Eczanelerde Reçetesiz Satılan Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları | Reçetesiz Soğuk Algınlığı Hapları Nelerdir?
  1. Haberler
  2. İlaçlar
  3. Eczanelerde Reçetesiz Satılan Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları | Reçetesiz Soğuk Algınlığı Hapları Nelerdir?

Eczanelerde Reçetesiz Satılan Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları | Reçetesiz Soğuk Algınlığı Hapları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları nelerdir fiyatları ne kadardır? En iyi soğuk algınlığı ilaçları listesinde yer alan grip ilaçları nelerdir? İşte, eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları ve fiyatları ile en etkili soğuk algınlığı hapları hakkında genel bilgiler…

Eczanelerde Reçetesiz Satılan Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları Listesi

Yazımızın bu bölümünde eczanelerde reçetesiz satılan algınlığı ilaçları isimlerini sıralayacak ve bu en iyi soğuk algınlığı hapları hakkında bilgiler vereceğiz. İşte, en iyi soğuk algınlığı ilaçları isimleri:

  1. Theraflu Forte
  2. Dolorin Cold
  3. Nurofen Cold&FLu
  4. İbucold C
  5. Aferin Forte
  6. Katarin Forte
  7. Coldaway Cold&Flu
  8. Dolven Cold&Flu
  9. Benical Cold
  10. Apireks Cold&Flu
Eczanelerde Reçetesiz Satılan Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları | Reçetesiz Soğuk Algınlığı Hapları Nelerdir?

1- Theraflu Forte

En iyi soğuk algınlığı ilaçları isimlerinin başında hemen hemen herkesin bildiği Theraflu Forte geliyor. Theraflue Forte üst solunum yolu hastalıklarından olan soğuk algınlığı ve grip durumlarında doktorlar tarafından reçete ediliyor ancak reçetesiz olarak da satın alınabiliyor.

Theraflu Forte etken maddesi parasetamol, fenilefrin ve klorfeniramindir. Dolaysı ile Theraflu Forte soğuk algınlığının yol açtığı ağrıları gidermeye, ateşi düşürmeye, vücut ağrısını hafifletmeye, burun akıntısını azaltmaya ve geniz akıntısını gidermeye yarıyor. Fakat 12 yaş altında olan çocuklar tarafından kullanılmaması gerektiği Theraflu Forte prospektüs içinde belirtiliyor. Ve yine Theraflu Forte prospektüs uyarılarına göre bu soğuk algınlığı hapı bir günde 6 saatte bir tablet kullanılmalıdır.

Theraflu Forte Fiyatı Ne Kadar?

Eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları arasında bulunan Theraflue Forte fiyatı, 2023 yılının Mart ayında 27.35 TL’dir.

2- Dolorin Cold

Soğuk algınlığına iyi gelen ilaçları arasında, non steroid anti inflamatuar ilaç kategorisindeki Dolorin Cold da bulunuyor. Doloroin Cold etken maddeleri ibuprofen ve psödoefedrindir. Bu etken maddeler sayesinde de soğuk algınlığının yol açtığı ateş ve ağrı üzerinde etki gösterir.

En iyi soğuk algınlığı ilaçları arasındaki Dolorin Cold özellikle de dolu sinüslerin doluluğunu azaltmayı sağlar. 12 yaş üstü çocukların ve yetişkinlerin kullanımına uygun olan Dolorin Cold prospektüsüne göre 4 saat bir tablet kullanılabilir.

Dolorin Cold Fiyatı Ne Kadar?

Eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları arasında bulunan Dolorin Cold fiyatı 2023 yılının Mart ayında 82.76 TL’dir. Dolorin Cold reçeteli alındığında SGK tarafından karşılanır.

3- Nurofen Cold&Flu

En iyi soğuk algınlığı ilaçları isimleri listesindeki en bilinen hapların başında Nurofen Cold&Flu geliyor. Hem ateş düşürücü hem de ağrı kesici olan Nurofen ilaç grip ve soğuk algınlığı belirtilerinin hafifletilmesini sağlıyor. Etken maddesi ibuprofen olan Nurofen Cold Flu kısa süreli kullanıma uygundur, uzun süreli olarak kullanılmamalıdır.

12 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinler tarafından kullanılabilmektedir. Nurofen prospektüs içeriğinde bu soğuk algınlığı ilacının 4 saat arayla olmak üzere günde 3 kez kullanılabileceği bilgisi verilmiştir.

Nurofen Fiyatı Ne Kadar?

Eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları arasındaki Nurofen Cold Flu fiyatı 2023 yılı Mart ayında 66.59 TL’dir. Reçete edildiğiyse Nurofen SGK kapsamındaki soğuk algınlığı hapları arasındadır.

Nurofen Nedir Ne İşe Yarar?

Nurofen doktorların en çok reçete ettiği en iyi soğuk algınlığı ilaçları arasındadır. İbuprofen etken maddeli Nurofen soğuk algınlığında ateşin düşmesini ve ağrıların giderilmesini sağlar. Ancak bu soğuk algınlığı ilacı diğer ağrı kesiciler ile aynı zamanda kullanılmamalıdır.

Eczanelerde Reçetesiz Satılan Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları | Reçetesiz Soğuk Algınlığı Hapları Nelerdir?

4- ibucold C

İbucold C soğuk algınlığına iyi gelen ilaçlar arasındadır ve oldukça etkilidir. Etken maddeleri klorfeniramin maleat, klorfeniramin, psödoeferin ve ibuprofen olan ibucold C üst solunum yolu hastalıklarında doktorlar tarafından en çok reçete edilen ilaçlardan biridir.

İbucold C etken maddeleri sayesinde vücutta inflamasyon gelişmesine ve ağrı ortaya çıkmasına engel olur. Grip, nezle, soğuk algınlığı ve sinüzit gibi durumlarda 12 yaş üzeri çocuklar ile yetişkinlerin kullanımına uygundur. İbucold c en az 4 saatte bir tablet veya 6 saatte bir tablet olarak kullanılmalı, günde 6 tabletten fazla içilmemelidir.

İbucold c Fiyatı Ne Kadar?

Eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları listesinde yer alan ibucold c fiyatı 2023 yılının Mart ayı itibari ile 74.41 TL’dir.

5- Aferin Forte

En iyi soğuk algınlığı hapları arasındaki Aferin Forte etken maddesi; klorfeniramin ve parasetamoldür. Soğuk algınlığı için ilaç arayanların eczanelerden reçetesiz olarak da satın alabileceği Aferin Forte her ne kadar reçetesiz olsa da bilinçsiz kullanılmamalıdır çünkü yan etkileri olabilir. Aferin Forte tablet dışında şurup formu da bulunmaktadır.

Aferin Forte etken maddesi klorfeniramin alerji önlemeye, parasetamol ise ateş düşürmeye ve ağrı gidermeye yarar. 12 yaşın üzerindeki kişilerin kullanımına uygun olan bu soğuk algınlığı hapı 6 saatte bir tabletten fazla tüketilmemelidir.

Aferin Forte Fiyatı Ne Kadar?

Aferin Forte eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçlarından biridir ve ancak SGK kapsamında reçeteli olarak alınabilir. Aferin Forte fiyatı 2023 yılı Mart ayında 34.64 TL’dir.

6- Katarin Forte

Katarin Forte etken maddeleri; klorfeniramin maleat, oksolamin, psödoefedrin hidroklorür ve parasetamoldür. Soğuk algınlığı kaynaklı burun tıkanıklığının açılmasında, ağrıları geçirmekte ve ateşin düşmesini sağlamaktadır.

Katarin Forte Fiyatı Ne Kadar?

En iyi soğuk algınlığı hapları arasındaki Katarin Forte fiyatı 2023 yılının Mart ayında 45.46 TL’dir. Ancak Katarin Forte reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları grubundadır ve reçeteli olarak satın alınırsa SGK kapsamında değerlendirilir.

7- Coldaway Cold&Flu

Coldaway Cold&Flu ateş düşrüücü, iltihap giderici ve ağrı kesici bir soğuk algınlığı ilacıdır. Etken maddeleri ise ibuprofen ile psödoefedrindir. Özellikle grip ve sinüzitte yaşanan semptomların giderilmesine yardımcı olan Coldaway Cold&Flu 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır; yetişkin ve 12 yaş üzeri çocukların kullanımına uygun olduğu prospektüste belirtilmiştir. Coldaway kullananalar 4 saatte 1 tablet içebilirler.

Coldaway Cold Flu Fiyatı Ne Kadar?

Eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçlarından biri olan Coldaway Cold Flu fiyatı 2023 yılı Mart ayında 66.59 TL’dir.

İlginizi Çekebilir: Coldaway C Nedir Ne İçin Kullanılır?

Eczanelerde Reçetesiz Satılan Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları | Reçetesiz Soğuk Algınlığı Hapları Nelerdir?

8- Dolven Cold&Flu

Dolven Cold Flu etken maddeleri ibuprofen ile psödoefedrin hidroklorürdür. Soğuk algınlığı nedeniyle yaşanan baş ağrısı, burun akıntısı gibi şikayetlerin giderilmesinde etki gösterir. 12 yaş altındaki çocukların kullanımına uygun olmadığı Dolven prospektüsünde açıkça belirtilmiştir. Her ne kadar eczanelerde reçetesi satılan soğuk algınlığı ilaçları arasında bulunsa da doktor tavsiyesi olmada kullanılmamalıdır.

Dolven Cold Flu Fiyatı Ne Kadar?

En iyi soğuk algınlığı hapları arasındaki Dolven Cold Flu fiyatı 2023 yılı Mart ayında 38.40 TL’dir.

9- Benical Cold

En iyi soğuk algınlığı ilaçları listesinde Benical Cold da bulunuyor. Etken maddeleri parasetamol, dekstrometorfan hidrobromür ve psödoefedrin olan Benical Cold soğuk algınlığı kaynaklı ağrıyı kesmeye ev ateşi düşürmeye yarar.

Benical Cold Fiyatı Ne Kadar?

Eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algılığı ilaçları arasındaki Benical Cold fiyatı 2023 yılı Mart ayında 29.19 TL’dir.

10 – Apireks Cold&Flu

Soğuk algınlığına iyi gelen ilaçlar arasındaki Apireks Cold Flu hamile kalmayı planlayanlar ve 12 yaş altı çocuklarda kullanılamamaktadır. Üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarında ateş düşürücü ve ağrı kesici amacıyla kullanılır.

Günde iki kere kullanıma uygun olan bu soğuk algınlığı hapı 12 saatte bir içilebilir. Hastalığın durumuna göre doktor tarafından farklı dozlarla kullanılması tavsiye edilebilir.

Apireks Cold Flu Fiyatı Ne Kadar?

En iyi soğuk algınlığı hapları arasındaki Apireks Cold Flu fiyatı 2023 yılı Mart ayında eczanelerde 66.59 TL’dir.

Çocuklarda Soğuk Algınlığına Hangi İlaç İyi Gelir?

Bu yazımızda eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları ve fiyatları bilgisini verdik. Listeden de anlaşılacağı üzere belirttiğimiz ilaç isimleri, 12 yaş altı çocukların kullanımına uygun değildir. Çocukların kullanımına uygun en çok reçete edilen en iyi soğuk algınlığı ilaçlarının başında şunlar gelmektedir:

  1. Katarin Şurup
  2. İburamin Cold Şurup

1- Katarin Şurup

Katarin şurup çocukların soğuk algınlığında kullanabileceği şuruplar arasındadır. Katarin şurup etken maddeleri; oksolamin sitrat, parasetamol ve klorfeniram maleattır. Bu soğuk algınlığı şurubu 6 yaş üzeri çocuklarda kullanılabilir. Katarin şurup soğuk algınlığı olan çocukların ateşinin düşmesini sağlar ve ağrı kesici etki gösterir. Kesinlikle doktor reçete etmeden ya da önermeden çocuklara verilmemelidir; yan etkiler söz konusu olabilir.

Katarin Şurup Fiyatı Ne Kadar?

Çocukların da kullanabileceği en iyi soğuk algınlığı ilaçları arasındaki Katarin şurup fiyatı 2023 yılı Mart ayında 81.56 TL’dir.

2- İburamin Cold Şurup

İburamin Cold şurup çocuklarda gribal enfeksiyon durumunda kullanılabilen bir ilaçtır ancak doktor tavsiye etmesiyse kullanılmamalıdır. 6 yaş üzerindeki çocukların kullanabileceği en iyi soğuk algınlığı şuruplarından olan İburamin Cold şurup yalnızca doktorun belirttiği dozda ve aralıklarda çocuklara verilmelidir.

İburamin Cold Şurup Fiyatı Ne Kadar?

İburamin Cold şurup fiyatı 2023 yılı Mart ayında, bu yazının hazırlandığı tarihte 45,62 TL’dir.

Eczanelerde Reçetesiz Satılan Soğuk Algınlığı İlaçları ve Fiyatları | Reçetesiz Soğuk Algınlığı Hapları Nelerdir?

Soğuk Algınlığı İçin Hangi İlaç Alınır?

Eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları genel olarak ibuprofen, paraetamol, nazal dekojestanlar, ekonjestanlar, fenilefrin nazal, oksimetazolin nazal, fenilefrin oral, psödofedrin gibi etken maddelerini içeren ilaçlardır. Bu ilaçlar antibiyotik değildir.

Bu etken maddelere sahip ilaçlar eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçlarıdır. Bu grip ilaçları her ne kadar eczanelerde reçetesiz olarak satılsa da doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Çünkü soğuk algınlığı ilaçları yan etkileri olabilen ilaçlardandır.

Soğuk Algınlığında İlaç Kullanılmalı Mı?

Halk arasında ‘’Soğuk algınlığında ilaç kullanırsan bir haftada, kullanmazsan 7 günde geçer’’ diye bir söz vardır. Bu sözden de anlaşılacağı üzere grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda ilaç kullanılsa da kullanılmasa da aynı sürede geçtiği kastedilmektedir.

Çünkü soğuk algınlığının direkt olarak tedavisi yoktur. Çünkü soğuk algınlığına neden olan virüslerin üzerinde direkt olarak antibiyotikler de etkili değildir. En iyi soğuk algınlığı ilaçları olarak öne çıkan ilaçlar, soğuk algınlığının neden olduğu ağrı, burun akıntısı, halsizlik, ateş, öksürük gibi semptomların hafifletilmesinde etkilidir.

Eğer bakteriyel bir enfeksiyon söz konusu değilse soğuk algınlığında ilaç kullanımı önerilmemektedir. Eğer bakteriyel enfeksiyon teşhis edilmiş ise doktorun önerdiği antibiyotik ve soğuk algınlığı hapları kullanılmalıdır. Çünkü bu bakteriyel enfeksiyonlar ilerlediğinde zatürreye neden olabilir, akciğerde su toplanması gibi sorunlara yol açabilir.

Kısacası; soğuk algınlığı olduğundan şüphelenen kişiler sağlık kuruluşlarına başvurmalı ve bunun bakteriyel enfeksiyondan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmeli, doktor önerdiyse ilaç kullanımı yapmalıdır. Eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları bilinçsiz kullanılmamalıdır.

En İyi Soğuk Algınlığı İlaçları Kaç Günde İyileştirir?

Eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları oldukça etkili olan ve en çok kullanılan ilaçlardır. Ancak soğuk algınlığı direkt tedavi edilebilen bir rahatsızlık değildir. Çünkü hastaların bağışıklık sistemi de iyileşme sürecinde önemli bir faktördür ve herkesin bağışıklık sisteminin çalışması farklıdır.

Belirttiğimiz bu ilaçlar soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonu semptomlarını büyük ölçüde azaltan ilaçlardır. Süresi 15 güne kadar uzayabilen bu rahatsızlık, bu en etkili soğuk algınlığı haplarının kullanımıyla genellikle bir hafta gibi bir sürede ortadan kaybolmaktadır.

Hastalığın iyileşmesi süresi kısalmasa bile bu ilaçlar soğuk algınlığı semptomlarını hafifleteceği için daha rahat bir iyileşme süreci yaşanacaktır. Kısacası eğer doktorunuz size bu soğuk algınlığına iyi gelen ilaçlardan birini reçete ettiyse kullanınız.

Soğuk Algınlığı Hapları Zararlı Mı?

Eczanelerde reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları her biri yan etkileri olan ilaçlardır. Bu ilaçlar hastalığın iyileşmesini sağlar ancak kimi zaman yan etkilere neden olabilir. Özellikle de çeşitli etken maddelere alerjisi olanlar, kullanacakları ilaçların prospektüsünü mutlaka okumalıdır.

Öksürük ve Soğuk Algınlığı İlaçları Aynı Mı?

Bu yazımızda ele aldığımız reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları genellikle burun tıkanıklığını açmaya, ateşi düşürmeye, vücut ağrılarını gidermeye yönelik ilaçlardır. Dolayısı ile tek başına öksürük tedavisi için kullanılmayabilir. Eğer öksürük şikayetiniz var ise doktorunuz size öksürük ilacı tavsiye edecektir.

Gribe İyi Gelen İlaçlar Baş Ağrısını Keser Mi?

Reçetesiz satılan soğuk algınlığı ilaçları listemizdeki ilaçların hepsinde ağrı kesici özellik bulunmaktadır. Dolayısı ile soğuk algınlığının neden olduğu vücut ağrılarını ev baş ağrısını gidermeye yararlar.

Hamilelikte Soğuk Algınlığı İlaçları İçilir Mi?

Hamilelikte pek çok ilaç gibi soğuk algınlığı ilaçlarının kullanımı da önerilmemektedir. Konu hakkında ayrıntılı bilgi için Hamilelikte Soğuk Algınlığı İlaçları İçilir Mi yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!