Saç Ekimi Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Saç ekimi merkezi saç dökülmesi ve saç kaybı yaşayan kişilerin sorununa doğal ve kalıcı çözüm yolu bulan merkezlerdir. Amaçlarının saçsız bölgeye doğal ve kalıcı bir saçlı görünüm kazandırmak olan saç ekimi merkezi seçenekleri günümüzde çok fazladır. Bu sebeple doğru araştırmalar yaparak güvenilir yerleri bulmak önemlidir. Ciddi bir cerrahi işlem olan saç ekimi işlemi sırasında bir […]

Saç ekimi merkezi saç dökülmesi ve saç kaybı yaşayan kişilerin sorununa doğal ve kalıcı çözüm yolu bulan merkezlerdir. Amaçlarının saçsız bölgeye doğal ve kalıcı bir saçlı görünüm kazandırmak olan saç ekimi merkezi seçenekleri günümüzde çok fazladır. Bu sebeple doğru araştırmalar yaparak güvenilir yerleri bulmak önemlidir.

Ciddi bir cerrahi işlem olan saç ekimi işlemi sırasında bir hatayı tekrar düzeltmek çok daha acı verici olduğundan seçimlerinizi alanında tecrübeli yerlerde yaptırmanız daha iyi olacaktır. Saç ekimi sonrasında da merkezlerle de işiniz bitmediği için memnun kaldığınız, iletişimin kuvvetli olduğu saç ekimi merkezi tercihleri sizin için daha iyi olacaktır.

Saç Ekimi Merkezi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Husus

Saç Ekimi Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Saç ekimi günümüzde sık yapılan işlemlerden birisidir. Ancak bu işleme talebin artmasıyla birlikte saç ekimi merkezi seçenekleri de artmıştır. Bu seçimler sırasında önemli olan merkezlerin güvenilirliğidir. Aşağıda seçim yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara değinilmiştir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Enseden alınan saçların hedeflenen bölgeye ekilmesiyle uygulana bir işlemdir. Alınan saç köklerine greft denir. Bazı kişilerin ensesinde yeterli yoğunlukta saç bulunmayabilir. Böyle bir durumda kişinin sakal bölgesi gibi vücut kıllarından destek alınmaktadır. Kaliteli bir saç ekimi merkezi içerisinde lokal anestezi altında yapılan bu işlem kişilerin saçsız alanlarının büyüklüğüne bağlıdır.

Saç ekiminden sonra ekilen kısma özel bir bandaj uygulanır. Hasta ilk günlerde kullanacağı ilaçların kullanımı anlatılarak ve gerekli bilgilendirmeler yapılarak taburcu edilir. Bandaj  1. Veya 2. gününde çıkarılır ve hastalar günlük hayatlarına dönüş sağlarlar. Saç ekimi sonrası kafanız 7 ile 10 gün içerisinde kabuklardan kurtulmuş ve ekim öncesi haline dönmüş olur.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç Ekimi Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Saç ekimi uygulanmadan önce hangi yöntemin uygulanacağı saç ve kafa deri analizi sonrasında kişinin de öncelikleri gözetilerek karar verilir. Bu süreçte saç ekimi merkezi çalışanlarının da tavsiyeleri sizin için önemlidir. Aşağıda bazı saç ekimi teknikleri verilmiştir.

Saç Ekim Yöntemi Nasıl Yapılır?
FUT Tekniği Daha çok 2000’li yılların başına kadar uygulanmıştır. Ekim için saç kökleri, iki kulak arasında kalan ense bölgesinden var olan deri tabakasıyla birlikte kesilerek çıkartılır. Belirli bir miktar deri tabakası tamamen kesilir ve çıkartıldıktan sonra bölgede bulunan saç kökleri bölgeye ekilir.
FUE Tekniği Son 15 yıldır en çok kullanılan saç ekim yöntemidir. Ense bölgesinden saç köklerinin tek tek toplanmasıyla yapılır. Saç kökleri mikromotor cihazı ya da manuel punch yardımı ile çıkarılır ve soğuk ortamda solüsyon sayesinde bekletilir. Ekim yapılacak bölge hazırlandıktan sonra saç kökleri bölgeye ekilir.
DHI Saç Ekimi Saç ekimi yöntemleri arasında en yeni çıkanlarından birisidir. DHI yöntemi, FUE tekniği ile tek tek toplanan saç kökleri, dhı saç ekimi yöntemi ile ekilmektedir.Bu yöntemin FUE  yönteminden farkı, özel kalemi sayesinde kanal açma ve saç ekiminin aynı anda yapılıyor olmasıdır.
Robotik Saç Ekimi Saç ekimi yöntemleri arasında en yenilerin ikinci sırasında yer almaktadır. Saç kökünün toplanması ve saç ekimini işlemi bilgisayar tarafından yapılmaktadır. Saç ekimi işlemlerinin en popülerleri arasındadır.
Manuel Punch Saç Ekimi  Punch donör bölgeden saç köklerinin toplanmasını sağlayan aletin ismidir. Saç köklerinin çevresinde küçük delikler açmaya ve saç köklerinin toplanmasına yardımcı olur.

 

Ankara Saç Ekimi Fiyatları

Saç Ekimi Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Ankara büyük şehir olması sebebiyle saç ekimi merkezi noktasında çok gelişmiştir. İmkanların çok fazla olması saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin kafasını karıştırsa da imkanların geniş olması her zaman için bir alternatiftir. Saç ekimi merkezi çok olması sebebiyle fiyatları da oldukça değişkenlik göstermektedir. Net bir fiyat vermek mümkün değildir.

1 – 5000 Greft Saç Ekimi Fiyatı

Saç Ekimi Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Oldukça maliyeti yüksek olan bir işlem olan saç ekiminde alınan saç köklerine greft dendiğini yukarıda söylemiştik. 1 greftte 1 ile 6 adet arasında saç teli bulunur. Merak edilen 5000 greft ücreti ise saç ekimi merkezi tercihlerinize göre farklılık gösterir. Ancak ortalama ücreti 60.000 ile 80.000 arasında değişmektedir.

2 – 70000 Greft Saç Ekimi Fiyatı

Saç Ekimi Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Yukarıda bahsedildiği üzere fiyatlar konusunda netlik olmamakla birlikte ortalama 7000 greft ücreti 85.000 ile 100.000 arasındadır. Ancak ne kadar ekim yapılacağına siz karar veremezsiniz. Saç ekim merkezi içerisindeki doktorlar bölgenin açıklığına bakarak karar verirler.

Ankara En İyi Saç Ekim Merkezi Önerileri

Saç Ekimi Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Ankara saç ekimi tavsiye önerilerinin çok olduğu şehirlerdendir. Araştırma gerektiren saç ekimi merkezi seçimlerinde yaptıranların yorumları doğrultusunda bazı saç ekimi merkezi önerileri verilecektir. İsveç klinik saç ekimi araştırmalarınız arasında karşınıza çıkabilir. Burası İstanbul’da bir saç ekimi merkezi olduğundan Ankara da yaşayanlar için uzak bir alternatiftir. Araştırmalar sırasında en çok tercih edilen saç ekimi merkezi önerileri:

Ankara Saç Ekimi Yapan Hastaneler

Saç Ekimi Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Saç ekimi merkezi seçerken hastanelerin tercih edilmesi daha güvenilir olacaktır. Sonuç itibariyle cerrahi bir işlem olduğundan aksi bir durum gerçekleştiğinde kendinizi güvende hissedebileceğiniz bir ortamda olmak daha rahat hissettirecektir. Ancak estetik işlem olan saç ekimi devlet tarafından karşılanmayan bir uygulama olduğunu unutmayın. Aşağıda bazı hastane önerileri verilmiştir.

6 Maddede Saç Ekimi Öncesi ve Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Herşey yazımızı okumak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Saç Ekimi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Saç Ekimi Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Tamamen kişiye özel planların uygulandığı cerrahi bir işlem olan saç ekimi ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç kökleri toplanıyor ve seyrelme olan ya da dökülen kısımlara ekiliyor. Farklı yöntemlerinin olduğu saç ekimi ve tercih edilmesi gereken saç ekimi merkezi önerileri hakkında yukarıda detaylı bilgiler verildi. Bu konu hakkında diğer sorular aşağıda verilmiştir.

1 – Tek Seferde Kaç Saç Ekilir?

Eğer az açıklık varsa az ekim yapılır ama açıklık fazlaysa çok ekim yapılır. Ancak ortalama 5000 greft saç teli tek seansta ekilebiliyor.

2 – Enseden En Fazla Kaç Greft Alınabilir?

En ileri saç dökülmelerinde ense ve kulak arasında 10 ile 12 bin arasında greft bulunur ve bunların 6 bin tane kullanılabilir grefttir.

3 –  Saç Ekimi Kaç Seans Olmalı?

Çoğu zaman tek seansta sonuç alınan saç ekimi işleminde seans sayısı bazen 3 ile 4 arasında değişiklik göstermektedir.

4 – Donör Bölge Kaç Ayda Düzelir?

Donör bölgeden alınan saç tellerinin yerleştirildiği alan, genellikle 3 ile 7 gün arasında iyileşir. Ancak saç ekimi yapılan bölgeden bölgeye değişir.

5 – Saç Ekimi İlk Kaç Gün Önemli?

Saç ekimi sonrasında ilk üç gün boyunca saçlarınızla herhangi bir su teması olmamalıdır. Yani 3 gün boyunca asla yıkama ve kimyasal ürün kullanımı yoktur.

6 – En İyi Saç Ekimi Merkezi Fiyatları Nedir?

Saç ekimi merkezi için yukarıda da bahsedildiği üzere net bir fiyat verilmez. Ancak iyi bir saç ekimi merkezi tercihiniz olacaksa ortalama fiyat 1000.000 ile 150.000 bin arasında değişmektedir.

 

Exit mobile version