PROBİYOTİK İÇEREN DOĞAL BESİNLER NELERDİR?

Probiyotikler sindirim problemleri ile savaşmada, bağırsakların sağlıklı bir yapıya sahip olmasında, kanser riskini azaltmada ve özellikle kadınlarda genital problemler ile karşılaşılmamasında oldukça önemli bir role sahipler. Bağırsak hücrelerinde yer alan bu faydalı bakterileri günlük yiyeceklerimizin içerisinde de bulabiliriz. İşte probiyotik içeren doğal besinler nelerdir sorusunun cevapları. PROBİYOTİK İÇEREN DOĞAL BESİNLER NELERDİR? PROBİYOTİKLER NEDEN BU KADAR […]

Probiyotikler sindirim problemleri ile savaşmada, bağırsakların sağlıklı bir yapıya sahip olmasında, kanser riskini azaltmada ve özellikle kadınlarda genital problemler ile karşılaşılmamasında oldukça önemli bir role sahipler. Bağırsak hücrelerinde yer alan bu faydalı bakterileri günlük yiyeceklerimizin içerisinde de bulabiliriz. İşte probiyotik içeren doğal besinler nelerdir sorusunun cevapları.

PROBİYOTİK İÇEREN DOĞAL BESİNLER NELERDİR?

PROBİYOTİKLER NEDEN BU KADAR FAYDALI?

Probiyotik takviyesi almak vücut sağlığı bakımından oldukça büyük bir önem taşıyor. Bunun sebepleri ise şu şekilde sıralanıyor;

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan bu bakteriler hastalıklar ile savaşabiliyor.İshal, kabız ve mide rahatsızlıklarına iyi geliyor ve iyileşmenin sağlanmasında yardımcı oluyor.Kanser hücrelerini yok edici özelliğe de sahipler.Bazı alerjik reaksiyonların yaşanmamasında etkili bir rol oynuyorlar.İdrar yolu enfeksiyonu ile savaşıyor ve bu hastalığa yakalanma riskini en aza indiriyor.Kilo verme ve sağlıklı beslenme konusunda oldukça yardımcılar.Kadınların genital floralarının normale dönmesinde aktif role sahipler.Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara engel olabiliyorlar.HPV gibi bazı cinsel temaslı deri hastalıkları ile savaşabiliyorlar.

İşte tüm bunlar probiyotikler sayesinde oluşan durumlar ve insan sağlığı açısından oldukça önemliler.  

PEYNİR, KEFİR VE EV YOĞURDU PROBİYOTİK BAKIMINDAN OLDUKÇA ZENGİN

Peynir, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmasını yanı sıra zengin bir probiyotik deposudur. Peynir tüketimine özen gösteren kişilerin bu faydalı bakterileri vücutlarına almaları oldukça kolay. Peynirin yanı sıra kefir de probiyotik bakımından oldukça iyi bir orana sahiptir. Kefir sindirime yardımcı olan ve bağışıklık kazandıran bir içecek olarak bilinmekte ve bu faydalarını da probiyotiklere borçlu olmaktadır. Ev yapımı yoğurtlarda da bu faydalı bakterilere rastlamak bir hayli mümkündür. Bu yüzden işlenmiş yoğurtlar yerine evde kendinizin mayaladığı yoğurtları tüketebilirsiniz.

BİTTER ÇİKOLATA: TATLI VE FAYDALI

Gelelim probiyotik bakımından zengin olan en mutluluk verici besine. Evet, bitter çikolata da bu faydalı bakterileri içerisinde barındırarak insan vücudu için büyük fayda sağlıyor. Yağsız ve sütsüz olarak üretilen ve kaliteli kakaolardan elde edilen bitter çikolata süt ürünlerinden daha fazla probiyotik sağlıyor desek yanılmış olmayız.

LAHANA, PANCAR TURŞULARI VE ELMA SİRKESİ

Probiyotik bakımından zengin olan lahana ve pancar turşuları doğru oranda tüketildikleri takdirde insan vücuduna oldukça faydalı. Bağışıklık sisteminin gelişip güçlenmesi bakımından çok fazla faydası bulunan bu besinleri evde kendi imkanlarınız dahilinde de yapabilirsiniz. Turşu denilince ilk akla gelen malzemelerden biri olan elma sirkesi de bu faydalı bakterileri bünyesinde fazlasıyla barındırıyor. Her gece yatmadan 3 saat evvel bir çorba kaşığı kadar elma sirkesi içerseniz vücudunuza yüksek oranda probiyotik yüklemiş olursunuz.

Exit mobile version