Saç Ekiminden Sonra Kabuklar Ne Zaman Dökülür?

Saç ekimi ülkemizde birçok

Saç ekimi ülkemizde birçok klinikte uygulanan çok başarılı bir prosedürdür. Yine de bu uygulamanın da etkili sonuçlar vermesi ve saç ekimi sonrası iyileşme sürecinin konforlu geçmesi adına profesyonel çalışmak gerekiyor. Saç ekimi sonrası kabuk oluşumu da sık yaşanan bir durumdur. Yani her adayın saç ekimi operasyonu sonrasında kabuklanma şikayetleri ortaya çıkar.

Saç ekiminde hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın ekim yapıldığı günden itibaren kabuk oluşumu her zaman görüşülecektir. Bu süreçte kanlar deri üzerinde pıhtılaşmaya başlar. Bu bölgede ortaya çıkan pıhtılaşma ise kafa derisinde kabuklanmaya yol açar. Saç ekimi operasyonunda hemen sonra kanda kuruma ve pıhtılaşma olur. Ardından hemen kabuk görünümü başlar.

Saç ekimi sonrası kabuklanma için belirli bir süre beklemek gerekir. Bu uygulamadan sonra 7-10 gün kadar kabuklanma için beklemek gerekir. Bazı durumlarda 15-20 güne kadar kabuklanma sürebilir. Bu süreçte uzmanların dediklerine uyarsanız kabuklanma şikayetleri iyileşmenin bir parçasıdır. Aynı zamanda iyileşme süreci içinde en baştan itibaren kabuklanma geçmeye başlar.

Saç Ekiminden Sonra Kabuk Oluşumu Normal mi?

Saç ekimi sonrasında birçok farklı komplikasyon ortaya çıkıyor. Her hastada saç ekimi işleminden sonra belirli bir iyileşme süreci vardır. Aynı zamanda saç ekimi sırasında bölgede bir aksiyon olduğu için kabuklanma şikayetleri de çok yaygın olarak görülecektir. Uygulama sonrasında kabuklanma şikayetleri ortaya çıkması iyileşme sürecinin bir parçasıdır.

Pıhtılaşmaya bağlı olarak ortaya çıkan kabuk oluşumu tehlikeli bir durum değildir. Hastalarda ortaya çıkan kabuklanma şikayetleri belirli bir süre sonra ortadan kalkar. Bunun için uzmanların dediği noktalara uymak gerekiyor. Bu noktalara uyulduğunda kabuklanma şikayetleri kısa süre içinde geçecektir.  İyileşme sürecinin bir parçası olarak kabuklanma şikayetlerini de görmeniz doğru olacaktır.

 

Saç Ekimi Sonrası Kabuklar Nasıl Temizlenir?

Saç ekimi sonrası kabuk temizleme işlemi uzmanların tavsiyeleri ve yönlendirmeleri ile yapılabilir. Kabuk temizleme işlemi ilk saç yıkamasından sonra başlayacaktır. Saç ekiminden sonra ilk saç yıkama işlemi uzman bir kişi tarafından yapılıyor.  İlk yıkama sonrası belirli bir süre hassas bir yıkama süreci vardır. Bu süreçte doğru yıkama kabukların sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde temizlenmesine yardımcı olur.

Saç ekimi sonrası ekim yapılan bölge ve donör bölgeye yumuşatıcı özelliği olan bir losyon uygulanır. Daha sonra 30-40 dakika kadar beklemek gerekir. Bu süreçte yumuşatıcı krem önerisi için kliniğimizden bilgi alabilirsiniz.  Bölge için yıkama sırasında iyice kabukları yumuşatmanız gerekiyor. Bu sayede ekimi yapılan saç kökleri hiçbir şekilde zarar görmez ve kabuklar hemen temizlenir.

Ekim bölgesinde losyon uygulamadan sürtme hareketi yapılırsa bölgedeki kabukları temizlerken ekilen saç köklerine de zarar verebilirsiniz. Aynı zamanda losyonu temizlerken ılık su kullanmanız iyi olur. Losyondan sonra bölgeyi şampuan ile de temizleyebilirsiniz. Temizleme işleminde ekim bölgesinde hafif hareketler yaparsanız hem kabuklar doğru şekilde temizlenir hem de ekimi yapılan saç kökleri zarar görmez.

 Ekim sonrası yumuşak bir havlu ile saçlarınızı kurutabilirsiniz. Ancak yıkama ile tüm kabuklar temizlenmeyecektir. Bu nedenle belirli bir süre saç ekimi sonrası kabukların geçmesi için beklemeniz çok önemlidir.

Saç Ekimi Sonrası Kabuklar Kazınır mı?

Saç ekimi sonrası ortaya çıkan kabuklanma birkaç gün içinde ortaya çıkar. Operasyondan 2-3 gün sonra saçlı deride kabuklanma etkisini her hasta görebilir. Bu süreçte kabuklar çok sert olur ve saç derisine sıkı bir şekilde yapılırlar. Özellikle saçlı deride ortaya çıkan kabuklar burada kaşıntı ortaya çıkarabilir. Bu süreçte kabukları koparma, kaldırma ve kazımak çok yanlış bir davranıştır.

Saç ekiminden sonra kabukların kaşınma isteğinde hasta kendini tutmalıdır. Aksi halde kabuklarla birlikte iyileşme süreci de gecikir.  Kabuklarla oynadığınızda kabukların geçme süresi de uzayacaktır. Aynı zamanda kabukları kazırsanız ya da kaşırsanız ekilen saç greftleri de yerinden oynar. Bu durum uygulamanın başarısını da düşürecektir. Aynı zamanda kıl köklerinde kayıp da yaşanabilir. Bu nedenle saç ekimi sonrası güçlü bir şekilde kabukların kazınmaması gerekir.

Saç ekiminin ardından ortaya çıkan kabukların iyileşme sürecinde mutlaka kliniğimizde sizlere yaptığımız yönlendirmeleri dikkate almalısınız. Bu yönlendirmeler sayesinde iyileşme süreci çok daha kısa olacaktır. Asla kabuklanma bölgesini kazımaya çalışmamalısınız.

Saç Ekiminden Sonra Kabuklar Kaç Günde Dökülür?

Saç ekimi sonrasında ilk günlerde kritik bir süreç sizi bekliyor. Bu süreçte iltihaplanmaların ve yararlanmaların engellenmesi adına ilk günler saç derisi korunmalıdır. Bu süreçte kabukların dökülmesi için 7-10 gün kadar beklemek gerekir. Tabii bu süre içinde mutlaka saçlı derinize nazik davranmalı ve önerilen losyonları mutlaka kullanmalısınız.

Uygulamadan sonra saçlı deriye çok sert davranırsanız kabuklanma iltihap oluşumu gibi problemlere de yol açabilir. Saç ekimi sonrası kabuk dökülme süresi 15 güne kadar da çıkabilir. Önerilenlere uyarsanız ve kafa derinize nazik davranırsanız kabukların dökülme süresini minimuma indirebilirsiniz.

Saç ekimi sonrası iyileşme süreci hakkında her zaman kliniğimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.