Mine Çiçeği Faydaları Nelerdir? Mine Çiçeği Bakımı İpuçları

Çiçek bakımı her çiçeğe

Çiçek bakımı her çiçeğe göre değişiklik gösterir. Mine çiçeği görünümü ve kokusuyla oldukça güzel bir çiçektir. Bu yazımızda mine çiçeğinin faydaları ve bakımı konusuna değindik. Haydi bu birçok faydası olan güzel kokulu çiçeği okumaya başlayalım.

Mine Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Mine çiçeği Verbena bitkisi olarak anılan, Avrupa ve Asya’ya özgü çok yıllık bir bitkidir. Mavi ya da menekşe rengindedir. Çok güzel bir kokusu vardır. Hem görüntü hem kokusuyla kendine hayran bırakan mine çiçeğinin yetiştirilmesi de kolaydır. Mine çiçeği temmuz ve eylül arasında açan renkli çiçeklere sahip bir bitkidir. Dünyanın çoğu yerinde yetişebilir. 60-100 cm. kadar boylanabilir, dayanıklı bir bitkidir.  Mine çiçeğiyle kendinize ya da sevdiklerinize harika bir çiçek sepeti hazırlayabilirsiniz.

Mine Çiçeği Faydaları Nelerdir?

Mine çiçeği vücuttaki pek çok mekanizmanın çalışmasını etkileyebiliyor. Böbrek taşlarına, anksiyeteye, baş ağrılarına, depresyona iyi geliyor. İnflamasyonlar hastalıkların en büyük sebebidir. Vücuttaki inflamasyonları azalttığımızda birçok sağlık problemine karşı önlem almış oluruz. Mine çiçeğinin bu konuda etkisi vardır. Çünkü anti-inflamatuar etki gösterir. Yapılan bir çalışmada mine çiçeğinin sinir sistemi üzerinde pozitif etkileri görülüyor. 1 çay kaşığı kurutulmuş mine çiçeğini 1 su bardağı kaynamış suda kaynatıp içtiğinizde depresyon ve migren ağrılarınızı iyileştirir.

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde ise uykuya dalma sürecini kolaylaştırdığı gözlemlenmiştir. Yorgunluk ve uykusuzluğa iyi geldiği bilinen mine çiçeği uyku kalitesinin artmasına yardımcı olarak uyku süresinin de uzamasını sağlar. Diş eti sağlığını da iyileştirir. Eski çağlarda diş sağlığı için kullanılmıştır.

2 çay kaşığı mine çiçeğini 1 bardak kaynar suya atabilir ve demleyerek ağzınızda gargara gibi kullanabilirsiniz. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir; bademcik iltihabı, soğuk algınlığı, öksürük sinüzit ve astım gibi kronik rahatsızlıklardan korur. Kadın ve erkeklerdeki hormonları düzenler.

Menopozun kolay atlatılmasına katkı sağlar. Ayrıca kanser riskini ortadan kaldırdığı da gözlenmiştir, kanserli hücrelerin ölümüne neden olabileceği düşünülmektedir. Başka çalışmalar da mine çiçeğinin çalışmalar mine çiçeğinin antibiyotiğe dirençli bakteri ve mantarlara karşı koruyabildiğini göstermektedir.

Bunların yanı sıra;

Sindirimi kolaylaştırırSoğuk algınlığına iyi gelirGerginlik ve stresi azaltır, yatıştırır.Mine çiçeği çayı kış aylarında balgam söktürücü olarak kullanılabilirDiş hastalıklarında gargara olarak kullanılabilirAybaşı durumunu düzene sokar, ağrıları hafifletir.

Mine Çiçeği Bakımı İpuçları

 

Mine çiçeği, yaprakları karşılıklı ve oymalı, çiçekleri başak durumunda alacalı, mavi veya menekşe renginde, sapı dört köşeli olan güzel kokulu bir bitkidir. Mine çiçeğinin ekim zamanı Mart ayıdır. Mine çiçeği Temmuz ve Eylül ayları arasında çiçek açar. Genellikle bol güneşi seven bir bitkidir ama güneşsiz ortamda da yaşayabilir.

Çok fazla toprak ayrımı yapmaz, orta ve az nemli toprakta yetişebilir. Bahçelerde kullanılabilir. İlk hafta her gün sulamanız gerekmektedir. Sonrasında haftada bir gün sulama yetecektir.

Balkon çiçeği olarak da kullanılabilir. Sıcak ve soğuğa karşı dayanıklı olduğundan dünyanın çoğu yerinde yetişebilir. Kısaca mine çiçeği çok narin olmasına rağmen nazlanmaz. Her ortama uyum sağlayabilir. Küf bu çiçeğin en büyük düşmanıdır.

Çiçekler güzeldir ve alanı da ziyadesiyle memnun eder. Eğer siz de sevdiklerinize bir çiçek hediye etmek isterseniz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: www.tazecicek.com