Muskozan Nedir | Muskozan Nasıl Kullanılır? Muskozan Yan Etkileri Nelerdir?

Herkese selamlar bugün bir

Herkese selamlar bugün bir ilaç hakkında geniş bilgiler vereceğiz. Muskazon isimli ilaç çok soruluyor bu konuda hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Muskazon tablet bel ağrısı, sırt ağrısı, omuz ağrısı, kol ağrısı, diz ağrısı, kas ağrıları, eklem rahatsızlıkları gibi durumlarda kullanılır. Etken maddesinden dolayı güçlü etkileri vardır. 20 tablet şeklinde piyasada bulunmaktadır.

İçeriğinde kortizon yoktur. Düzenli ve doğru bir şekilde kullanıldığında iyi sonuçlar vermektedir. Bu ilacın ağrı kesici ve kas gevşetme özelliği vardır. Normal reçete ile satılmaktadır. Reçetesiz olarak da eczaneden satın alınabilir. Bol su ile yutarak kullanılmalıdır. Yuvarlak, beyaz bir görünümü vardır. Recordati İlaç Sanayi tarafından üretilmektedir.

Muskazon Nedir?

Ağrı kesici ve kas gevşetici özellikleri olan iskelet-kas sistemi sorunlarında kullanılan bir tablettir. Bel ağrısı, sırt ağrısı, boyun tutulması, bel tutulması, bacak ağrısı gibi durumlarda kullanılır. Ayrıca eklem sorunları, tendon rahatsızlıkları ve ortopedik sorunlar içinde kullanılır. Hızlı şekilde etki sağlayarak hareket kabiliyetinin kısıtlamasının önüne geçer.  

Muskazon Ne İlacı?

İskelet ve kas sisteminde ortaya çıkan ağrı gibi durumlarda kullanılan bir ilaçtır. Aynı zamanda kas gevşetici özelliği vardır. Eklem sorunları, kas rahatsızları, iskelet sisteminde ağrı durumlarında kullanılan hap formundan bir ilaçtır. Yutarak bol su ile kullanılmalıdır. 12 yaşından büyüklerde kullanılabilir.

Muskazon Kas Gevşetici Mi?

İltihap kurutucu, ağrı kesici ve kas gevşeticidir. Kaslarınızda gerginlik hissettiğiniz ya da tutulmalarda bu tableti kullanabilirsiniz. Bunun yanında kas hastalıklarında tercih edebilirsiniz.  

Muskazon Niçin Kullanılır?

Boyun ağrısında ve boyun tutulmasında tercih edilir.Boyun düzleşmesinin tedavisinde tercih edilir.Boyun fıtığı ağrılarının iyi edilmesinde kullanılır.Diz ağrısı, bilek ağrısı, bacak ağrısının geçirilmesinde tercih edilir.Kas gerginliğinin tedavisinde kullanılır.Tendon rahatsızlıklarında ortaya çıka ağrı, yanma durumlarının geçirilmesinde kullanılır.Burkulma, zedelenme, incinme durumlarının iyi edilmesinde kullanılır.Yangılı, ağrılı kas rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.İskelet ve kas sistemindeki diğer rahatsızlıklarda kullanılır.

Muskazon Kullanım Şekli

12 yaşından büyüklerin kullanımına uygundur.Kullanım süresi kişiye göre değişmektedir.Başlangıçta günde 3 ya da 4 defa 2 defa kullanılmalıdır daha sonra kullanım dozunu 1’e düşürebilirsiniz.Tabletleri 1 bardak su ile yutun. Tok karnına kullanılmalıdır.Alkol ile beraber kullanıldığında yan etkiler ortaya çıkabilmektedir.Yaşlılarda kullanılabilir ama hamile ve emziren annelerde bu ilaç kullanılmaz.

Muskazon Tabletin Yan Etkileri Nedir?

Kişide duyarlılık var ise yan etki ortaya çıkabilir. Yan etkilerini şu şekilde sıralayabiliriz.

Yaygın olarak görülen yan etkiler

Anksiyete (kaygı, endişe)SersemlikBaş dönmesiBaş ağrısıSinirlilikKarın ağrısıİştahsızlıkİshalUyuşma, karıncalanma ve yanma hissi gibi duyusal bozukluklarHazımsızlıkKabızlıkGaza bağlı mide-bağırsakta şişkinlikBulantıKusmaKaşıntıDöküntüCiltte renk değişikliğiAşırı miktarda idrar yapmaVücut ağrısıÖdemUyku hali (somnolans)Üst solunum yolları enfeksiyon belirtileriAsteni (kuvvetsizlik, güçten düşme)Kanamaya bağlı katran renkli, yumuşak, yapışkan dışkı

Yaygın olmayan yan etkiler

Anormal düşüncelerBilinç bulanıklığıDepresyon (ruhsal çöküntü)Duygusal değişkenlikHipotoni (kasların gerginliğini yitirmesi)UykusuzlukÖksürüğün artmasıGrip belirtileriNezle (rinit)Ağız kuruluğuSusamaTerlemeSindirim sisteminde görülen kanama ((gastrointestinal kanama)İdrara çıkma sıklığının artmasıÜşümeMenoraji (adet kanama süresinin uzaması)Kalp atım hızının artması (nabzınızın hızlanması)Kan damarlarının gevşemesi (kan basıncının düşmesi)Nefes darlığıUzun süre kullanımında böbrek yetmezliğine yol açabilen böbrek hasarı (papiler nekroz)

Seyrek görülen yan etkiler

Çok miktarda alındığında karaciğer hasarıKan pulcuğu sayısında azalma (trombositopeni)Anemi (kansızlık)Akyuvar sayısında azalma (lökopeni)Kan hücrelerinde azalma (pansitopeni)Kılcal damarların deri içine kanaması (trombositopenik purpura)Anormal sayıda düşük beyaz kan hücresi (nötropeni)Kanda metemoglobin bulunması (metemoglobinemi)

Çok seyrek görülen yan etkiler

Ani ve sık gelişebilen kan hücresi sayısının azalması (agranülositoz)

Bilinmeyen sıklıkta görülen yan etkiler

KırıklıkPozitif alerji testiPeteşi (nokta şeklinde deri altı kanamaları)Karaciğer toksisitesiEkimoz (deride morarma)Aşırı uyarılmaTitreme (tremor)Merkezi sinir sisteminde uyarılmaBaş dönmesiBeyinde iltihaplanma (ensefalopati)Uykusuzluk (insomnia)Insan vücudu savunma sisteminin kan pulcuklarını (trombosit) zarar verici olarak kabul edip imha etmesi (immün trombositopeni)

Çok ciddi yan etkiler

Ağız yüz veya boğazda şişmeNefes almada güçlükŞoka sebebiyet veren kan basıncında ani düşmeDeri reaksiyonları

Muskazon Ne Kadar?

 20 tabletten oluşan kutusu 12.77 TL’dir. Reçete edildiğinde ise sadece 2 TL ödenmektedir. Aile hekiminize de bu ilacı yazdırabilirsiniz.  

Muskazon Eşdeğeri?

 

Parafon tabletMepadol tablet

Kaynak: www.kizlaramoda.com