Şeker Hastalığında Spor Yapmanın Önemi Nedir?

Şeker hastalığı bir diğer adı diyabet birçok insanın korkulu rüyasıdır. Şeker hastalığına yakalanan bir kişi hayata kendini kapatabilir. Böyle durumlar ne yazık ki çok karşılaşılan durumların başında gelmektedir. Şeker hastalığı yani diğer bir adı ile diyabet ile mücadelede tedavi büyük önem taşır. Şeker hastalığına yakalanan bir kişi eğer tedavisini geciktirir veya istenilen düzeyde tedavi alamaz […]

Şeker hastalığı bir diğer adı diyabet birçok insanın korkulu rüyasıdır. Şeker hastalığına yakalanan bir kişi hayata kendini kapatabilir. Böyle durumlar ne yazık ki çok karşılaşılan durumların başında gelmektedir. Şeker hastalığı yani diğer bir adı ile diyabet ile mücadelede tedavi büyük önem taşır. Şeker hastalığına yakalanan bir kişi eğer tedavisini geciktirir veya istenilen düzeyde tedavi alamaz ise yakın zaman da organlarını kaybedebilir veya ciddi hasarlar ile karışı karşıya kalabilmektedir. Şeker hastalığında spor yapmanın önemi oldukça fazladır. Tedaviye yardımcı olacak spor hastalık için vazgeçilmez bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Şeker Hastalığı ve İdeal Değerler

Şeker hastalığı ve ideal değerler birbiri ile bağlantılıdır. Sabah aç karnına ölçtüğünüz değer 90 ile 100 arasında olmalıdır. Yemekten 2 saat sonra ölçtüğünüz değer ise 100 ile 140 arasında olması hastalığı kontrol altında tuttuğunuz anlamına gelmektedir. Şeker hastalığında eğer bu değerlerden yüksek bir değer çıkıyor ise mutlaka ya fazla yediniz veya yasaklı yiyecekler yediniz ya da devam eden enfeksiyon benzeri bir hastalığınız vardır. Mutlaka şeker değerleri takip edilip doktor ziyaretine gitmek gerekir.

Spor Yaparak Şeker Hastalığını Yenin

Şeker hastalığında spor yapmanın önemi oldukça fazladır. Tedaviye yanıt vermeyen hastalar genellikle hareketsiz bir yaşam süren hastalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Hareket işin doğası gereği sadece şeker hastalığına değil birçok hastalığa karşı büyük önem taşır. Hareketli bir kişi kolay kolay hasta olmaz daha dinç bir birey olarak karşımıza çıkar. Şeker hastalığında yürüyüş olmazsa olmazların başında gelir.

Yürüyüş yaparak şeker hastalığını kontrol altına alabilirsiniz. Tabi ki yürüyüş yapmadan önce mutlaka şeker düzeyinizi ve tansiyon değerlerini ölçmelisiniz. Yürüyüş değerlerine ulaşmak oldukça önem taşır. Zira eğer şekeriniz düşük ise yürüyüş yapmanız oldukça sakıncalı bir durumdur krize girebilirsiniz. Tam tersi şekeriniz 250 üzerinde ise yürüyüş yapmanız yine oldukça tehlikelidir. Zira bu durum şekerinizi düşürmekten çok yükseltir.

İdeal değerler arasında yürüyüş yapmak sizi hem formda tutacak hem de şeker değerinizi sağlıklı sınırlar içerisinde tutacaktır. Spor yapma zamanları sabah kalkar kalkmaz yapmak doğru şeker sonucu bize vermez. Sabah kahvaltıdan 2 saat sonra yapılması oldukça yararlı olacaktır. Yine diğer öğünler de 1,5 ile 2 saat sonra yapılması oldukça faydalı olacaktır. Zira yemekten sonra yapılacak bir yürüyüş size bir sonuç geçirmeyecektir. Yemekten 1 saat sonra şeker zirve noktasına ulaşır ve yavaşça düşmeye başlar. Sağlıklı bir hayat için yürüyüş yapılması oldukça önemlidir.

Exit mobile version