Oğluma Kuranda Geçen İsim Güzel İsim Arıyorum! Etkili Erkek Çocuk İsimleri

Oğluma kuranda geçen isim

Oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum diye düşünen ailelerdenseniz isimlerin anlamları da kriterleriniz arasında olacaktır. Bu yüzden isim seçerken deyimi yerindeyse ince eleyip sık dokuyor olabilirsiniz. Anlamı güzel erkek isimleri arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Ancak Dini erkek isimleri anlamları araştırılarak isme karar vermek uygundur.

Oğluma Kuranda Geçen İsim Güzel İsim Arıyorum! Kuranda Geçen Erkek İsimleri

İslamiyet’te kişilere isim verilmesi ve kişinin bu ismi taşıması önemlidir. Çünkü kişinin ahirette Allah huzuruna o isimle çağrılacağına inanılır. Bundan dolayı Kuranda geçen erkek isimleri modern olanlar özellikle tercih edilir. Burada amaçlardan birisi de ismin kullanım ve söyleyiş kolaylığının olmasıdır. 

Ayrıca İslam’da çocuğun anne baba üzerindeki en önemli haklarından bir tanesi isim hakkıdır. Bu yüzden aileler çocuğun yaşadığı dönemi de dikkate alarak ismini vermekle yükümlüdür. Oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum diyorsanız bu noktaları da göz önünde bulundurmalısınız. İşte en güzel 10 erkek isimleri ve anlamları.


ogluma-kuranda-gecen-isim-guzel-isim-ariyorum

1 -En Fazla Tercih Ediliyor: Abdullah

Abdullah ismi Allah’ın kulu manasındadır. Ayrıca Hz. Muhammed (sav)’in babasının adıdır. Abdullah kelimesi abd ve Allah kelimesinin birleşiminden oluşmuş bir isimdir. Kur ’anda geçmektedir. Bu yüzden oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum düşüncesindeyseniz bu ismi tercih edebilirsiniz. Ayrıca dini erkek isimleri arasında en fazla tercih edilen isimdir.

2 -Benan: Çok Güzel, Tanınmış Anlamına Geliyor

Arapça kökenli olan Benan, parmakla gösterilecek kadar güzel anlamındadır. Ayrıca tanınmış manasında da kullanılır. Bununla beraber Oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum diyorsanız bu ismin ülkemizde de bilindiğini unutmayınız. Evet, bu isim ülkemizde de ortalama olarak 2500 kişi tarafından kullanılmaktadır. Kur’an-ı Kerim’ e bakıldığında şu surelerde Benan kelimesi kullanılıyor.

  • Kıyame suresi 4. Ayet
  • Enfal suresi 12. Ayet 

ogluma-kuranda-gecen-isim-guzel-isim-ariyorum (1)

3 -Faziletli İsimlerden Sayılıyor: Furkan

Furkan, Arapça kökenlidir ve Kuran’da yer almaktadır. Ayrıca bu isim, Kuran’da faziletli isimler arasında sayılmaktadır. Anlam olarak bakıldığında hakkı batıldan ayırma manasındadır. Bunun yanında Kur’an-ı Kerim’de Furkan isminde bir sure de bulunmaktadır. Ayrıca Kuran’da yer alan üç ayette de Furkan ismi bulunmaktadır. Bunları tablodan inceleyebilirsiniz.

Bakara Suresi 185. Ayet Buradaki anlamı hak ile batılı ayıran şeklindedir.
Enfal Suresi 29. Ayet Burada Allah’ın nimetleri anlamında kullanılmıştır.
Enfal Suresi 41. Ayet Burada kurtuluş ve başarı anlamlarıyla kullanılmıştır.

Tüm bunlar dışında bazı hadis yazılarında Furkan adı Kuran-ı Kerim’in isimleri arasında sayılır. Aynı zamanda Furkan ismi Kuran’da Bedir zaferini simgesi olarak da kullanılmıştır. Oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

ogluma-kuranda-gecen-isim-guzel-isim-ariyorum (3)

4 -Oğluma Kuranda Geçen İsim Güzel İsim Arıyorum: Fatih

Fatih ismi Araf suresi 89. Ayette geçmektedir. Ayrıca Allah’ın sıfatlarından bir tanesidir. Bilindiği üzere Fatih, bir yeri savaşarak ele geçiren komutana verilen isimdir. Kültürümüzde Fatih Sultan Mehmet Han ile özdeşleşmiştir. Bu padişahın şanını biliyor ve oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum diyorsanız tercih edebilirsiniz.

5 -Saf, Temiz: Ahlas 

Kur’an’da sad suresi 49. Ayette geçer. Oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum diyen ebeveynler bu ismi tercih edebilir. Anlam olarak saf, temiz gibi anlamlara gelir. Ayrıca Allah’a halis olarak yönelmiş, iyi ahlaklı manasına da vardır. Ülkemizde 1129 kişi tarafından kullanılmaktadır. Erkek bebeğime isim arıyorum diyorsanız seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

6 -Bükre: Sabah Vakti

Bükre ismi, sabaha karşı erken vakit anlamına gelir. Bunun dışında aydınlık, parlak, yüzüne nur inen kişi anlamları da bulunmaktadır. Oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum diye düşünen anne baba adayları bu ismi düşünebilir. Bu isim Fetih suresi 9. ayette geçer.

ogluma-kuranda-gecen-isim-guzel-isim-ariyorum (4)

7 -Etka: Allah Korkusu Olan

Hucurat suresinden bir isim olan Etka Allah korkusu olan anlamına gelmektedir. Dini hassasiyeti olan oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum diyen anne babalar bu ismi değerlendirebilirler.

8 -Siraç İsminin Anlamı Çok Seviliyor

Arap, Fars ve Türklerde kullanılan Siraç, ışık saçan meşale manasındadır. Bunun dışında, insanın hayat yolunda doğruluğu bulması olarak da bilinir. Hem de Kur’an-ı Kerim’de 4 ayette yer almaktadır. Böyle güzel bir isim oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum diye düşünen ailelerin ilgisi oldukça çekiyor.

9 -Berk İsmi Çok Tercih Ediliyor

Oğluma kuranda geçen isim güzel isim arıyorum diyen aileler tarafından Berk ismi en çok tercih edilen isimlerdendir. Zira ülkemizde 21.506 kişi tarafından kullanılıyor. Ayrıca Kur’an-ı Kerim’de de geçmektedir. Bununla beraber şimşek, sağlam ve kuvvetli, sert, dayanıklı anlamlarına gelmektedir. 

10 –Tarık İsmi Yaygın Olarak Kullanılıyor

Sabahyıldızı ve ayın çevresindeki ışık kümesi anlamındadır. Bunun dışında Kur’an-ı Kerim’in 86. Suresinin de adıdır. Ayrıca günümüzde bu isim Türkiye’de 36.543 kişi tarafından kullanılmaktadır. Oğluma kuranda geçen güzel isim arıyorum diyorsanız bu anlamlı ismi bebeğinize verebilirsiniz.