POMEM başvuru nasıl yapılır? POMEM yani Polis Akademisi Başkanlığı, üniversiteden mezun olan ve atanamayan adaylar için polis alımı açtı. Bu durum uzun zamandır işsiz kalan ve atama şansı bulunmayan yüzlerce mezun aday için umut oldu. Peki, POMEM başvuru nasıl yapılır? POMEM başvuru şartları neler? POMEM başvuru ücreti 2021 ne kadar? İşte, detaylar…
POMEM Başvuru Nasıl Yapılır?
POMEM başvuru nasıl yapılır? 06/06/2005 yılında 29378 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliği bu yılda yayınlandı.
Buna göre KPSS’ye girmiş ancak bölümü için atanma yeterliliğini sağlayan puanı alamayan kişiler, polisliğe başvuru yaparak bu meslek üzerine eğitim alabileceklerdir. Elbette ki POMEM başvuru nasıl yapılır konusu öncesinde belirli şartların bulunduğu ve bu şartların sağlanması gerektiği bilinmelidir.
1- POMEM Eğitimi Nedir? 27 Pomem Kaç Kişi Aldı?
POMEM başvuru nasıl yapılır? POMEM eğitimi, önlisans ve lisans mezunları için standart Polis meslek yüksekokulu eğitiminden farklıdır. Meslek yüksekokullarına liseden sonra giriş yapılırken, 2 yıl kadar eğitimin tamamlanması gereklidir. POMEM eğitiminde ise lisans ve önlisans mezunları polis olmaya hak kazandıklarında yaklaşık 6 aylık bir eğitim göreceklerdir. POMEM eğitim merkezleri hakkında bilgi almak isterseniz, tıklayınız.
POMEM başvuru nasıl yapılır? 27. Dönem POMEM alımında totalde 8 bin aday, polis olmaya hak kazanmıştı. 28. Dönem POMEM alımı için ise lisans mezunları arasında 5120 erkek, 1280 kadın ile önlisans mezunları içinden 1280 erkek ile 320 kadın alımı alınacak. Yani 2021 yılının sonu ve 2022 yılının başında POMEM eğitimi için 8 bin asil aday çağırılacak.
2- POMEM Başvuru Şartları Nelerdir? POMEM Başvuru Şartları 2021
POMEM başvuru nasıl yapılır? POMEM başvurusu yapılabilmesi için üniversite mezunlarının belirli şartları taşıması gereklidir. Aksi takdirde, başvuruları dikkate alınmayacaktır. POMEM başvuru şartları 2021 şu şekildedir;
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Lisans, önlisans ya da bu eğitime denkliği YÖK tarafından kabul edilen mezuniyet belgesine sahip olmak,
- 01 Ocak 1992 yılı ve sonrasında doğmuş olmak ( 30 yılı doldurmamış olma şartı aranıyor)
- Lisans mezunları için KPSS P3 puanının 60, önlisans mezunları için ise KPSS P93 puan türünün 65’ten fazla olması,
- Şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarının POMEM Giriş yönetmeliğince belirlenen puan barajının %80’inini alabilmiş olması ( Lisans düzeyi KPSS P3 48, önlisans düzeyi KPSS P93 52 puan)
- Kadınlar için 162 cm, erkekler için ise 167 cm boyundan kısa olmamak,
- BKİ( Beden kitle indeksi) 18 ila 27 aralığında olması,
- Sağlık durumu yönünden, Sağlık Yönetmeliği şartları bölümünde yer alan koşulları sağlamak,
- Silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya engel bir durumun bulunmaması,
- 26/09/2004 tarihli ve 5237 sayısı TCK 53. Maddesinde belirtilen süreler geçse dahi adayın kendisi ya da eşinin kasten işlenen bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olması,
- Devlete ve anayasal düzene karşı zimmet, irtikap, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma gibi suçlarda bulunmamış olmak,
- Herhangi bir siyasi partiye aday olmamak,
- Alkol, uyuşturucu gibi benzeri maddeler nedeniyle tedavi görmemiş olmak,
- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
- Polis eğitim kurumlarından öncesinde çıkarılmamış olmak,
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması bakımından olumlu sonuçlar almış olmak şeklindedir.
POMEM başvuru nasıl yapılır? Yukarıda yer alan koşullardan biri ya da birkaçını sağlayamayan kişiler başvuru yapsa da, tespit edilmesi halinde asil aday olamayacaktır.
3- POMEM Başvuru Kılavuzu Üzerinde Hangi Bilgiler Yer Alıyor?
POMEM başvuru nasıl yapılır? POMEM başvuru kılavuzu üzerinde POMEM hakkında genel bilgiler, kontenjan dağılımları, adaylarda aranan şartlar, başvuru esnasında adaydan talep edilen belgeler, başvuru ve sınav tarihleri, başvuru ücretleri, ücretin nereye yatırılacağı ve sonuçların açıklanması konuları hakkında kapsamlı bilgiler yer almaktadır. POMEM başvuru nasıl yapılır konusunda araştırmalar yapan kişilerin, öncelikle bu kılavuzu incelemesi önerilmektedir.
4- POMEM Başvuru Ne Zaman 2021 | 28. Dönem POMEM Başvuru Tarihi
POMEM başvuru ne zaman 2021? 2021 yılı için yapılacak olan POMEM başvurular dün itibariyle resmen başladı. 28. Dönem POMEM başvuru tarihi 27 Aralık 2021- 07 Ocak 2022 tarihleri olarak belirlenmiştir. Adayların bu tarih sonrasında başvuru yapamayacaklardır. Bu nedenle POMEM başvuru nasıl yapılır diye araştıran adayların, bu tarihler arasında kılavuzu incelemesi gereklidir.
5- 28. Dönem POMEM Başvuru E-Devlet Üzerinden Yapılabiliyor mu?
POMEM başvuru nasıl yapılır? 28. Dönem POMEM başvuru E-devlet üzerinden de yapılabilmektedir. E-devlet üzerinden giriş yapıldıktan sonra arama butonuna POMEM yazıldığında, POMEM’in E- devlet sayfasına ulaşılabilecektir. Ön başvuru işlemi sonrasında sınav tarihleri hakkında bilgi almaları ve sınava girmeleri gerekecektir.
6- POMEM Başvuru Ücreti Ne Kadar?
POMEM başvuru nasıl yapılır? POMEM başvuru ücreti ne kadar konusu henüz netlik kazanmamıştır. Adayların şimdilik yalnızca ön başvuruları kabul edilmektedir. Bu başvurular sonrasında POMEM Giriş yönetmeliğinin 7. Maddesinin 3. Bentinde yer alan bilgilere göre KPSS puan sıralaması yapılacaktır.
Bu puan sıralamasına göre asil kontenjanın 10 katına kadar sıralamaya giren adaylar sınava çağırılacaktır. Sınava giriş hakkı kazanan adaylara daha sonrasında sınav giriş ücretine dair bilgiler https://pa.edu.tr/ sitesi üzerinden verilecektir. Sınav başvuru ücretlerinin kesinlikle iadesi yoktur. Ayrıca şehit ve vazife malullerinin eşleri ya da çocuklarından başvuru ücreti talep edilmemektedir.
7- POMEM Başvuru | POMEM Başvuru Nasıl Yapılır?
POMEM başvuru nasıl yapılır? POMEM başvurusu için öncelikle Polis Akademisinin Resmi internet sitesine giriş yapılmalıdır. Buradan Polis Akademisi Aday İşlemleri sistemi bölümüne girilmesi ve ‘’28. Dönem POMEM giriş başvurusu’’ bölümüne tıklanması gereklidir.
Daha sonra kişiler E-devlet’e yönlendirilecektir. Giriş bilgilerinizi girdikten sonra polis akademisi, size erişim hakkı için bazı sorular yöneltecektir. Bu soruların tamamını doğru şekilde yanıtladıktan sonra sizden başvuru için onay istenir. Onay verdikten sonra POMEM başvuru nasıl yapılır, işleminiz başarılı bir şekilde sonlanmış olacaktır. Adayların başvuru sonrasında Polis Akademisinin resmi web sitesini sık sık kontrol etmesi önerilmektedir.
8- KPPS Puanı ile Polislik Başvurusu Nasıl Yapılır?
POMEM başvuru nasıl yapılır? KPSS puanı ile POMEM başvurusu sıralaması, ön başvuru sonrasında yapılmaktadır. 8 bin asil aday alımı için 80 bin kişilik bir sıralama oluşturulacaktır. Bu sıralama yalnızca KPSS P3, KPSS P93 puanları ile yapılacaktır. Adayların puan sıralaması arttıkça, sınava girme şansları da eşzamanlı olarak artacaktır.