılan resim kısmını bulundurmuyor, eğer ki o ilk kısma resim koymadan yayınlarsanız işte tam olarak şu şekilde bir görünüş elde edersiniz. Görüldüğü gibi, Deneme İçerik adı altında ilk yayınımız yayınlandı ancak hiçbir resim bulunmuyor, sadece yazı var ve hiçbir ilgi çekiciliği yok, şimdi sadece yazımızın başına ekranda çıkmasını istediğimiz resmi ekliyoruz; Yazımızın başına bu şekilde resmimizi ekledik ve gelip sitemizde bakıyoruz: “Deneme İçerik” Adı altında yayınlanan ilk içeriğimiz bu şekilde bir resme sahip oldu. Şimdi gelelim asıl can alıcı noktaya Adsense hesabı nasıl açılır ve nasıl bağlanır.
Adsense Hesabı Nasıl Oluşturulur?İlk olarak Google Adsense web sitesine gidiyoruz, https://www.google.com/intl/tr_tr/adsense/start/ bu alanda bizden oturum açmamız istenecek, sağ üst kısımda bulunan Oturum Aç butonuna tıklayarak oturum açıyoruz: İlk defa giriş yapacağınız için ekranda alacağınız sonuç bu olacak. Bu kısımda Web Siteniz olan yere Blogger üzerinden oluşturduğunuz adresi giriyorsunuz, Güncel bir E-Posta adresi ekliyor ardından performans bilgilendirmesini kabul ediyoruz, burası aslında isteğe bağlı ancak kabul ederseniz size özel iyileştirme çalışmalarında bulunuyor bilgi veriyorlar. En alt kısımda bulunan Kaydet Ve Devam Et Kısmına tıklıyor bir sonraki adıma geçiyorsunuz. İlk kısımları geçtikten sonra karşınıza bu şekilde bir alan çıkacak ya da siteniz ile ilişkilendirmenizi tarif eden bir ekran, orada adım adım verilenleri yaparak siteniz ile ilişkilendirme işlemini yapabilirsiniz. Bu ekran geldikten sonra hiçbir şey yapmanıza gerek yok. .blogspot.com alan adları bazı istisnalar dışında 3 Ay içinde reklam alımına açılıyor, eklediğiniz içerikler ne kadar kaliteli ve düzenli olursa Google Adsense onayınız o kadar hızlı gerçekleşecektir. Google Adsense hesabınız onaylandıktan sonra Blogger sitesine Kazançlar sekmesinde bu şekilde bir görünüş elde edeceksiniz: İlk onayı aldıktan sonra 1 – 2 gün reklam gösterimi yapılamayabilir, bu alanda “Blog’da reklam göster” kısmının Evet de olduğunu ve aşağıdaki bulunan planlardan birinin seçili olduğundan emin olun, Yerleşim kısmından kendinize özel bir yerleşim yapmışsanız o şekilde bir seçim gerçekleşemeyecektir. Google Adsense hesabınız onaylandıktan sonra bu şekilde TL simgeleri olan bir görünüş elde edeceksiniz. Tebrikler artık para kazanmaya başladınız. Peki, bu parayı çekmek için neler yapmak gerekiyor?
Google Adsense Para Nasıl Çekilir?Google adsense parayı hesabınıza yatırmak için birkaç onay süreci gerçekleştiriyor, ilk onay süreci 20TL’lik olan barajda gerçekleşiyor. Sitenizden ilk 20TL’lik kazancı sağladıktan sonra Adsense size bir mail göndererek Adres bilgilerinizi girmenizi isteyecek. Adres bilgileri girişi sağlandığı zaman evinize yaklaşık 3 – 4 hafta içinde, Google Adsense Pın adında kâğıt gelecek. Bu kâğıdın içerisinde bulunan PIN’i Adsense hesabınızın istediği Kısıma girmeniz gerekiyor, PIN kâğıdı geldiği zaman bu şekilde gözükecek: Pın doğrulaması sayesinde ilk doğrulamayı geçmiş oluyor ve ikinci doğrulamaya geçiyorsunuz. İkinci doğrulama 200TL alt limitinde gerçekleşiyor, 200TL kazanç elde ettikten sonra Google sizden bir banka hesabı istiyor, tüm bilgileri eksiksiz girerek cüzi bir miktar yatırıyor hesabınıza. Para hesabınıza geldiği zaman size bir soru soruyor “Hesabınıza ne kadar para geldi” hesabınızı doğrulamak için gelen ücreti giriyor ve gerçekten o kartın sahibi olduğunuzu onaylıyorsunuz. Google Adsense ödeme alt limiti her zaman için 200TL’dir, 200TL ve üzeri kazançlarınız Banka hesabınıza her ayın 21’nde yatırılacaktır. Makale yazma konusunda sıkıntılar çekiyorsanız bu işi sizler için yapan insanlardan yardım alabilirsiniz, bazı bilindik makale siteleri örneğin makaleyaz.net sitelerinden. Açtığınız sitenin konusuna uygun hazır makaleler alarak ya da özel olarak yazdırarak uygun içerik eklemesi gerçekleştirebilirsiniz. İlginizi Çekebilir: Makale Yazarak İnternetten Para Kazanmak İster Misiniz?