Geleceği Parlak Mühendislik Bölümleri ve İş Alanları

Mühendislik bölümleri , günümüzde üniversite tercihlerinde tıptan sonra en çok seçilen bölümlerden biridir. Ülkemizde hemen hemen her şehirde ve üniversitede mühendislik fakültesi bulunmaktadır. Her yıl binlerce mühendis mezun olup kendi alanlarında gerek kamuda gerekse özel şirketlerde işe başlamaktadırlar. Genel olarak matematik ve fizik ağırlıklı olan mühendislik aslında birbirlerinden oldukça farklı alt dallara sahiptir. Kendi ilgi […]

Mühendislik bölümleri , günümüzde üniversite tercihlerinde tıptan sonra en çok seçilen bölümlerden biridir. Ülkemizde hemen hemen her şehirde ve üniversitede mühendislik fakültesi bulunmaktadır. Her yıl binlerce mühendis mezun olup kendi alanlarında gerek kamuda gerekse özel şirketlerde işe başlamaktadırlar. Genel olarak matematik ve fizik ağırlıklı olan mühendislik aslında birbirlerinden oldukça farklı alt dallara sahiptir. Kendi ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize uygun mühendislik bölümleri bulma şansınız bu noktada oldukça fazladır.

Mühendislik Nedir?

Mühendislik Nedir?
Mühendislik Nedir?

Mühendislik nedir? Mühendislik bölümleri eğitimi almış kişiler, çalıştığı alanlardaki tüm problemleri belirleyen ve bu problemleri çözümleyen kişilerdir. Bilimin ve matematiğin gücünden faydalanan mühendislik bölümleri çalıştıkları alanlarda pratik çözümler üreterek, yaşam koşullarını iyileştirmek için uğraş vermektedir.

Geleceği Parlak Mühendislik Bölümleri | En İyi Mühendislik Bölümleri Hangisi?

Geleceği Parlak Mühendislik Bölümleri | En İyi Mühendislik Bölümleri Hangisi?
Geleceği Parlak Mühendislik Bölümleri | En İyi Mühendislik Bölümleri Hangisi?

Mühendislikten mezun olduktan sonra aslında bölümünüz ne olursa olsun iş olanaklarınız ve çalışma alanlarınız oldukça geniş. Geleceğin meslekleri arasında da önemli bir yeri olan mühendisliğin ülkemizde de önem verilen mesleklerden bir tanesidir. Elbette ki bu mühendislik bölümleri teknik bir üniversitede okumanın size katacakları ve önünüzü çok daha kolay bir şekilde açacağı oldukça aşikardır.

1 – Elektrik – Elektronik Mühendisliği | En Çok Tercih Edilen Mühendislik Bölümleri

1 – Elektrik – Elektronik Mühendisliği | En Çok Tercih Edilen Mühendislik Bölümleri
Elektrik – Elektronik Mühendisliği | En Çok Tercih Edilen Mühendislik Bölümleri

Yurtdışı mühendislik bölümleri açısından imkanları en fazla olan bölüm elektrik ve elektronik mühendisliğidir.  En iyi mühendislik bölümleri arasında her zaman ilk sırada gösterilen bu bölüm, fiziğin elektrik kısmı ile ilgilenir. Elektrik ve elektronik mühendisliği teknolojik gelişmelerde de önemli bir rol oynamaktadır. Akıllı telefonlar, bilgisayarlar, robotlar, uçak ve otomobil gibi araçların yapımında görev alırlar. Elektronik araçlara bir ilginiz var ise bu bölüm tam size göre diyebiliriz.

A) Elektrik Elektronik Mühendisliği Kaç Yıl Okunur? Elektrik Elektronik Mühendisliği Nasıl Bir Meslek?

A) Elektrik Elektronik Mühendisliği Kaç Yıl Okunur? Elektrik Elektronik Mühendisliği Nasıl Bir Meslek?
Elektrik Elektronik Mühendisliği Kaç Yıl Okunur? Elektrik Elektronik Mühendisliği Nasıl Bir Meslek?

Elektrik elektronik mühendisliği 4 yıl okunmaktadır. Sayısal puanı ile girilebilecek bu bölümlerde, birinci ve ikinci öğretim bulunmaktadır. Bu mühendislik bölümleri öğrencileri bu 4 yıllık süreçte teorik ve uygulamalı derslere tabi tutulmaktadır. Elektrik elektronik mühendisliği nasıl bir meslek kısmına gelindiğinde, diğer bölümlere nazaran daha revaçta olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

B) Elektrik Elektronik Mühendisi Ne İş Yapar? Elektrik Elektronik Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alıyor?

Elektrik Elektronik Mühendisi Ne İş Yapar? Elektrik Elektronik Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alıyor?

Elektrik elektronik mühendisleri radar, elektrik motorları, iletişim sistemleri, elektrik üretim ekipmanlarının tasarımı, geliştirilmesi, test edilmesi ve denetlenmesinden sorumludur. Bu bölümden mezun olursanız çalışabileceğiniz iş alanları ise şu şekilde; iletişim, ulaşım, savunma sanayi, teknoloji sanayisi ve devlet dairelerinde olmak üzere çeşitli alanlarda pek çok iş imkânı vardır. Elektrik elektronik mühendisliği ne kadar maaş alıyor? Çalışılan kurum ve deneyim durumuna göre ortalama 7000-14.000 TL aralığında kazanç sağlanması mümkündür.

2 – Makine Mühendisliği | En İyi Mühendislik Dalı Hangisi ?

2 – Makine Mühendisliği | En İyi Mühendislik Dalı Hangisi ?
Makine Mühendisliği | En İyi Mühendislik Dalı Hangisi ?

En iyi mühendislik dalı hangisi? Bu soruya yanıt olarak verilebilecek bir mühendislik bölümü makine mühendisliğidir. Fiziğin daha çok mekanik konularının baskın olduğu bu mühendislik alanı yine pek çok iş olanağına sahiptir.

Bu önemli bölüm, mekanik araçların tasarımı, çalışması gibi teknik bilgiler içeren temel mühendislik bölümleri arasındadır.  Günümüzde ise bu iş alanları biraz daha genişleyerek havacılık, otomobil, kitle iletişim araçları gibi kapsamlı alanlarda çalışma imkanları sunmaktadır.

Makinelere ve teknik bilgi isteyen üretim ve sanayi gibi alanlara ilgi duyuyorsanız makine mühendisliği ile çok para kazanabilirsiniz.

A) Makine Mühendisliği Kaç Yıl Okunur? Makine Mühendisi İş Bulabilir mi?

A) Makine Mühendisliği Kaç Yıl Okunur? Makine Mühendisi İş Bulabilir mi?
Makine Mühendisliği Kaç Yıl Okunur? Makine Mühendisi İş Bulabilir mi?

Mühendislik bölümleri arasında yer alan makine mühendisliği lisans bölümleri gibi 4 yıl okunmaktadır. Sayısal puana göre alan bu bölümde hem örgün hem de ikinci öğretim seçeneği bulunmaktadır. 4 yıl boyunca verilen dersler teorik ve uygulamalı olmak üzere 2 farklı kategoride karşınıza çıkacaktır. Mühendislik bölümleri arasında bulunan Makine mühendisliği iş bulabilir mi konusunda, genel olarak olumlu yanıtlar verilebilecektir.

B) Makine Mühendisliği Çalışma Alanları Neresidir? Makine Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?

Makine Mühendisliği Ne İş Yapar | Maaşları ve İş Fırsatları Nedir?
Makine Mühendisliği Çalışma Alanları Neresidir? Makine Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?

Makine mühendisliği çalışma alanları arasında imalat sanayi, inşaat, gıda, enerji, kimya, satış, pazarlama, biyoteknoloji, ilaç sanayi ve mühendislik ofisleri bulunmaktadır. Bu mühendislik bölümleri hakkında net bir rakam aralığı verilemese de genel olarak 7000-15000 TL kazanç sağlandığı söylenebilecektir. Çalışma deneyimi ve çalışılan firmanın niteliği maaş konusunda etkilidir.

3 – Endüstri Mühendisliği

 Endüstri Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği

Türkiye’nin en iyi mühendislik bölümleri hangisi? Diğer mühendisliklere kıyasla çok daha sözel bir bölüm olan endüstri mühendisliği işletme ve mühendisliğin bir birleşimidir. Dışarıdan bakılınca en kolay mühendislik bölümü olarak değerlendirilse de bu yargılar son derece yanlıştır. Oldukça disiplin ve verimlilik isteyen bu bölümü tercih etmek istiyorsanız üretimden prosese kadar her alana hakim olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Sadece bir ürünü üretmekle kalmayıp işletmecilik alanında aktif olarak görev alırlar.

A) Endüstri Mühendisliği Dersleri Ağır mı? Endüstri Mühendisi Ne İş Yapar?

Endüstri Mühendisliği Dersleri Ağır mı? Endüstri Mühendisi Ne İş Yapar?
Endüstri Mühendisliği Dersleri Ağır mı? Endüstri Mühendisi Ne İş Yapar?

Hangi mühendislik kolay iş bulur diye araştırmalar yapıyorsanız endüstri mühendisliğini düşünebilirsiniz. 4 yıllık eğitim sonrasında mezun olunan bu bölüm hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerden oluşmaktadır. Endüstri mühendisleri çalışılan alanda maksimum verim elde edebilmek adına tedarik zincirinden montaj sürecine dair tüm süreçlerde tüm bileşenlerin optimize edilmesinden sorumludur.

B) Endüstri Mühendisliği İş İmkanı Var mı? Endüstri Mühendisi Maaşı Ne Kadar?

B) Endüstri Mühendisliği İş İmkanı Var mı? Endüstri Mühendisi Maaşı Ne Kadar?
Endüstri Mühendisliği İş İmkanı Var mı? Endüstri Mühendisi Maaşı Ne Kadar?

Endüstri mühendisi sağlık, finans, risk yönetimi gibi görevlerde özellikle özel şirketlerde büyük önem verilen bir mühendisliktir. Bu yüzden iş imkanının oldukça geniş olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Yeni başlayan endüstri mühendisi ortalama 6500-8500 TL alırken, deneyimli endüstri mühendislerinde bu rakam 9000-12000 TL bandına kadar çıkabilmektedir.

4 – Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği

Gelecekte hangi mühendislik ön plana çıkacak diye merak ediyorsanız bunun cevabı kesinlikle bilgisayar mühendisliğidir. Yurtdışı imkanları fazla olmasıyla mühendislik bölümleri içinde kendini belli eden bu bölümü tercih ederken karşınıza yazılım, fizik, programlama, kodlama gibi konuların çokça çıkacağını unutmayın.

Bilgisayara, yazılım yapmaya, bilgisayar algoritmalarına ilginiz varsa bu bölümü okurken oldukça keyif alacaksınız. Günümüzde popülerliği iyice artan bu bölüm mezunları Google, Amazon gibi dünyanın lider internet sitelerinde çalışma fırsatı yakalayabiliyor. Bunların yanında donanım ve yazılım mühendisi ve yapay zekâ mühendisliği de yapma şansınız oluyor.

A) Bilgisayar Mühendisliği Okuyunca Ne Olur?

Bilgisayar Mühendisliği Okuyunca Ne Olur?
Bilgisayar Mühendisliği Okuyunca Ne Olur?

Bilgisayar mühendisliği 4 yıl teorik ve uygulama eğitimlerinden oluşmaktadır. Mezun olma şartlarını yerine getiren öğrenciler, Bilgisayar mühendisi unvanı almaya hak kazanır. Mezuniyetini tamamlayan Bilgisayar mühendisleri yazılım, donanım, sistem ve ağ alanlarında çalışarak, geliştirmelerde bulunabileceklerdir.

B) Bilgisayar Mühendisi Ne İş Yapar Maaşı? Bilgisayar Mühendisi İşsiz Kalır mı?

Bilgisayar Mühendisi Ne İş Yapar Maaşı? Bilgisayar Mühendisi İşsiz Kalır mı?
Bilgisayar Mühendisi Ne İş Yapar Maaşı? Bilgisayar Mühendisi İşsiz Kalır mı?

Hangi mühendisliğin iş imkanı daha fazla diyorsanız, bu mühendislik bölümleri bir adım öne çıkmaktadır. Bilgisayar mühendisleri hem özel sektörde hem de devlette çalışabilme olanağı bulmaktadır. Çalışma alanları oldukça geniş ve teknoloji ile alakalı olduğu için işsiz kalma riskleri oldukça azdır. Bilgisayar mühendisi maaşları, ortalama 8000-15.000 TL aralığındadır.

5 – İnşaat Mühendisliği

İnşaat Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği

En eski ve en temel mühendislik bölümleri arasında olan inşaat mühendisliği çokça çalışma alanına sahiptir.  Eskiye nazaran inşaat mühendisliği kadınlar için mühendislik bölümleri arasında yer almaya başlamıştır. İnşaat mühendisi çevre ile bir olan, doğal çevreden ilham alan, tasarımların, projelerin ve yaratıcılığın ön planda olduğu bir mühendislik dalıdır. Yollar, barajlar, daireler, köprüler, rezidanslar ve daha pek çok yapının görevinde başrol oynarlar. Hem devlette hem de özel şirketlerde her daim iş bulma ihtimaliniz çok yüksektir. Günümüzde ve gelecekte hep varlığını sürdürecek ve ihtiyaç duyulacak bir meslek alanıdır.

A) İnşaat Mühendisi İnşaatta Ne Yapar? İnşaat Mühendisi İşsiz Kalır mı?

İnşaat Mühendisi İnşaatta Ne
İnşaat Mühendisi İnşaatta Ne

İnşaat mühendisi inşaat sırasında bazı kontrollerin yapılmasından sorumludur. Bu mühendisler yol, bina, havaalanı, baraj, köprü gibi yapıların inşaatlar sistemlerini tasarlar, inşa eder ve sürdürür. Günümüzde yapı inşaları sürdüğünce, inşaat mühendislerinin işsiz kalması söz konusu olmayacaktır.

B) İnşaat Mühendisi Ne İş Yapar Ne Kadar Maaş Alır?

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY | MESLEK TERCİHLERİ | BÖLÜM 1
İnşaat Mühendisi Ne İş Yapar Ne Kadar Maaş Alır?

İnşaat mühendisleri, hem özel sektörde hem de devlette çalışma fırsatı bulabileceklerdir. Bu mühendislik bölümleri çalıştığı firmanın niteliği ve deneyimine göre ortalama 9500-13.000 TL aralığında kazanç sağlayabilecektir.

6 – Jeoloji Mühendisliği

Jeoloji Mühendisliği
Jeoloji Mühendisliği

Coğrafya ile yakından ilgili olan bu mühendislik alanı yerküre ve hareketlerini esas alır. Yerleşim alanlarının seçimi, toprak kalitesi, arazi ıslahı gibi çalışmalarla ilgilenir. Aslında pek çok mühendislik alanın temelini oluşturur diyebiliriz. Mühendislik bölümleri içerisinde inşaat alanında yapılan yapıların çevreye etkisini ölçmek ile de sorumlu olan daldır.

A) Jeoloji Mühendisliği Nedir Ne İş Yapar?

Jeoloji Mühendisliği Nedir Ne İş Yapar?
Jeoloji Mühendisliği Nedir Ne İş Yapar?

Jeoloji mühendisleri madencilik, inşaat, karayolu ve demiryolu yapımları, barajlar ve köprülerin yapımında çalışabilirler. Bunun yanı sıra Jeoloji mühendislik bölümleri petrol, maden, yeraltı suyu ve atık yönetimi gibi konular üzerine projeler tasarlamakta ve bu projeleri geliştirmektedir. Bölgesel kalkınma üzerine veriler toplayan bu meslek, analizleri doğrultusunda hayata geçirmektedir.

B) Jeoloji Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?

Jeoloji Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?
Jeoloji Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?

Jeoloji mühendisliği iş alanları diğer mühendislik bölümleri ile kıyaslandığında daha azdır. Ancak özelde ya da devlette çalışma imkanları bulunmaktadır. Maaş aralığının ise 8500-11000 TL aralığında olduğu bilinmektedir.

7 – Biyomedikal Mühendisliği

Biyomedikal mühendisliği
Biyomedikal mühendisliği

Biyomedikal mühendisliği, biyoloji ve tıp gibi sağlık alanlarında büyük bir köprü kurar. Tıbbi araçların analizi ve yapımından sorumludurlar. Günümüzde yükselişe geçen mühendislik alanlarındandır. Biyomedikal optik, moleküler biyoloji ve nöro teknoloji gibi alanlarda yoğunlaşıp bu alanlar üstüne eğitim alırlar. Mezun olduğunuzda hastane veya biyomedikal cihaz teknisyeni olabilirsiniz.

A) Biyomedikal Mühendisliği Okumak Zor mu? Biyomedikal Mühendisliği Okuyanlar Ne İş Yapar?

Biyomedikal Mühendisliği Okumak Zor mu? Biyomedikal Mühendisliği Okuyanlar Ne İş Yapar?
Biyomedikal Mühendisliği Okumak Zor mu? Biyomedikal Mühendisliği Okuyanlar Ne İş Yapar?

Biyomedikal mühendisliği 4 yıl okunmakta olup, teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşmaktadır. Bu bölüm düzenli çalışıldığı takdirde orta derecede bir zorlu olabilecektir. Bu bölümden mezun olan kişiler biyoloji ve tıp alanındaki problemleri analiz ederek, çözümlemek adına çalışmalarda bulunmaktadır.

B)  Biyomedikal Mühendisliği İş İmkanı Var mı?

Biyomedikal Mühendisliği İş İmkanı Var mı?
Biyomedikal Mühendisliği İş İmkanı Var mı?

Biyomedikal mühendisliği yapay iç organlar, vücudun yerini alacak yapay organlar, tıbbi parçaların oluşturulması ve temini gibi alanlarda çalışabilecektir. Bu mühendislik bölümleri çalışma alanı doğrultusunda 8500-10.000 TL aralığında kazanç sağlayabilecektir.

8 – Kimya Mühendisliği

Kimya Mühendisliği
Kimya Mühendisliği

Kimya, biyoloji, fizik ve bilim gibi dalların bir arada olduğu nadir mühendislik bölümleri arasında sayılır. Teknoloji odaklı bir bölüm olan kimya mühendisliği kendinizi pek çok alanda geliştirebileceğiniz bir alandır.  Çevresel, endüstriyel sorunlara çözüm arayıp gerekli cihazları üretmekle sorumludurlar. Laboratuvarda analitik kimyager, özelde ve devlette kimya mühendisi olabilirsiniz.

A) Kimya Mühendisi Kaç Yıl Okur? Kimya Mühendisi İş İmkanı Var mı?

Kimya Mühendisi Kaç Yıl Okur? Kimya Mühendisi İş İmkanı Var mı?
Kimya Mühendisi Kaç Yıl Okur? Kimya Mühendisi İş İmkanı Var mı?

Kimya mühendisi olabilmek için 4 yıl okunmalıdır. Bu bölümde laboratuvar dersleri ve teorik dersler bir arada yürütülmektedir. Kimya mühendisi savunma, nükleer ve elektrik sanayi gibi alanlarda iş bulabilecektir. İş imkanı, üniversite başarısı ve okunan üniversiteye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

B) Kimya Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır?

Kimya Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır?
Kimya Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır?

Kimya mühendisi maaşları özelde 8500-9500, devlette ise 6500-9000 TL aralığında değişiklik göstermektedir. Bu bölümde maaş kişinin çalıştığı yer ve deneyimi doğrultusunda farklılık göstermektedir.

9 – Havacılık ve Uzay Mühendisliği

Havacılık ve Uzay Mühendisliği
Havacılık ve Uzay Mühendisliği

Son yıllarda mühendislik bölümleri arasında öğrenciler tarafından en çok dikkat eden ve tercih edilen bölüm olan havacılık ve uzay mühendisliği oldukça geniş çalışma alanlarına sahiptir. Uzay aracı yapımı, uçak, uydu gibi ürünlerin yapımına ve tasarımında rol oynarlar.

Eğitimlerinde uçuş simülasyonlarına,  bilgisayar kodlamalarına ve uçakların yapımı gibi derslere oldukça önem verirler. Savunma sanayisinde,  uluslararası kuruluşlarda bilim ve araştırma departmanlarında yer alırlar. Ülkemizde son derece ihtiyaç duyulan ve gelişmesi gereken gelecekte de ön planda olacak bir meslek dalıdır.

A) Havacılık ve Uzay Mühendisliği İyi Bir Meslek mi?

Havacılık ve Uzay Mühendisliği İyi Bir Meslek mi?
Havacılık ve Uzay Mühendisliği İyi Bir Meslek mi?

Havacılık ve uzay mühendisliği geleceğin parlayan mühendislik bölümleri arasında yer almaktadır. Bu bölüm uzay ve hava araçlarını tasarlayan, inşa eden ve denetleyen bir bölümdür. Bu mühendislik sayesinde uzay ve hava araçları konforlu ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sürdürebilecektir. Havacılık ve uzay mühendislik bölümleri, hem askeri hem de sivil alanda iş bulabileceklerdir.

B) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?

Havacılık ve uzay mühendisliği iş bulmada herhangi bir sorunla karşılaşmayacaktır. 4 yıl sonunda bu bölümden mezun olan kişiler, ortalama 9.000-20.000 TL aralığında çalışma fırsatı bulabileceklerdir. Bu bölüm devlette ya da özelde iş bulabilmektedir.

10 – Maden Mühendisliği

Maden Mühendisliği
Maden Mühendisliği

Madenlerin bulunması, çıkarılması ve işletilmesinde görev yapan maden mühendisleri ülkemizde oldukça fazla iş bulabilme imkanına sahiptir. Maden sahalarında, petrol rezervlerinde, sondajlarda çalışabilirler. Zengin yer altı kaynaklarının doğru bir şekilde çıkarılması için araştırma ve planlar yaparlar. Mühendislik bölümleri içinde devlette çalışmak için en uygun bölümlerden biridir. Çünkü ülkemizin zengin kaynakları sayesinde ataması en fazla olan mühendislik dalıdır.

A) Maden Mühendisliği Zor mu? Maden Mühendisliği İş Olanakları Nasıl?

https://youtu.be/OsMTiA9H11U
Maden Mühendisliği Zor mu? Maden Mühendisliği İş Olanakları Nasıl?

Maden mühendisliği 4 yıl boyunca okunmaktadır. Bu eğitim teorik ve uygulamaları eğitimlerden geçmektedir. Maden mühendisliği orta zorluk derecesine sahip bir bölümdür. Maden mühendislik bölümleri madenlerin bulunması, çıkarılması, alınması, istenilen sektöre göre hazırlanması ve zenginleştirilmesinden sorumludur. Maden mühendisleri pazarlama ve finans bölümlerinde çalışabileceklerdir.

B) Maden Mühendisi İş Bulabilir mi? Devlette Maden Mühendisi Nerede Çalışır?

İLK DEFA YERALTINA İNDİM | Maden Mühendisi ne yapar?
Maden Mühendisi İş Bulabilir mi? Devlette Maden Mühendisi Nerede Çalışır?

Maden mühendisi özelde ya da devlet bünyesinde iş bulabileceklerdir. Devlette maden mühendisleri MTA, TKİ, TTK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, DSİ gibi kurumlarda çalışabileceklerdir. Maden mühendisliği maaş aralığı ise 8500-12000 TL aralığında değişiklik göstermektedir.

11- Petrol Mühendisliği

Petrol Mühendisliği
Petrol Mühendisliği

Mühendislik bölümleri arasında bulunan Petrol mühendisi gelişmekte olan bir meslektir. Bu bölüm genellikle petrol ve doğalgaz rezervlerinin bulunması, yeryüzünde bulunan bu rezervlerin kolay yönde çıkarılması üzerine çalışmalar yapmaktadır. Güvenli ve etkili yöntemler üreten bu meslek, üretimi arttırabilmeyi amaçlamaktadır.

A) Petrol Mühendisi Olunur mu? Petrol Mühendisi Nerelerde Çalışır?

Petrol Mühendisi Olunur mu? Petrol Mühendisi Nerelerde Çalışır?
Petrol Mühendisi Olunur mu? Petrol Mühendisi Nerelerde Çalışır?

Petrol mühendisi gelişmekte olan mühendislik bölümleri arasında olduğu için güvenle tercih edilebilecektir. Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olan ve teorik- uygulamalı derslerini başarı ile geçen kişiler bu unvanı almaya hak kazanabilecektir. Petrol mühendisi rafineri, elektrik şirketleri, petrol şirketleri, TPAO ve BOTAŞ gibi çalışma alanlarında görevlendirilebilmektedir. Bu iş kolu özelde ya da devlette iş bulabilecektir.

B) Petrol Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?

Nedir Bu Petrol Mühendisliği ? II Ne kadar kazanıyorlar ?
Petrol Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?

Petrol mühendisliği, mühendislik bölümleri içerisinde en çok maaş alan iş kolları arasındadır. Çalışma alanı, firma ve deneyimleri doğrultusunda ortalama 8500-12000 TL aralığında kazanç sağlayabilmeleri mümkündür.

12- Çevre Mühendisliği

Çevre Mühendisliği

Mühendislik bölümleri içerisinde olan Çevre Mühendisliği, çevresel konular üzerinde biyoloji, kimya, toprak bilimi ve mühendislik ilkeleri doğrultusunda araştırmalar yapabilmektedir.

Temiz içme suları, iklim değişiklikleri, hava kirliliği gibi durumlar yakından ilgilendiği konular arasındadır. Çalışma alanına göre kimya mühendisleri ve diğer mühendislik bölümleri ile çalışabilirler. Bu bölümde elde edilen başarılar ile dünya çapında kariyer elde edebilmek mümkündür.

A) Çevre Mühendisliği Nedir Nasıl Olunur?

Çevre Mühendisliği Nedir Nasıl Olunur?
Çevre Mühendisliği Nedir Nasıl Olunur?

Çevre mühendisliği bölümlerinde alınan 4 yıllık bir eğitim sürecinden başarılı olarak mezun olunduğunda, çevre mühendisi unvanı alınabilecektir. Uygulamalı ve teorik eğitim şeklinde okunabilen bu bölüm, özellikle son yıllarda oldukça geniş iş kollarına sahip olmuştur.

B) Çevre Mühendisliği İş İmkanı Var mı? Çevre Mühendisleri Ne Kadar Maaş Alıyor?

https://youtu.be/oD5SrQ8RiEw
Çevre Mühendisliği İş İmkanı Var mı? Çevre Mühendisleri Ne Kadar Maaş Alıyor?

Özel sektörde ve devlette gelişen iş alanları sayesinde bu mühendislik bölümleri kolayca iş bulabilecektir. Bu mesleğe mensup kişiler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı gibi devlet kurumlarında çalışabileceklerdir. Bunun yanı sıra özel sektöre bağlı kurumların bünyesinde de çalışma fırsatı bulabileceklerdir. Çevre mühendisleri ne kadar maaş alıyor konusunda rakam aralığı değişkendir. Genel olarak 8000-11000 TL aralığında kazanç sağlayabilecekleri bilinmektedir.

13- Harita Mühendisliği

Harita Mühendisliği

Harita mühendisliği, yeryüzünün bütününü ya da belirli bir bölümünü inceleyen ve bilimsel veriler elde eden bir mühendislik bölümleri olarak bilinmektedir. Belirli bir düzlemi, metrik düzeyde ölçümleyen ve mekânsal bilgiler doğrultusunda araştırmalar yapan bir meslektir.

A) Harita Mühendisi Kaç Yıl Okur?

Harita Mühendisi Kaç Yıl Okur?
Harita Mühendisi Kaç Yıl Okur?

Harita mühendisi 4 yıl lisans eğitiminin alınması ile olunmaktadır. Sayısal bölümden alınan bu mühendislikte birinci ve ikinci öğretim seçeneği bulunmaktadır. Dersler ağırlıklı olarak teorik şeklinde olsa da uygulamalı eğitimleri de mevcuttur.

B) Harita Mühendisi Ne İş Yapar Ne Kadar Maaş Alır? Harita Mühendisliği Devlette Ne İş Yapar?

Harita Mühendisliği Zor mu? Harita Mühendisliği İle İlgili Tüm Detayları Konuştuk
Harita Mühendisi Ne İş Yapar Ne Kadar Maaş Alır? Harita Mühendisliği Devlette Ne İş Yapar?

Harita mühendisleri kadastro ve imar çalışmalarında yer alarak, kentsel ya da kırsal alanda yapılan düzenlemeler adına hizmet verebilmektedir. Genelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı kurumlarda ya da devlette çalışmaları mümkündür. Maaş aralıkları ise 8500-15000 TL aralığındadır.

14- Gıda Mühendisliği

Gıda Mühendisliği
Gıda Mühendisliği

Gıda mühendisliği, mühendislik bölümleri arasında hiç ölmeyecek bir meslektir. Ancak gıda sektörünün ortadan kalkması ile iş kolları kısıtlanabilecektir. Multidisipliner bir çalışma prensibine sahip bu meslek, başarılı bir kariyer elde etmek isteyenler için doğru tercih olabilir.

A) Gıda Mühendisi Ne İş Yapar?

Gıda Mühendisi Ne İş Yapar?
Gıda Mühendisi Ne İş Yapar?

Mühendislik bölümleri içerisinde öne çıkan bu meslek grubu, gıdaların üretim aşamasından paketlenmesine değin denetleme ve geliştirme aşamalarında aktif rol oynar. Sahada üretim aşamasındaki tüm hijyenik koşulları kontrol edebilmekte ve paketlenmesi ile nakledilmesinde denetleyici olarak yer almaktadır.

B) Gıda Mühendisi İş Bulabilir mi? Gıda Mühendisi Ne Kadar Maaş Alıyor?

Gıda Mühendisliği Nedir? İş İmkanları Nelerdir?
Gıda Mühendisi İş Bulabilir mi? Gıda Mühendisi Ne Kadar Maaş Alıyor?

Gıda mühendisleri devlette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı gibi pek çok alanda çalışabilecektir. Bunun yanı sıra özelde de gıda hizmeti veren birçok kurumda çalışabilmeleri mümkündür. Mühendislik bölümleri içerisinde bulunan Gıda Mühendisleri 7500-10000 TL aralığında kazanç sağlayabilir.

Exit mobile version