Mudra ile Zayıflama Mümkün mü | Mudra Kilo Verdirir mi? Mudra Ne Demek?

Mudra ile Zayıflama Mümkün mü | Mudra Kilo Verdirir mi? Mudra Ne Demek?

Mudra ile zayıflama mümkün mü? Bu soruyu birçok kişi merak etse de genel anlamda mudranın ne olduğunu bilmeyenlerinde çok fazla olduğunu belirtebiliriz. Mudraya kısaca el yogası adı verebiliriz.

Hinduizm, Budizm ve Jainizm dinlerinde sembolik olarak yapılan bir ritüel hareket olduğu da söylenebilecektir. Peki, mudra yapmak caiz mi ve mudra ile zayıflama mümkün mü detaylı olarak bilgi verelim.

Mudra ile Zayıflama Mümkün mü? Mudra Nedir Ne İşe Yarar?

Mudra yapmanın dini açıdan caiz olup olmamasına net bir yanıt verebilmek mümkün değildir. Bazı inanışlar bu hareketin diğer dinlere özgü olması sebebiyle caiz olmadığını belirtir. Bazı inanışlar ise farklı yönleri sebebiyle yapıldığını, dini boyutu sebebiyle yapılmadığı takdirde bir sakınca olmayacağına vurgu yapmaktadır.

Mudra ile zayıflamak mümkün mü? Mudra bir meditasyon ve yoga türü olduğundan kişiler üzerinde rahatlatıcı bir etki yaratabilmektedir. Bunun yanı sıra bazı faydalarının bulunduğuna da dikkat çekilmektedir.

Mudra nedir zmerak edenler buraya göz atabilirsiniz.

1- Mudralar ve Faydaları Neler? Hangi Parmak Hareketi Zayıflatır?

Mudra ile Zayıflama Mümkün mü | Mudra Kilo Verdirir mi? Mudra Ne Demek?

Peki, mudra ile zayıflamak mümkün mü? Mudranın faydaları neler? Mudranın faydaları arasında şu bilgilere yer verilmektedir;

  • Vücuttaki fazla ödemin atılmasına yardımcıdır.
  • Enerji dengesini koruduğu öne sürülmektedir.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Sistemler arasında denge oluşumuna yardımcıdır.
  • Zihni rahatlatır.
  • Bilinç düzeyini arttırabilecektir.
  • Gözlerde sulanma, burunda akıntı, tükürük salgısında artış, şişme gibi olası semptomların görülmesin önler.
  • Kilo vermeye yardımcıdır.

Mudralar içerisinde en çok rağbet gören tür Surya mudradır. Bu mudranın tiroit hormonunun salgılamasını arttırdığı düşünülmektedir. Bu nedenle mudra ile zayıflamak mümkün mü sorusuna evet şeklinde yanıt verilmektedir.

2- Surya Mudra Kimler Yapamaz? Surya Mudra Kilo Verdirir mi?

Mudra ile zayıflamak mümkün mü? Herkes mudra yapamayacağından, herkesin bu yoga ile kilo verimi mümkün olamayacaktır. Baş dönmesi, baş ağrısı, parmak hasarları bulunan kişilerin bu yoga türünden uzak durması tavsiye edilmektedir.

Aslında bu hareketlerin yapılması oldukça kolaydır. Yüzük parmağınızı kıvırmalısınız. Ve kıvrılan yere bir baş parmağı yardımı ile bastırılmalıdır. Diğer parmaklar ise dik tutulmalıdır. Bu hareket bir ritüeldir ve her defasında aynı hareketin yapılması gerekecektir.

3- Surya Mudra ile Zayıflayanlar var mı? Surya Mudra ile Zayıflayanların Yorumları Nasıl?

Surya mudra ile zayıflayan bir hayli insanın bulunduğu söylenebilir. Günümüzde meditasyon ve yoganın rahatlatıcı etkisine inanan birçok insan bulunmaktadır. Bu nedenle bu yogaya merak sanan, uygulayan ve sonuç alan kesim hiçte az değildir.

Surya mudra ile zayıflamak mümkün mü? Bu mudra ile zayıflayanlar kendilerini gün içerisinde çok enerjik hissettiklerini, sindirim sistemi problemleri yaşamadıklarını ve açlık krizlerine girmediklerini ifade etmektedir. Bunun yanı sıra hızlı bir şekilde kilo vermeye başladıklarının altını çizmektedir.

4- Surya Mudra Günde Kaç Kez Yapılır? Mudra Kaç Dakika Sürer?

Peki, mudra ile zayıflamak mümkün mü ve surya mudra günde kaç kez ne sıklıkla yapılmalı? Mudra günde 15 dakikalık sürelerle günde 3 kez yapılmalıdır. Bu periyotların sabah, öğlen, akşam şeklinde ayarlanması önerilmektedir. Özellikle mudra erken saatlerde yapıldığında alınan verimin eşzamanlı olarak artış göstereceği söylenebilecektir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi her mudra hareketi 15 dk boyunca tekrarlanmalıdır. En az 2 maksimum 3 kez yapıldığında ortalama 1-2 hafta içerisinde sonuç vermeye başlayacaktır. Bu mudranın yapımı konusunda bir süre sınırlandırması bulunmadığı bilinmelidir.

5- Surya Mudra ile Zayıflama Mümkün mü? Surya Mudra Zararları Nelerdir?

Mudra ile zayıflamak mümkün mü aslında merak edilenlerin tamamını yanıtladık. Mudranın aslında olumlu etkileri oldukça fazladır. Bu mudralar duygusal ve fizyolojik rahatsızlıkların giderilmesinde son derece etkilidir. Vücuttaki kötü etkileri vücuttan uzaklaştıran ve iyi etkileri çoğaltan mudra kişilerin kilo vermesine ve form tutmasına yardımcı olacaktır.

Peki, mudranın bir zararı var mı? Surya mudranın yararlı olduğu ve bilinen bir zararının bulunmadığının altı çizilmelidir. Yalnızca mudralar vücut ısısını arttırabilecek bir özelliğe sahiptir. Vücut bu hareketler sayesinde aşırı ısı altına girecektir. Buda bazı olası komplikasyonların gelişmesine zemin hazırlayabilir.

Bunun yanı sıra bu hareket hassas bir dönemde olan hamileler ve emziren anneler için uygun değildir. Kesinlikle yapılmaması önerilmektedir. Minimum düzeyde zararı olma olasılığı bulunan mudra ilk dönemlerde bir yoga öğretmeni desteği ile yapılmalı, bir yetkinlik sonrasında yalnız deneyimlenmelidir.

Leslie ile kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı bilgi için yazımıza göz atabilirsiniz.

 

Exit mobile version