Portakal Reçeli Nasıl Yapılır | Buram Buram Kokusu ile Evinizi Saracak Portakal Reçeli Tarifi

portakal-receli-nasil-yapilir-1.jpg

Portakal reçeli nasıl yapılır? Kış ayları denildiğinde narenciye grubunda yer alan meyveler revaçta tüketilen besin grupları arasında yer alır. Öyle ki kış aylarında evlerde ya da sokaklarda dahi mandalina, portakal ya da limon kokusu ile karşılaşmak oldukça mümkündür.

Bu meyvelerin arasında aroması en çok öne çıkan portakal hamur işlerinde ve hatta yemeklerde kullanılmaktadır. Ancak özellikle kabuğu ile ya da kabuğu olmaksızın yapılan reçeli, kahvaltıları şenlendirmeye yetecektir. Portakal reçeli nasıl yapılır? Portakal reçelinin acılığı nasıl giderilir? Portakal reçeli arda’nın mutfağı tarifi var mı? Gelin, birlikte yanıtlayalım.

Portakal Reçeli Nasıl Yapılır? Ev Usulü Portakal Reçeli İncelikleri Nelerdir?

Portakal reçeli nasıl yapılır? Ev usulü portakal reçeli yapımı sırasında bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekecektir. Portakal reçeli tarifi sırasında reçeli kabuklu ya da kabuksuz olarak yapabilmeniz mümkün olacaktır. Tam olarak bu noktada portakal reçeli yapmanın püf noktaları değişiklik gösterecektir. Portakal kabuğu reçelinde kesinlikle portakalın suyu ve posasına yer verilmeyecektir.

Kabuklar bütün bir şekilde soyularak dolanır ve ipe dizilir. Portakal reçeli nasıl yapılır? Portakal kabuğundan yapılan reçelin acımsı olmaması için öncesinde bir miktar sıcak suda haşlanması sonrasında ise soğuk su içerisinde bekletilmesi gereklidir. Portakal reçelinde ise posa ve su kullanıldığı için diğer reçellerde dikkat edilmesi gereken püf noktalara yer verilmelidir. Olgun ve tatlımsı portakal tercih etmek, yapım aşamasında sık sık köpüğünü almak en iyi püf noktasıdır.

1- Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır? Enfes Tarifler Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal kabuğu reçeli yapımı ve lezzeti ile kahvaltı sofranızın baş tacı olmaya yetecek bir lezzettir. Portakal kabuğu reçeli olur mu demeyi! Bu reçel hem Akdeniz yöresinde bulunan turunç kabuğu ile hem de portakalın kabuğu ile yapılabilecektir. Portakal reçeli- nefis yemek tarifleri için öncelikle portakal ince uzun olacak şekilde kabuğundan ayrılmalıdır. Sonrasında her bir kabuk, dolanarak ipe dizilmelidir.

Yaklaşık 8-9 dakika haşlanan portakal kabukları soğuk su içerisinde bekletilir. Şoklanan portakal kabukları tekrar kaynatılır ve sonrasında yeniden soğuk suya atılır. Portakal reçeli nasıl yapılır aşamalarında bu işlem tam 8 kez tekrarlanmalıdır. En son kez şoklanan portakal kabuklarının üzerine 3-4 kaşık şeker dökülmeli ve 1-2 saat kadar bekletilmelidir.

Daha sonra kabuklar 1.5 su bardağı şeker ve 1.5 su bardağı su ile reçel kıvamı alana dek pişirilmelidir. Kabukların miktarına göre şeker ve su miktarında arttırma ya da azaltma yapılabilecektir. Kaynama noktasına ulaşan reçelin altı kısılmalı ve 15 dakika bu şekilde kaynaması gereklidir. Sonrasında ise 2 dakika daha pişirilerek, sıcak bir şekilde kavanoza doldurulmalıdır.

A) Şekersiz Portakal Kabuğu Reçeli Olur mu? Şekersiz Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

Portakal reçeli nasıl yapılır? Şekersiz portakal kabuğu reçeli acımsı ve tatsız olabilir. Bu nedenle miktarı az olsa da şeker ilavesinin yapılması önerilmektedir. Dilim portakal reçeli nasıl yapılır konusunda şoklama ve haşlama sırasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde kabuğun acımtırak tadı reçelde kalacağı için, lezzetli olmayacaktır.

B) Portakal Reçeli Hangi Cins Portakaldan Yapılır?

Portakal reçeli nasıl yapılır konusunda, dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur portakalın cinsidir. Seçilen portakal Yafa cinsi ya da kalın kabuklu olan portakallar olmalıdır.

C) Portakal Kabuğu Reçeli Sulu Olursa Ne Yapılır?

Portakal kabuğu reçeli çok sulu değilse, zamanla daha da katılaşarak tam reçel kıvamı alacaktır. Ancak su gibi ise ve zamanla katılaşması dahi istenilen kıvama getirmeyecekse yeniden kaynatılarak katılaşması sağlanabilir.

2- Portakalın İçinden Reçel Nasıl Yapılır? Portakal Reçeli Nasıl Yapılır Ev Yapımı?

Ev usulü kolay portakal reçeli nasıl yapılır diyorsanız, bu noktada portakal kabuğu reçeline nazaran daha az zahmetli olduğunu söyleyebiliriz. Portakal reçeli nasıl yapılır konusunda en çok yararlanılan tarifler, şeflerin ellerinden çıkanlar olacaktır.

Portakal reçeli nasıl yapılır? Portakal reçeli Refika Birgül olarak tanınan ev hanımı ve mutfak şefi tarafından da yapılmış, büyük beğeni toplamıştı. Daha sonrasında ise portakal reçeli tarifi oktay ustadan gelmişti.

Genel olarak benzerlik gösteren portakal reçelinde yalnızca kullanılan malzeme miktarı farklılık gösterecektir. Biz yazımızda, portakal reçeli nasıl yapılır Cahide Sultan tarifine yer vereceğiz. Dilerseniz sizde çok beğenilen bir diğer tarif Nurselin mutfağı portakal reçeli tarifine göz atabilirsiniz. İşte Cahide Sultan portakal reçeli nasıl yapılır için gerekli olan malzemeler;

3 adet iri boy portakal,3 su bardağı şeker,3 su bardağı su,1 tatlı kaşığı limon,Bir fiske tuz,

Portakal reçeli nasıl yapılır? İlk olarak bu 3 iri portakal soyulmalıdır. Beyaz kısımları kalan portakalı üzeri geçecek kadar sıcak suyun içerisine koyun ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Sonrasında alarak soğuk su içerisine koyun.

5 dakika bekletilen portakallar çok iri olmayacak şekilde doğranmalıdır. Portakal reçeli nasıl yapılır? Diğer tarafta ise şeker, limon suyu ve su karıştırılarak kaynamaya bırakılmalıdır. Daha sonra doğranan portakal dilimleri de eklenerek, pişirilir. Bu sırada üzerinde oluşan kabarcıklar mutlaka alınmalıdır. İri gözler haline gelmeye başlandığında ise portakal reçeli sıcak sıcak kaplara doldurularak, ağızları sıkıca kapatılmalıdır.

Diğer bir denenmiş tarif Portakal Reçeli Nedir? Nasıl Yapılır? yazısını incelemek için tıklayınız.

A) Portakal Reçeli Ne Kadar Kaynatılır?

En güzel portakal reçeli nasıl yapılır araştırması yapıyorsanız, mutlaka ama mutlaka kıvamını iyi ayarlamalısınız. Bunun için ise öncelikle reçeli kaynatmalı, sonrasında altını kısarak minimum 10 dakika daha kaynatmayı sürdürmelisiniz. İri gözler oluşmaya başlamış ise, nefis portakal reçeli tarifiniz olmuş demektir. Detaylı portakal reçeli nefis yemek tarifleri için tıklayınız.

B) Şeker İlavesiz Portakal Reçeli Yapılır mı?

Portakal reçeli nasıl yapılır? Şeker ilavesi olmadan portakal reçeli elbette yapabilirsiniz. Portakal kabuğu reçeli, daha acımtırak olsa da içi kullanılarak yapılan portakal reçeli daha aromalı ve tatlı olacaktır. Bu nedenle şeker dengesinin fazla olduğunu düşündüğünüz portakallar ile şeker kullanmadan da reçel yapabilirsiniz.

C) Portakal Reçeli Koyu Olursa Ne Yapılır?

Portakal reçeli nasıl yapılır aşamaları sırasında fazla kaynatılması, reçelin koyulaşmasına ve ağdalaşmasına neden olabilir. Bu durumda su ilavesi yapılarak kıvamın açılması mümkündür. Kaplara dökülen reçelin, daha sonra çok koyu olduğu anlaşılırsa bu durumda yeniden kaynatılması, kaynama aşamasında sulandırılması ve yeniden kaplara dökülmesi önerilecektir. Portakal reçelli kurabiye nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız tıklayınız.

Exit mobile version