Selülit Nedir? Selülit nasıl geçer?

Selülit Nedir? İster şişman olsun ister zayıf olsun hemen her kadında selülit sorunu vardır. Peki selülit nedir? Selülit nasıl geçer? Neler yapılmalıdır? Selülit, deri altındaki düzensiz ve yoğun yağ birikmesiyle bacaklarda, kol ve kalça bölgesinde oluşan portakal görünümüne sahip bölgesel dolaşım bozukluğudur. Selülit, kişinin genetiği, hormonsal yapısı ve yaşam tarzı ile birlikte oluşan bir rahatsızlıktır. […]

Selülit Nedir?

İster şişman olsun ister zayıf olsun hemen her kadında selülit sorunu vardır. Peki selülit nedir? Selülit nasıl geçer? Neler yapılmalıdır? Selülit, deri altındaki düzensiz ve yoğun yağ birikmesiyle bacaklarda, kol ve kalça bölgesinde oluşan portakal görünümüne sahip bölgesel dolaşım bozukluğudur.

Selülit, kişinin genetiği, hormonsal yapısı ve yaşam tarzı ile birlikte oluşan bir rahatsızlıktır. Selüloit problemi genel olarak kadınlarda ortaya çıkar. Erkeklerin fiziksel yapılarından ve kas oranlarının yüksek olmasından dolayı çok fazla selülit sorunları yoktur. Hatta erkeklerde selülit sorunu yok denecek kadar azdır.

Selülit Neden Olur? 

Selülit neden oluşur sorusunun en doğru cevabı cildin alt bölümünde zamanla yağ birikmesi sonucu ciltte kırışıkların oluşması şeklindedir. Selülit miktarı, vücudun sıkılığına, kişinin yaşına, vücut yağ yüzdesine ve genetik faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. 

Selülit Nedenleri Nelerdir?

Selülit birçok neden bağlı olarak oluşabilir. Bunları şu şekilde sıralanabilir:

Genetik faktörlere bağlı gen aktarımı, Sağlıksız ya da düzensiz beslenme,Sağlıksız ve zararlı alışkanlıklar içeren yaşam tarzı, Hamilelik,Sık kilo almak ya da vermek,Yaşlanmaya bağlı deri gevşemesi,Çok kilolu olmak veHareketsiz yaşam. 

Selülit Nasıl Geçer ?

Selülit, genel olarak genetik, hormonsal yapı ve kişinin yaşam tarzı ile oluşan bir durumdur. Bunun yanında sadece kilolu ve yaşlı kadınlarda oluşmaz. Zayıf kişilerde de selülit oluşumu görülmektedir. Peki, selülit nasıl geçer? Selülitten kurtulmak için  için bazı durumlara dikkat etmek gerekir. Selülitin engellenmesi için ilk olarak yeme içmeye dikkat edilmelidir. Sigara ve alkol azaltılmalı, bol sebze, sulu yiyecekler ve su tüketilmelidir.

Selülitten kurtulmanın bir başka yolu ise selülite yönelik spor ve egzersiz yapmaktır. Böylece bacak kasları güçlenir ve derinin elastikiyet durumu tekrar kazandırılır. Selülit rahatsızlığı olan kişi spor ve egzersiz yaparken kardiyo ve ağırlık çalışmalarına da ağırlık vermelidir. Selülit kremleri bu konuda çok da faydalı olmamaktadır. Sadece geçici bir çözüm olmaktadır. Çünkü selülit tedavisi cildin üzerinden değil cildin iç kısmından yapılmalıdır.

Selülitten kurtulmak için uygulanabilecek bir başka tedavi yolu ise selülit lazer yöntemi ve masaj yöntemidir. Bu yöntem birkaç seans uygulanarak 6 ay – 1 yıl arasında etkili olmaktadır.

daha canlı ve sıkılaşmış bir görünüm almaya başlar. Domates tüketerek kolajen üretimini çoğaltabilirsiniz.

Vücutta biriken fazla su da selülit oluşumuna sebep olur. Bu yüzden bağırsakların harekete geçirilerek vücuttaki fazla suyun atılması gerekir. Bunun için salatalık vazgeçilmez bir üründür. Salatalarınızda sirke, elma şırası sirkesi kullanarak bağırsaklarınızın temizlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Tüm bunların yanında dengeli beslenip, bol spor ve selülite dayalı egzersiz yaparak selülit oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Selülit Olan Kişiler Nelere Dikkat Etmelidir?

Selülit sorunu olan kişiler, daha sağlıklı ve daha güzel bir cilde sahip olmak için bazı noktalara dikkat etmelidir:

Selülit hastalığı bir tür cilt sorunu iken aynı zamanda bir yağ problemidir. Yağların daha hızlı yakılması için ise bolca su içilmelidir. Günde 2 litre su tüketmek cildin kendisini daha sıkı hale getirmesine yardımcı olur. Çok yağlı ve trans yağlı gıdalar selülit oluşmasına neden olur. Bu nedenle çok yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Tuz ve şeker selülit oluşumuna neden olan diğer gıdalardır. Bu nedenle selülitlerin azalması için bu iki gıdadan minimum seviyede tüketilmelidir. Alkol ve sigara tüketiminden uzak durmak cildin daha genç kalmasını sağlar. Düzenli yürüyüş yapmak cildin sıkılaşmasına önemli oranda etki eder. Hızlı kilo almak ya da vermek cildin esnekliğini kaybetmesine neden olur. Bu nedenle kilo alım verimine dikkat edilmelidir. Çok kilolu kişilerin ise kilo vermek için çalışmaları gereklidir. Aksi halde selülit kalıcı hal alır. Karnabahar, brokoli ve lahana sebzeleri östrojen seviyesini dengeleyen bitkisel gıdalardır. Bu sebzeleri tüketmek cilt sağlığı için büyük öneme sahiptir. Sık ve gerekmediği takdirde ilaç kullanılmamalıdır. Güneş ışığına direk maruz kalmak vücudun yapısını bozmaktadır. Özellikle yaz aylarında koruyucu kullanmadan dışarı çıkılmamalıdır. Konserve, dondurulmuş ya da salamura besinler selülit oluşumuna katkı sağlar. Bu nedenle bu besinleri taze kullanmak gereklidir. Asitli içeceklerden uzak durulmalıdır. 

Exit mobile version