Ortopedi Hastanesi İstanbul’da Nerede Var? Hangi Hastalıklara Bakar?

Ortopedi hastanesi, hareket kabiliyeti

Ortopedi hastanesi, hareket kabiliyeti sağlayan kas ve eklemlerin tedavisi için başvurulan bir alandır. Vücudunuzdaki kaslarda herhangi bir rahatsız duymanız halinde hastanelerin ortopedi bölümüne başvurabilirsiniz. Bu bölümlerde bağlar ve sinirler gibi yapıların iyileştirilmesi için cerrahlar bulunur. İstanbul’un her iki yakasında da uzman doktorlar ve teknolojik cihazları olan hastaneler vardır.

İstanbul’daki Devlet ve Özel Ortopedi Hastanesi Doktor İsimleri

Ortopedi Hastanesi İstanbul'da Nerede Var? Hangi Hastalıklara Bakar?
Ortopedi Hastanesi İstanbul’da Nerede Var? Hangi Hastalıklara Bakar?

İstanbul’da ortopedi ve travmatoloji bölümü içeren hastaneleri özel ve devlet olarak bulabilirsiniz. Devlet hastanelerinde muayene ücretleri özel hastanelere göre daha uygundur. Ayrıca en iyi doktor olarak bilinen uzmanların hangi hastanelerde hizmet verdiği de hastane seçimlerinde önemlidir. Dolayısıyla hastane araştırırken doktorunuzun ne kadar başarılı olduğuna da dikkat etmeniz gerekir.

Doktorun Çalıştığı Ortopedi Hastanesi İsmi Doktorun Adı

Ortopedi Hastanesi İstanbul'da Nerede Var? Hangi Hastalıklara Bakar?

  • Op.Dr Nezih Ziroğlu Acıbadem Atakent Hastanesi
  • Op. Dr Raşit Özcafer İstanbul Özel Vital Hospital
  • Prof. Dr Neslihan Aksu Şişli Florence Nightingale Hastanesi
  • Doç. Dr Güray Altun Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • Doç. Dr. Turan Bilge Kızkapan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi

yukarıda bahsedilen doktorlar doçent, profesör ve operatör (cerrah) unvanlarına sahiptir. Herhangi klinik bir vakada doktorları ve hastaneleri araştırarak vakanıza en iyi tedaviyi sağlayabilecek hekime başvurabilirsiniz.

Özel Ortopedi Hastanesi Muayene Ücretleri Ne Kadar?

Ortopedi Hastanesi İstanbul'da Nerede Var? Hangi Hastalıklara Bakar?

Özel hastanelerin muayene ücretleri sağlanılan hizmete göre değişebilir. doktorun iletişimi, kullanılan teknolojik aletler, muayene süresi ve hastanenin hijyenik koşulları fiyatlarda farklılık yapabilir. Ayrıca alanında uzman ve tecrübesi iyi olan doktorları bünyesine alan Ortopedi hastanesi, uzmanlarının başarılarına doğru orantılı olarak ücretlerini yüksek tutabilir. Son olarak bazı hastanelerde türk lirası değil de euro ya da dolar ile hizmet verilir.

Türkiye’nin En İyi Ortopedi Hastanesi Doktoru

Ortopedi Hastanesi İstanbul'da Nerede Var? Hangi Hastalıklara Bakar?

Yapılan dünya araştırmalarına göre Türkiye’yi Ortopedi alanında en iyi temsil eden cerrahlar Prof. Dr. Sami Sökücü ve Dr. Mehmet Aydoğan hocaları olmuştur. Omurga cerrahisi, kalça değişimi ve protezler alanında yaptıkları çalışmalar bulunur. Hocalar İstanbul’da Özel hastanelerde çalışıyor.

Bir diğer yapılan değerlendirmelere göre Bursa’da en iyi ortopedi doktoru Op. Dr Mehmet Fatih Aydemir’dir. Hastaların kireç problemlerinde ya da çözümü zor olan hastalıkları için hocaya başvurduğu ve olumlu sonuçlar aldıkları söyleniyor. (Tavsiye niteliği taşımamaktadır, internetteki olumlu yorumlara göre belirtilmiştir)

Elbette Türkiye’de daha birçok alanında başarılı uzman hekimlerimiz vardır. Hastanelerin ortopedik ve travmatoloji bölümlerini araştırarak hocalar hakkında yapılan değerlendirmeleri okuyarak fikir edinebilirsiniz.
Çocuklarda Görülen Ortopedik Hastalıklar Nelerdir? Çözüm Önerileri

Doğuştan gelen ya da sonradan oluşan bazı çocuk hastalıkları da bulunur. Bunlar arasında çarpık ayak, kalça çıkığı ve parmak ucunda yürüme görülebilir. Ayrıca küçük yaşlarda çocuklarda görülen boyun ve bel ağrıları şikayetleri için ortopedi hastanesi ziyaret edilmelidir. Çünkü ileriki yaşlarda hastalığın çözümü daha da zorlaşabilir.

Sırt ağrıları gibi şikayetlerin ortaya çıkış sebepleri arasında ağır sırt çantası taşımak, bilgisayarla telefon ekranına uzun süre bakmak ve hareketsiz bir yaşam gibi durumlarda ortaya çıkabilir. Dolayısıyla çocukların ekran sürelerini ve çantalarındaki yükleri azaltmak gerekebilir.

Bacak kasılması neden olur bilgi için bağlantımıza tıklayabilirsiniz.

Ortopedi ile Birlikte Çalışan Fizyoterapist’ten Neler Beklenir?

Ortopedi Hastanesi İstanbul'da Nerede Var? Hangi Hastalıklara Bakar?

Sporcu yaralanmaları, yaş ilerlemesi sonucunda görülen rahatsızlıklar ya da ani hareketler sonucunda fizik tedavi almanız gerekebilir. Bu nedenle ortopedi hastanesi sizi fizyoterapiye yönlendirebilir. Fizyoterapist seçerken sizin rahatsızlığına en ideal hizmeti verecek uzmanı seçmelisiniz. Böylece doğru tedavi alabilir ve şikayetinizden bir an önce kurtulabilirsiniz. Uzman seçerken dikkat etmeniz gereken unsurlar arasında;
● Tedavi yaklaşımı ( manuel ya da teknolojik aletlerle tedavi)
● Uygulanan tedavinin süresi
● Uzmanın bilgi ve tecrübesi

bulunur. Ortopedi İstanbul hastanesi rehabilitasyon merkezine yönlendirdiğinde bu unsurlara dikkat ederek uzman seçebilirsiniz.

Ortopedik Bölümü Hakkında Sık Sorulan Sorular

Ortopedi Hastanesi İstanbul'da Nerede Var? Hangi Hastalıklara Bakar?

Eklem ve kemik ağrıları yaş ilerlediğinde ya da ani olarak yapılan hareketlerden dolayı oluşabilir. Hissettiğiniz bu ağrıların tedavisi için ortopedi hastanesi alanında uzman doktorlardan destek alabilirsiniz. Aklınızda ortopedi alanları nedir, hangi hastane daha iyidir gibi sorular oluşabilir. İşte en çok aratılan ve hastaların merak ettiği sorular ve cevapları.

1 – Hangi Hastanenin Ortopedi Bölümü İyi?

Hocaların uzmanlıklarına, ekipmanların yeni ve sağlam olmasına bağlı olarak Ortopedi hastanesi tedavileri de daha iyi olabilir.

2 – Ortopedi Doktorları Hangi Rahatsızlıklara Bakar?

Ortopedi doktorları genellikle bağ kopmaları, eklem rahatsızlıkları ve kırık kemiklere müdahale gibi rahatsızlıklarla ilgilenir.

3 – Ortopedi Hastanesi Doktorların Muayene Günleri Ne Zaman?

Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Bursa ortopedi doktorları için de muayene zamanları değişkenlik gösterebilir. Bu durum hocaların uzmanlıklarına ve gün içerisindeki ameliyat sayılarına bağlı olabilir. Dolayısıyla hastaneye gitmeden önce kendi doktorunuz için randevu almalısınız.

4 – Ortopedi Nelere Bakıyor?

Ortopedi hastanesi kalça protezi, omurga sorunları, diz ve eklem kireçlenmesi, dizde oluşan su kaybı ve yürüme zorluğu gibi şikayetlerde başvurulması gereken tıp bölümüdür.

5 – Ortopedi Hastanede Ne Olarak Geçiyor?

Ortopedi hastanelerde tam adı olan Ortopedi ve Travmatoloji olarak geçer. Genellikle sporcu yaralanmaları, kireç sorunu, kalça ve omurga gibi eklem rahatsızlıklarında bu bölüme başvurulur. Bu gibi şikayetleriniz varsa ortopedi hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümden randevu alınabilir.