Erkeklerin son dönemde en büyük aksesuarlarından bir haline sakal eşsiz bir görünüm sağlıyor. Son dönemde sakalsız erkek yok denecek azdır. Bundan ötürü sakal erkekler için oldukça önemli hale gelmektedir. Bazı kişilerde ise sakal çıkma sorunu vardır bundan dolayı sakal neden çıkmaz sorusu geliyor. Bu sorunun yanıtını sizler için aradık.
Sakal Ne Zaman Çıkmaya Başlar?
İlk önce buradan başlayalım çünkü sakalın çıkma yaşı herkeste farklı olabilmektedir. Bundan dolayı 13-14 yaşından hemen sakalım çıkmadı diyerek panik yapmayın. Sakalın çıkma yaşı 14’tür ama herkes bu yaşta başlamaz. Bazı kişilerde sakal 17 yaşından itibaren çıkmaya başlar. 21 yaşına kadar sakalınız çıkmadı ise o zaman çeşitli hormon testleri ile durumun ne olduğunu anlamaya çalışmalısınız.
Sakal Çıkmamasının Sebebi Nedir?
Herkeste neden aynı değildir kişiden kişiye değişir. İlk olarak yapılması gereken ise sakal çıkmama nedeninin doğru saptanmasıdır. Neden saptandıktan sonra çözüm daha kolay olacaktır.
Hormon miktarının gerekenden az olmasıErkeklik hormonun bulunmamasıKıl köklerinde almaç olmamasıÇok ciddi bir yanma olması (sakal bölgesini etkileyen)Sakal bölgesine kimyasal madde ile zarar verilmesiTestesteronu DHT’ye çeviren 5 alfa redüktaz enziminin olmaması
20 Yaşında Sakal Çıkmaması?
Sakal 14 ile 21 yaşları arasında çıkar siz de bu sürecin sonlarına gelmişsiniz. İlk olarak doktora gidip hormon durumunuzu kontrol ettirmelisiniz ve nedenini saptamalısınız. Nedenini saptadıktan sonra buna göre doktorunuz tedavileri sunacaktır.
Sakal Çıkmaması Durumunda Tedavi Yöntemleri
Hormon tedavisinin yapılması: Hormon kontrolü yapılıp hormon eksiliği belirlendi ise hormon tedavisine başlanılır. Hormon tedavisinde ortalama 3-6 ay arasında cevap alırsınız. Hormon tedavisi bittikten sonra sakallarda bir dökülme azalma olmaz. Hormon tedavisinin doğru şekilde yapılması son derece öenmlidir. Minoksidil uygulanması: Sakal seyrekliği olan kişilerde daha iyi sonuç vermektedir. Minoksidil kalp ilacıdır normalde ama kılları uyarıcı etkisi vardır. Kılları uyararak çıkmasını sağlar. Minoksidil çeşitli vitaminlerle beraber kullanılması durumunda daha iyi etki göstermektedir. Biotin kullanımı: B vitaminin bir türevidir. Bu vitaminin kıl çıkışını ve kılları kalınlaştırdığı kanıtlanmıştır. Daha çok seyrek sakalda ve hacimsiz sakalı olan kişilerde sonuç vermektedir. Bu vitamin eczanelerde satılmaktadır. Sakal serumu: Birçok yerde reklamı dönen ürün diyebiliriz. Sakal serumunun çıkmayan sakalda bir etkisi yoktur. Bu ürünlerin kullanımını tavsiye etmiyoruz. Sakal ekimi: Sakal ekimi net sonuç vermektedir. Sakal ekimi yanık, yara ve kıl reseptörlerinin olmaması durumunda kullanılır. Sarımsak uygulanması: Halk arasında sarımsak sür sakal çıkar anlayışı vardır bu çok mantıklı bir durum değildir. Sakal sürmek tam tersine tahriş ve yanma yapabilir.
Kaynak: www.sacekiminiz.com