Ozon tedavisi fiyatları 2023 yılının gündemine oturan konulardan bir tanesi diyebiliriz. Şimdilerde sıkça duyduğumuz ozon tedavisi, bağışıklık sistemini güçlendirmek adına yapılan uygulamaları içermektedir. Hemen herkesin bildiği gibi ozon atmosferin stratosfer adlı tabakasında yer alan önemli gazlardan biridir.
Güneş enerjisine karşı koruyucu olduğu bilinen bu gaz aynı zamanda biyolojik dengeyi koruyabilmede oldukça başarılıdır. Peki, ozon tedavisi nedir? Ozon tedavisi gençleştirir mi, ne gibi faydaları var? Ozon tedavisi fiyatları nasıl? İşte, merak ettikleriniz!
Ozon Tedavisi Nedir? Ozon Tedavisi Fiyatları Ne Kadar?
Ozon tedavisi fiyatları öncesinde faydaları ile halkımız üzerinde büyük merak uyandırdı. Dünyada ozon gazı temizleyici ve dezenfekte edici yönüyle tanınmaktadır. Çok sayıda oksijen molekülü barındıran ozon, tüm toksinleri ve mikroorganizmaları nötralize edebilir.
Bu tedavi yönteminde vücut minimal düzeyde bir miktar ozon gazı ile uyarılarak güçlendirilir. Yapılan bir dizi işlem sonrasında bağışıklık sistemi güçlendirilebilecek, vücut tüm mikroorganizmalardan bütünüyle arındırılabilecektir.
Rus tekniği dudak dolgusu nedir bilgi almak isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz.
1- Ozon Tedavisi Nedir Ne İşe Yarar? Ozon Tedavisinin Faydaları Neler?
Ozon tedavisi vücutta oksidatif bir strese yol açabilecektir. Bu stres sayesinde antioksidan olarak adlandırılan savunma sistemimizde yer alan enzimler uyarılır. Etkilenen bölgelerde oksijen zenginleşmesi olacağından, toksinler ve mikroorganizmalar hızlı bir şekilde atılır.
Böylece vücut daha dinç, sağlıklı, enerjik ve güçlü olacaktır. Ozon tedavisi faydaları için doğru doz ve uygulama büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda ozon tedavisi fiyatları öncesinde, alanında olumlu geribildirimlere sahip doktor ve kurumlar seçilmelidir. Ozon tedavisinin faydaları ise şunlardır;
- Hafızayı güçlendirir ve beynin çalışmasını destekler.
- Hormon ve enzim üretimini dengeler.
- Kan ve lenf sistemini bütünüyle temizler.
- Hücre ve dokulara ulaşan kan miktarını arttırır.
- Bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara yakalanma olasılığını azaltır.
- Cildi onarır ve yeniler. Cilt daha parlak ve genç bir görünüme kavuşur.
- Strese ve stresin neden olduğu depresyon gibi hastalıklara yakalanma olasılığını azaltır.
- Eklem ve kaslarda meydana gelen ağrıları giderir.
- Kasları gevşetir, yumuşatır ve elastikiyetini arttırır.
- Damarları yenileyen ve tıkanıkları azaltan ozon tedavisi hipertansiyonu önlemeye yardımcıdır.
2- Ozon Tedavisi Nelere İyi Gelir?
Ozon tedavisi fiyatları yanı sıra birçok hastalığa ve semptoma iyi gelebilecek bir uygulamadır. Kan dolaşımını arttıran bu tedavi başta dolaşım bozuklukları nedeniyle gelişebilecek tüm hastalıkları önlemede etkilidir. Ozon tedavisi şu hastalıklar için uygulanabilir;
- Yüksek tansiyon,
- Şeker hastalığı,
- Kas iskelet sistemi hastalıkları,
- Eklem kireçlenmeleri,
- Fibromiyalji,
- Akciğer hastalıkları,
- Kronik yorgunluk sendromu,
- Kronik ülserler,
- Diyabetik ayak,
- Osteomiyelit,
- Plevral amfizem,
- Romatoid artrit,
- Crohn hastalığı,
- Multipl skleroz,
- Alerji,
- Astım,
- Yaşlılığa bağlı bunama,
- Kronik ve tekrarlayan enfeksiyonlar,
- Hepatit,
- HIV-AIDS,
- Herpes ve Herpes zona,
- Papillomavirüs enfeksiyonları,
- Yaşlılığa bağlı bunama,
- Sedef,
- Atopik dermatit,
- Erken evre böbrek yetmezliği,
- Kansere bağlı yorgunluk
3- Ozon Tedavisi Kimlere Yaptırılmaz? Ozon Tedavisinin Zararları Var mı?
Vücudu baştan aşağı yenileyen ozon tedavisi fiyatları ne? Herkes yaptırabilir mi, hemen bu soruya da yanıt verelim. Her tedavide olduğu gibi ozon tedavisinin de bazı kişilere doktor izni olmaksızın yaptırılması önerilmez. Şu hastalıklara ve koşullara sahip kişilerin ozon tedavisi yaptırması tavsiye edilmemektedir;
- Hamileler,
- İleri derecede kansızlığı bulunanlar,
- HT nedeniyle ACH inhibitörü kullananlar,
- Pankreatit hastalığı bulunanlar,
- Pıhtılaşma bozukluğu olanlar,
- Hipertiroidi tanısı alan kişiler
Ozon tedavisi zararları olan bir yöntem değildir. Ancak önerilmeyen kişilerde uygulanması halinde bazı yan etkiler doğurabilir. En bilinen ve karşılaşılan yan etkileri seyrek olmakla birlikte; DNA hasarı ve testosteron hormonu dengesizlikleridir.
4- Ozon Tedavisi Yasaklandı mı? Ozon Tedavisi Kaç Seans Oluyor?
Ozon tedavisi fiyatları ve detayları üzerine araştırma yapan birçok insan bu tedavinin yasaklandığı yönünde haberler alabiliyor. Ancak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı bilinmelidir. Doktor kontrolünde yapılan bu uygulama yasak olmayıp, ülkemizde yapan kurum ve kişilerin sayısı günden güne artış göstermektedir.
Ozon tedavisi fiyatları da seanslara göre belirlenmektedir. Hastaya uygulanacak olan seans sayısı, hastalığın ya da semptomun şiddetine göre belirlenmektedir. Genelde 15 seans uygulanması planlanan bu tedavi yöntemi, haftada 1 ila 3 kez uygulanabilecektir.
5- Ozon Tedavisi Kaçıncı Seansta Etkisini Gösterir?
Ozon tedavisinin etkilerinin görülebilmesi için minimum 5 seans işlem yapılmalıdır. İlk defa uygulanan ozon tedavisinde dahi belirgin bir etki ile karşılaşılması elbette ki mümkündür. Ancak yapılan uygulamadan maksimum verim alınması için minimum 5, ortalama 8-10 seans gidilmelidir.
Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır? Adım Adım Ozon Tedavisi Nedir Nasıl Yapılır?
Ozon tedavisi fiyatları hakkında bilgi vermeden hemen önce bu işleme dair önemli bilgilere de yer verelim. Ozon tedavisi majör, minör, vücut boşluklarına ozon verilmesi, ozon torbası, ozon kupası ve eklem yahut kas içine ozon verilmesi şeklinde 6 farklı yöntemle uygulanabilir.
Uygulama yöntemi hastalık ya da semptoma bağlı olarak değişmekte olup, en sık tercih edilen yöntem majör tedavidir. Ozon tedavisi fiyatları da yöntem doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Peki, ozon tedavisinin riskleri neler? Ozon tedavisi nasıl yapılır? Ozon tedavisinin aşamaları şu şekildedir;
- Uygulama öncesinde hastadan 50 ya da 100 ml oranında kan alınır.
- Bu kan vücut dışında ozon gazı kullanılarak zenginleştirilir.
- Ozonun miktarı hastalığa ya da semptoma bağlı olarak doktor tarafından ayarlanır.
- Bu adım sonrasında zenginleştirilen kan damar yolu aracılığıyla minimal hızla vücuda yeniden verilir.
- Ozon gazı tedavisi yalnızca damardan verilebileceği gibi kasa, rektum, mesane, vajina gibi vücut boşluklarına verilerek de yapılabilir.
6- Evde Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır? Ozon Tedavisi Kaç Dakika Sürüyor?
Evde ozon tedavisinin uygulanması ancak bir ekip varlığı söz konusu ise mümkün olabilir. Kişinin yalnızca kendi başına bir doktor olmaksızın bu tedaviyi evde uygulaması söz konusu olamaz. Alanında uzman bir doktor ve hemşirenin gezici aracı ile evde ozon tedavisi uygulamasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ozon tedavisi tercih edilen yönteme göre ortalama 10-30 dakika arasında sürmektedir.
7- Ozon Tedavisi Yaptıranlar Memnun mu? Ozon Tedavisi ile İlgili Yorumlar Nasıl?
Ozon tedavisi fiyatları üzerine araştırma yapan birçok insan, aslında bu tedavi ile ilgili memnuniyet oranını da merak ediyor. Genel olarak bu tedavi ile ilgili yapılan araştırmalarda memnuniyet oranının fazla olduğu bilinmektedir.
Düzenli olarak bu işlemi yaptıran pek çok insan, sonuçlarından memnun olduklarını ve hastalıklarına dair şikayetlerinin azaldığının altını çizmektedir. Ancak yapılan işleme dair alınan sonuçların kişiden kişiye değişebileceğini söyleyebilmek mümkündür.
8- Ozon Tedavisini Devlet Karşılıyor mu? Devlet Hastaneleri Ozon Tedavisi Fiyatları Nasıl?
Devlet hastanelerinde ozon tedavisi fiyatları nasıl? Günümüzde devlet hastaneleri aracılığı ile ozon tedavisi alınabilmesi mümkün değildir. Bu hizmeti veren çok sayıda özel hastane ve kurum bulunmaktadır. Ozon tedavisi devlet hastanelerinde yapılmadığından, SGK tarafından karşılanabilen bir uygulama değildir. Kişiler kendi bütçesi doğrultusunda bu hizmeti alabileceklerdir.
9- Ozon Tedavisi Fiyatları 2023 | Ozon Tedavisi Seansı Kaç TL?
Ozon tedavisi ücreti ne kadar? Ozon tedavisi seans ücreti olarak mı belirleniyor sorularına da yanıt vererek, yazımızı sonlandırabiliriz. Öncelikle fiyatlandırmanın saça ozon tedavisi fiyatları, cilde ozon tedavisi fiyatları adı altında yapılmadığını belirtmek gerekecektir.
Sonuç almayı amaçlayan tüm işlemler için yapılan ozon tedavisi fiyatları aynı olup seans başına 1000-1500 TL aralığında değişiklik göstermektedir. Fiyat aralığı hastane ve doktorların statüsü doğrultusunda belirlenmekte olup, toplu seans alımları durumunda düşüş gösterebilecektir.