Turnike Sistemi Nedir ve Niçin Kullanılır?
Turnike sistemleri herhangi bir mekân da geçişleri kontrol altına almak isteyen işletmeler de giriş çıkış kontrolünü sağlamak ve ziyaretçilerin takibini yapmak maksadıyla kullanılan teknolojik sistemlerdir. Turnike sistemleriyle birlikte insan yoğunluğunun çok olduğu işletmeler de bu oluşan yoğunluğu en aza indirgemek amaçlanmıştır. Bu sistem sayesin de turniken geçiş yapan kişilerin takibi kolaylaşmış ve güvenlik sağlanmıştır.
Geçiş kontrolünü sağlamak isteyen kuruluşların maliyeti ve geçiş yoğunluğunu sıfıra indirgemesi sebebiyle tercih edilebilir teknolojik sistemler olarak günümüzde ki yerini almıştır. Turnike sistemlerinin temel kullanım amacı yoğun personel ve kişi giriş çıkışının olduğu bölgeler de izinsiz geçişi ve güvenlik açıklıklarını ortadan kaldırmaya yöneliktir.
Bu amaç ele alındığın da yoğun kullanıma ve iç ortam ya da dış ortam fark etmeksizin her alana, mekâna uyum sağlayacak bu sistemler sağlamlık konusun da ki testleri de başarıyla geçmiş ve kendini kanıtlamıştır. Turnike sistemi ile uyum içerisinde çalışabilen pdks sistemi de işletmelerin hem geçiş yoğunluğunu kontrol altına almak istemesi hem de personel giriş çıkış takibinin yapılabilmesine olanak sağlamasıyla tercih edilme potansiyeline yol açmıştır.
Turnike Sistemleri Nerelerde Kullanılır ?
Turnike sistemleri kullanım alanları çok çeşitli olup kamu kurumların da metro istasyonların da plazalar da inşaat sahaların da kullanım ihtiyacı doğan her işletme ve kuruluşta kullanılabilmektedir. Uygun altyapı ve alanın ön görülmesiyle birlikte insan geçişlerinin yoğunluğunu azaltıp kontrol ve güvenliği sağlayan turnike sistemleri, güvenlik ve yoğunluk kriterinin temel sorun olduğu her işletmede gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Temel mantık insanların bir alandan başka bir alana geçişlerini düzen için de sağlamaktır. Kalabalık personel sayısına sahip kurumların pdks sistemi ile uyum içerisinde çalışabilen turnike sistemleri sayesin de hem personel takip gücünü elde tutmayı hem de geçişlerin düzenli bir şekilde sağlamasını sağlayacaktır.
Turnike Sistemi Çeşitleri Nelerdir?
Turnike sistemi kullanımı düşünüldüğünü alana göre farklılık göstermektedir. Turnike sistemlerini dört ayrı grupta inceleyebilir kullanım alanlarına göre sınıflandırma yapabiliriz. Tripod turnikeler her işletmeye uygun donanım ve tasarımıyla kullanım alanlarında bir sınırlandırma yapılmamıştır. Ar-Ge çalışma tesislerinde, fabrikalar da, kamu binaların da, inşaat sahası girişlerin de kullanıma uygun prototipte üretilmiş cihazlardır. Hızlı geçiş turnikeleri modern ve göze hoş gelen tasarımıyla plazalar da holdingler de havalimanları ve oteller de hastaneler de yoğun ve sürekli kullanıma uygun olarak tasarlanmış yapıdadır.
Boy turnikeleri üretimin de kullanılan endüstriyel materyaller sayesin de iç ve dış ortama uyumlu olup stadyumlar da konser alanlarının girişlerin de miting alanların da ki kontrol bölgelerin de inşaat alanlarının girişlerinde ve büyük fabrikalar da kullanıma uygun üretilmiş olup görevini yerine getirmektedir. Vip turnikeler özel vatandaşlarımızın kullanımına uygun üretilmiş olup hayatımızın her alanın da karşılaşabileceğimiz kullanıma uygun sistemlerdir. Genellikle toplu ulaşım istasyonların da ve yöneticilerin geçiş yoğunluğuna göre tasarlanıp imal edilmiştir. Bu turnike çeşitleriyle birlikte bütünleşerek çalışabilen personel takip sistemi de yetkililerin personel giriş çıkış verilerini personel takip cihazları aracılığıyla pdks programına aktarması ve personel hak edişlerini hesaplayabilmesine olanak sağlar. Turnikelerin üst kısmın da bulunan pdks cihaz bölmelerine yerleştirilen cihazlar sayesin de bu veriler alınır işlenir ve ay sonu raporlandırılarak personel takibi yapılmış olur.
Turnike Sisteminden Veri Alınabilir mi?
Turnike sisteminin işletmelere sağlamış olduğu, geçişleri düzenleme ve güvenlik kolaylığıyla birlikte personel giriş çıkış verilerini turnike üzerine konuşlandırılmış personel takip sistemi cihazlarıyla alabilmektedir. Bu cihazlar damar izi, yüz tanıma, parmak izi, kart okuyucu sistemler olarak sınıflandırılır. Personel turnikeden geçiş işlemini gerçekleştirmek için pdks cihazlarına biometrik verisinin kaydının yapılması gerekmektedir. Personel takip sistemi cihazların da ki veriler pdks sistemine aktarılarak bu veriler aracılığıyla personelin geç gelme erken çıkma ve gerekli tüm hesaplamaları yapılmaktadır. Turnike sistemi personel devam kontrol sistemlerine olan etkisiyle de işletmelerin bir numaralı tercihi olmuştur. Hem düzeni ve güvenliği sağlarken hem de kuruluşunuz da ki personellerin giriş çıkış takibini yapmanıza imkân sağlar. Bu yönüyle pdks sistemine olan etkisiyle de ön plana çıkmaktadır. Sağlam yapısı ve özgün tasarımıyla birlikte uzun yıllar kullanılmaktadır.
Turnike sistemleri ve turnikeye entegreli bir şekilde çalışabilen personel takip yazılım ve donanımsal cihazları hakkında soru görüş ve önerileriniz için iletişim numaramız 0850 811 80 00 numarasından iletişime geçebilir. Ürünlerimizi perkotek.com adresinde incelemesini yaparak PERKOTEK firmamız bünyesinde ki deneyimli satış müdürlerimiz ve sistem destek personellerimizden bilgi alabilirsiniz.