Minoset Plus; hafif ve orta şiddetteki ağrıların giderilmesi, ateşin düşürülmesi için yaygın olarak kullanılan ilaçlardan biri… Hem baş ağrıları hem diş ağrıları hem de soğuk algınlığı gibi nedenlerle doktorlar tarafından Minoset ilaç reçete edilebiliyor.
Peki, Minoset Plus ne işe yarar? Minoset Plus fiyatı 2023, Minoset Soğuk Algınlığına iyi gelir mi ? yılında ne kadar? Minoset Plus muadili ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlar nelerdir? Minoset ilaç emzirme döneminde kullanılır mı? İşte, internet üzerinde Minoset ilaç ile ilgili en çok araştırılan konular ve cevapları…
Minoset Plus Nedir Ne İçin Kullanılır ?
Minoset Plus nedir; hafif ve orta şiddetli ağrıların giderilmesi için kullanılan ağrı ksici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Minoset 250 mg/150 mg/50 mg tablet, BAYER tarafından piyasaya sunulmaktadır.
Minoset etken maddesi;250 mg parasetamol, 150 mg propifenazon ve 50 mg kafeindir. Minoset ilacın içeriğindeki parasetamol ile propifenazon ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliktedir. İçerikteki kafein ise ilacın ağrı kesici özelliğini artırmaktadır.
Bu sebeple hastalar, çeşitli ağrı şikayeti ile sağlık kuruluşuna başvurduğunda kendilerine sıklıkla Minoset Plus ilaç reçete edilir. Soğuk algınlığı kaynaklı ateş ve baş ağrısında, diş ağrısında ve pek çok çok ağrıda Minoset ilaç etkisini göstermektedir.
Minoset Plus Ne İşe Yarar ?
Minoset Plus ne işe yarar; ateşin düşürülmesini sağlar ve ağrı şikayetlerini giderir. Ancak bu ağrı kesici ilaç çok güçlü değildir bu sebeple genellikle hafif ve orta dereceli ağrılar üzerinde etkisini göstermektedir.
Minoset Plus Nasıl Kullanılır ?
Bütün ilaçlarda olduğu gibi Minoset ilaç da doktorun önerdiği şekilde ve dozda kullanılmalıdır. Ancak Minoset Plus prospektüs içeriğine göre bu ilaç, yetişkinler tarafından kullanılıyorsa günde tek seferde 1-2 tablet olarak içilebilir. Gerekli durumlarda günde 3 kez kullanıma uygundur.
Minoset plus prospektüs içeriğinde bu ilacın, hekim önerisi olmadan art arda 3 günden fazla kullanılmaması gerektiği bilgisine yer verilmiştir.
Çocuklarda Minoset Plus Nasıl Kullanılır ?
Minoset Plus prospektüs içeriğinde bu ilacın 12 yaşın altındaki çocuklar tarafından kullanılmaması gerektiği bilgisine yer verilmiştir. 12- yaş ve 16 yaş arasındaki çocuklar ise tek seferde 1 tablet şeklinde kullanmalıdır. Gerekli durumlarda ise doktor önerisiyle çocuklar günde 3 kez kullanabilir.
Kimler Minoset 250 mg/150 mg/ 50 mg Tablet Kullanamaz ?
Her ilaçta olduğu gibi Minoset ilaç etken maddelerine alerjisi, hassasiyeti olan kişiler bu ilacı kullanmamalıdır. Ayrıca aşağıda belirtilen durumlarda da Minoset kullanılmaması gerektiği prospektüs içeriğinde yer almaktadır:
- 10 günden uzun süren ağrı şikayeti yaşayanlar
- Şiddetli böbrek yetmezliği olanlar
- Şiddetli karaciğer yetmezliği olanlar
- Bebekler
- 12 yaş altındaki çocuklar
- Hemolitik anemi rahatsızlığı olanlar
- Akut hepatik hastalığı olanlar
Minoset Plus Yan Etkileri Nelerdir ?
Çok yaygın Minoset yan etkisi; karaciğer enzimi ALT’nin üst sınırın da üzerinde olmasıdır. Bu sebeple Minoset ilaç kullanılan dönemde yapılacak kan testinde ALT düzeyi üst sınırın da üzerinde olabilir. Yaygın Minoset yan etkileri ise şunlardır:
- Baş ağrısı
- Enfeksiyon
- Karın ağrısı
- Kusma
- Kabızlık
- Uyku hali
- Mide bulantısı
- İshal
- Yüzde ödem
- Baş dönmesi
- Mide ve bağırsak şişkinliği
- Uyuşma
- Üst solunum yolu enfeksiyonu
Minoset Plus Ciddi Yan Etkileri Nelerdir?
Minoset yan etkileri olabilen bir ilaçtır ancak bazı ciddi yan etkilerin görülmesi durumunda acil olarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir. Ciddi sayılan ve acil sağlık kuruluşuna gidilmesini gerekli kılan Minoset yan etkileri şunlardır:
- Alerjik reaksiyon
- Ciltte döküntü
- Gözde, dilde, dudakta, elde, ayakta, bilekte, boğazda şişme
- Nefes darlığı
- Tansiyon düşüklüğü
- Stevens-Johnson sendromu (boğaz ağrısı, ateş, cilt döküntüsü, içi sıvı dolu yaralar)
- Eritema multiform (bacaklarda ve kollarda döküntü ve kızarıklık)
Minoset Plus Fiyatı 2023 Ne Kadar ?
Minoset Plus fiyatı 2023 yılında reçetesiz olarak 83.50TL TL’dir. SGK kapsamındadır ve bu nedenle sosyal güvencesi olan kişiler, doktor tarafından reçete yazıldığı takdirde Minoset ilacı eczanelerden ücretsiz olabilmektedir.
Minoset Plus Muadili İlaçlar Nelerdir ?
Minoset 250 mg/150 mg/50 mg muadili pek çok ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaç bulunmaktadır. Genellikle en çok bilinen Minoset plus muadili ilaçlar şunlardır:
- Vermidon Plus
- Vermidon 500 mg
- Parol
- Panalgine
- Gripin
- Geralgine
- Adafen
- A-ferin Hot
Minoset Plus 250 mg/150 mg/ 50 mg Tablet Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları
Ateş düşürücü, ağrı kesici ilaç araştırması yapan pek çok kişi, Minoset Plus ne işe yarar, nasıl kullanılır, nelere iyi gelir araştırması da yapmaktadır. Yazımızın bu kısmında Minoset ilaç hakkında en çok merak edilen sorulara ve cevaplarına yer verdik.
1- Minoset Ağrı Kesici mi ?
Minoset Plus ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Bu nedenle baş ağrısı, diş ağrısı, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda sık reçete edilir ve kullanılır.
2- Minoset Reçetesiz Alınır mı ?
Minoset reçetesiz de eczanelerden satın alınabilen bir ilaçtır. Ancak reçetesiz olarak alındığında SGK tarafından karşılanmaz.
3- Minosetle Minoset Plus Arasındaki Fark Nedir ?
Mİnosetle Minoset Plus ilaç, üreticisi aynı olsa da farklı ilaçlardır. Bu iki ilacın arasındaki fark; etken maddeleridir. Minoset 500 mg etken maddesi parasetamoldür. Minoset Plus 250 mg/150 mg/ 50 mg etken maddesi ise parasetamol, propifenazon ve kafeindir. İlacın plus olan üretimi içindeki kafein, ağrı kesici özelliği artırmaktadır.
4- 2 Tane Minoset İçilir mi ?
Yetişkinler tarafından günde 2 tane Minoset art arda ya da aynı anda içilebilmektedir. Minoset Plus prospektüs içeriğinde, yetişkinlerin gerekli durumlarda aynı anda 2 tablet içebileceği bilgisi yazmaktadır.
5- Minoset Plus Diş Ağrısına İyi Gelir mi ?
Minoset ilaç diş ağrısına iyi gelen ağrı kesici ilaçlar arasındadır. Hafif ve orta şiddetli diş ağrıları için bu ilaç reçete edilebilmektedir.
6- Minoset Baş Ağrısına İyi Gelir mi ?
Minoset baş ağrısına iyi gelen ilaçlardan biridir. Özellikle hafif ve orta dereceli baş ağrısına iyi gelir. Ancak bilinçsiz kullanılmamalı, doktor önerisiyle alınmalıdır.
7- Minoset Soğuk Algınlığına İyi Gelir mi ?
Soğuk algınlığı, baş ağrısına ya da vücut ağrılarına neden olabilir ve bunlara ateş eşlik edebilir. Minoset ilaç da soğuk algınlığına iyi gelir; vücut ağrılarını dindirir ve ateşin düşmesine etki eder. Soğuk algınlığına iyi gelen ilaçlardan olan İbucold C nedir ne işe yarar yazımızı ziyaret edebilirsiniz.
8- Minoset mi Nurofen mi ?
Minoset de Nurofen de soğuk algınlığı rahatsızlığında reçete edilebilen ilaçlardır. Soğuk algınlığı durumunda hangisinin daha iyi geleceği, muayene sonrası doktor tarafından belirlenir. Bu nedenle bilinçsiz kullanılmamalıdır.
9- Aferin ve Minoset Birlikte İçilir mi ?
Aferin ve Minoset birlikte kullanılmamalıdır. Çünkü iki ilaçta da parasetamol bulunur. Her ne kadar ağrı kesici ve ateş düşürücü için parasetamol daha zararsız olsa da, bu iki ilaç birlikte içildiğinde vücuda fazla miktarda parasetamol girer.
10- Minoset Parol Farkı Nedir ?
Minoset ve Parol benzer ilaçlardır. Bu iki ilacın da etken maddesi ağrı kesici, ateş düşürücü olan parasetamoldür. Ancak Minoset ilaç içeriğindeki kafein, ağrı kesici etkiyi artırmaktadır. Ayrıca Minoset ilaç etken maddelerinden biri de propifenazondur.
11- Biontech Sonrası Minoset Plus Kullanılır mı ?
Dünyayı etkileyen koronavirüs salgınından korunmak için üretilen Biotech aşısı sonrası, ağrı şikayetleri için yalnızca etken maddesi paraetamol olan ağrı kesicilerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Minoset etken maddelerinden biri parasetamoldür ancak kafein ve propifenazon da vardır. Dolayısı ile Biontech aşısı sonrası tavsiye edilen ağrı kesiciler Parol ya da Vermidon’dur.
12- Emzirirken Minoset Plus İçtim Bebeğime Geçer mi ?
Minoset 250 mg/150 mg/50 mg içeriğinde kafein bulunur. Dolayısı ile emzirirken bu ilacın içilmesi, kafeinin anne sütüyle bebeğe geçmesine neden olabilir. Bu da bebeklerde ağlama, huzursuzluk ve uykusuzluk gibi durumlara yol açabilir.
13- Sezaryen Sonrası Minoset Plus Kullanılır mı ?
Sezaryen sonrası ağrı kesici amacıyla verilen ilaçlardan biri de Minoset 250 mg/150 mg/ 50 mg plus ilaçtır. Doğum sonrasında en doğru ilaç, hekimler tarafından verilmektedir ve bu sebeple doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.
14- Minoset Antibiyotik mi ?
Minoset ilaç antibiyotik değildir. Sadece ateş düşürücü ve ağrı kesicidir, içeriğinde antibiyotik yoktur.
15- Hamilelikte Minoset Kullanılır mı ?
Hamilelikte Minoset, kullanılması tavsiye edilmeyen ilaçlar arasındadır. Ancak gerekli durumlarda hekimler tarafından yarar-zarar hesaplaması yapılmakta ve reçete edilebilmektedir. Ancak hamilelerin ve hamile olduğunu fark edenlerin doktor tavsiyesi olmadan kullanması önerilmez.
16- Emzirme Döneminde Minoset Kullanılır mı ?
Emzirme döneminde Minoset kullanılması tavsiye edilmez. Çünkü içeriğinde anne sütüyle bebeğe geçen kafein bulunur. Ancak emzirme döneminde yarar-zarar durumunu göz önüne alınarak hekimler tarafından reçete edilebilir.
17- Çocuklarda Minoset Kullanılır mı ?
12 yaş altındaki çocukların Minoset ilaç kullanması tavsiye edilmez. Prospektüs içeriğinde 12-16 yaş aralığındaki çocukların Minoset kullanabileceği bilgisine yer verilmiştir.
18- Minoset Günde Kaç Kez Kullanılır?
Minoset ilaç, 12 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde günde 3 kez kullanıma uygun bir ilaçtır.
19- Minoset İshal Yapar mı ?
Minoset etken maddeleri nedeniyle ishal yapabilir. Prospektüs içeriğinde bu ilacın formaldehit içerikte olduğu ve ishal ile birlikte mide bulantısına neden olabileceği yazmaktadır.
Minoset Plus 250 mg/150 mg/50 mg Tablet Prospektüs
Minoset 250 mg/150 mg/50 mg tablet kullanımı öncesi prospektüs incelemesi yapmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.