Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi
  1. Haberler
  2. Güzellik & Moda
  3. Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popo şekillendirme kadınların en zorlandığı konulardan bir tanesidir. Çünkü vücut zayıfladıkça sadece istenilen bölgelerden değil aynı zamanda kalça, göğüs, kol gibi bölgelerden de yağ kaybı olur. Bunun önüne geçmek için cerrahi müdahalelere koşan insanların yanı sıra popo şekillendirme egzersizlerini tercih edenler de mevcuttur.

Popo şekillendirme için popüler olan ameliyatsız birkaç uygulama ve etkili egzersizler bu yazıda ilginizi çekebilir.

Vakumla Popo Kaldırma Nedir? Nasıl Yapılır?

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Popo şekillendirme yöntemlerinden “Pop up” yani bilinen adıyla “Vakumla popo kaldırma” işlemi 4 ile 8 seanstan oluşmaktadır.  İşlem yaklaşık 30-40 dk sürmektedir. Vakum sistemi ile kolajen üretimi artırılır. Böylece kalçaya daha şekilli bir yapı verilmiş olur. Vakumla popo şekillendirme işleminin avantajı cerrahi bir müdahale olmamasıdır.  Dezavantajı ise en fazla iki sene kalıcılığının olmasıdır. Bu tarz işlemler yerine daha sağlıklı ve uzun ömürlü olan egzersizlere yönelmek popo şekillendirme için daha uygundur.

Ameliyatlı veya Ameliyatsız Popo Kaldırma Yöntemlerinden Hangisi Daha Kolay?

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Cerrahi müdahale olmadan popo bölgesine enjekte edilen hyaluronik asit ile popo şekillendirme işlemleri mevcuttur. Böylece popo istenilen hacmi kazanmış olur. Daha az acı hissedilir fakat etkisi cerrahi operasyonlara göre daha kısa sürer.

Ufak bir operasyon gerektiren ama daha güvenilir bir başka yöntem ise yağ enjeksiyonu yöntemidir. Bu yöntemle:

  • Karın ve belden alınan yağlar popoya enjekte edilir. Böylece istenmeyen yağlardan da kurtulmak mümkün olur. Kısacası bir taşla iki kuş elde edilmiş olur.
  • Genelde 1-2 yıl sonra tekrar uygulama ister. Bu da uygulamanın dezavantajıdır.
  • Yaklaşık 2-3 saat süren uygulama aşamasında genel anestezi verilir.
  • 1 ay korse kullanımı önerilir.
  • Bireyler 5 gün içinde gündelik hayatına dönebilir.

Popo Şekillendirme Sürecinde En Kolay ve En Etkili Kalça Egzersizleri Nelerdir?

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Popo şekillendirme için evde kolay ve başlangıç seviyesine uygun birkaç egzersiz denemeye ne dersiniz? Hareketli bir müzik eşliğinde düzenli yaptığınız bu birkaç hareket sayesinde istediğiniz şekilde yuvarlak bir popoya sahip olmanız mümkün.

Spor yaparken başlangıçta vücudunuzu aşırı yormamaya özen gösterin. Kısa süren fakat devamlı yapılan hareketler vücudunuzu daha hızlı şekillendirmeyi sağlar. En bilinen hareketlerden squat (çömelme), front lunge (öne hamle), hip bridge (kalça köprüsü) ve side lying one leg lift (yan yatarak bacak germe) hareketleri kısaca şu şekilde özetlenebilir.

Popo kaldırma kimlere yapılır bilgi için burayı inceleyebilirsiniz.

Squat (Çömelme) Ayaklar omuz hizasında olmalıdır. Kolların durumu vücuda paralel ya da baş arkasına birleştirilebilir. Aşağı doğru çömelme ve kalkma hareketi yapılır. Başlangıçta iki set on tekrar olarak yapabilirsiniz.
Front Lunge (Öne Hamle) Önce dik bir şekilde durun. Daha sonra diz kırılarak öne bir adım atılır. Arka bacak da hafif kırılır fakat yere değmemelidir. Böylece hem sağ hem sol bacak yapılır. Günde iki set on tekrar yapılabilir.
Hip Bridge (Kalça Köprüsü) Yere sırt üstü yatılır. Bacaklar kırık ayaklar ise yere tam değecek şekilde uzanılır. Eller yandan desteklenerek kalça birkaç saniye kalça sıkılarak tekrar başlangıç pozisyonuna geçilir. Popo şekillendirme için 3 set, 15 tekrar başlangıçta uygundur.
Sıde Lying One Leg Lift (Yan yatarak Bacak Germe) Başlangıçta yerde sağ tarafınıza uzanın. Sağ kol ile başı destekleyin. Bacaklarınızı düz şekilde uzatın. Sol bacağınızı yukarı kaldırın sonra aşağı indirin. Başlangıçta her iki bacak için 10 tekrar yapabilirsiniz.

 

Kare Kalça Şekillendirme Mümkün mü?

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Kare kalça, yağ dokusunun poponun orta ve üst bölgesinde toplanmasına verilen addır.  Düzenli egzersiz yapılmaması ya da hızlı kilo alıp verme kalçadaki yağ dokusunun sarkmasına sebep olur. Spor ile aslında popo büyütmek yerine popo şekilendirme yapılmış oluyor. Sarkan yağ dokusu üç aylık squat ve onu destekleyen hareketlerle belirgin şekilde vücudu gözle görülür şekilde toparlayabilir.

Squat Kalça Şekillendirme İçin En Önemli Egzersiz mi?

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Atalarımızın yıllarca bahçe işlerinde çömelme ve kalkma şeklinde bu hareketi yapıyordu. Fakat artık bizler için günlük hayatta maalesef çok az yaptığımız bir hareket haline geldi. Üst bacak ve kalça kaslarını hem şekillendiren hem güçlendiren squat, popo şekillendirme egzersizleri arasında en popüler olanıdır.

Squat, Vücudun kemik yoğunluğunu arttırır. Omurga yapısını güçlendirir. Metabolizmayı hızlandırır ve hızlı şekilde yağ yakımını destekler. Eklemleriniz ile bağ doku arasındaki esnekliği sağlar. İlerleyen yaşlarda bel ve eklem ağrısı yaşama riskinizi hafifletir.

Squat öncesi güvenli bir pozisyon için ayaklarınızın yere sağlam basmasına özen gösterin. Böylece kaslardaki yükü dengelemiş olursunuz. On yaşından seksen yaşına kadar herkesin yapabileceği bu hareket ilk zamanlar eklem ağrılarına sebep olabilir. Fakat zamanla bütün vücudu çalıştırmak için ve popo şekillendirme için vazgeçilmezler arasına girmektedir.

1 Ayda Kalça Şekillendirme İçin Ne Yapılmalı?

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Kısa sürede popo şekillendirme için insanlar genelde “Kalçadan kilo almak için ne yemeliyim?” sorusunu sorar. Temel olarak yediklerimiz bütün vücudu etkiler. Bölgesel bir problem yaşıyorsanız düzenli spor desteği olmadan kısa sürede istediğiniz sonuca ulaşmanız neredeyse imkansızdır.

Kalçadan kilo alma nedenleri olumsuz anlamda yaşam şekli ile ilişkilidir. Uzun süren hareketsiz bir yaşam, düzensiz beslenmenin getirdiği hızlı atıştırmalar, sigara ve alkol kullanımı hepsi birbirini tetiklemektedir. Bütün bu bölgesel kilo artışı vücudun çalışma sistemini tamamen bozar.

Kadınların genelde kalçadan kilo alma süreci menopozdan sonra başlar. Çünkü hormon düzeni bu dönemlerde alt üst olur. Önce hormonlara bakılmalı sonra düzenli beslenme ve spor yapılmalıdır. Böylece kalça şekillendirme süreci daha kolay olacaktır. Kısa sürede -cerrahi operasyonlar hariç- vücudun görünür anlamda şekillenmesi mümkün değildir. Uzun ve etkili sonuçlar için bütüncül bir vücut desteği gerekmektedir.

Popo Şekillendirme İçin Sıkça Sorulan Sorular

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Özellikle kadınların korkulu rüyası olan şekilsiz bir vücut ve orantısız hatlar için merak edilen sorular bu yazıda sıralandı.

1-Popo Estetiği Ne Kadar?

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Türkiye’de estetik operasyonlar diğer ülkelere göre daha ucuz ve başarılı olmaktadır. Özellikle popo şekillendirme için yapılan estetikler ameliyata giren doktora ve hastanın vücut tipine göre değişmektedir. Fakat ortalama bir fiyat söylenmesi gerekirse 10 bin ila 40 bin arasında olduğunu söylemek mümkündür.

2- Popo Şekillendirme Ne Kadar Sürer?

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi
Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Estetik operasyonla popo şekillendirme işlemi yapıldığında 2 ile 4 hafta arasında poponuz istediğiniz görünüme kavuşacaktır. Spor ve düzenli beslenmede ise en erken 1 ay sonrasında istediğiniz görünüme ulaşmaya başlarsınız. Unutmayın ki estetikle popo şekillendirme zahmetlidir. Sonucu ise kısa sürelidir. Sporla elde edilen vücut şekillendirme ise daha kalıcı ve sağlıklıdır.

Kalça estetiği yaptıran ünlüler kimler merak ediyorsanız bu yazımız tüm merakınızı giderecek!

3- Kalça Ne Yersen Büyür?

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Fındık, fıstık, avokado gibi besinlerin yanı sıra bakliyatları günlük beslenmenizden eksik etmeyin. Baklagiller içinden en çok fasulye, mercimek, bezelye tarzı besinler popo şekillendirme için sporun yanında sizi destekleyen besinlerdir.

4- İdeal Kadın Poposu Nasıl Olmalı?

Popo Şekillendirme Nedir? En Etkili 4 Egzersiz Önerisi

Günümüzde popo şekillendirme yöntemine başvuranların çoğu daha yuvarlak, hafif çıkıntılı, dar, alt ve üst mesafesi daha kısa kalçaları çekici bulmaktadır. Fakat bu durum kişiden kişiye, toplumdan topluma değişmektedir. Her kadının vücudu kendine özeldir. Popüler kültür dayatmalarının geçici olduğu unutulmamalıdır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!