Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? Sppsvs.exe Kapatma İşlemi
  1. Haberler
  2. Bilgisayar Dünyası
  3. Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? Sppsvs.exe Kapatma İşlemi

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? Sppsvs.exe Kapatma İşlemi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti kapatma işlemi, bilgisayarın ‘’Görev Zamanlayıcı Kitaplığı’’ kısmından kolaylıkla yapılabiliyor. Peki ama nasıl?

Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti kapatma işleminin nasıl yapıldığı bu sorunu yaşayanların araştırdığı bir konu… Bilindiği üzere Windows sadece yüksek sistemli bilgisayarlarda değil; düşük sistemli bilgisayarlarda da kullanılabiliyor. Ancak bu defa bilgisayarda hız sorunu oluşuyor.

Dolayısı ile bilgisayarın hızını artırmak için Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti kapatma işlemi yapılması gerekebilir. İşte, Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti kapatma nasıl yapılır sorusunun cevabı…

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? Sppsvs.exe Kapatma İşlemi

Microsoft Yazılım Koruması Klatformu Hizmeti Kapatma Windows 10 ve Windows 11’de Nasıl Yapılır?

Eğer bilgisayarınızın donanım özellikleri düşükse bilgisayarınız yavaş çalışıyor olabilir. Çünkü bu durumda genellikle Windows’ta arka plan hizmetleri çalıştığı için kasmaya yol açar. Bu hizmetlerden bir tanesi de CPU kullanımı olduğu için; Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmetleri…

Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti kapatma Windows 10 ve Windows 11 işlemi için takip edilmesi gereken adımlar ise şunlar:

  • ‘’Başlat’’ menüsü seçilir
  • Arama bölümüne ‘’Görev Zamanlayıcı’’ yazılır
  • Açılan seçeneklerden ‘’Görev Zamanlayıcı’’ seçilir
  • Açılan pencereden sol kısımdaki ‘’Görev Zamanlayıcı Kitaplığı’’ klasöründe sol bölümdeki ok işaretine yani ‘’>’’ sembolüne tıklanır
  • Ekranda açılan klasörlerden ‘’Microsoft’’ seçeneğinin solundaki ‘’>’’ işaretine tıklanır
  • Ekrana gelen seçenekler arasından ‘’Software Protection Platform’’ klasörüne tıklanır
  • Software Protection Platform klasörüne tıklandıktan sonra ekrandan ‘’SvcRestartTask’’ üzerinde sağ tıklanır ve ‘’Devre Dışı Bırak’’ seçilir

Bu işlemler sonucunda yaşanan sorun çözüme kavuşacaktır ancak yine de sorun çözülmediyse yapılması gereken; ‘’SvcRetartTask’’ üzerine tekrar sağ tıklayıp ‘’SİL’’ seçeneğine tıklamaktır. Bununla birlikte aynı ekranda çıkan diğer görevleri de devre dışı konuma getirmek, yaşanan sorunları çözebilir.

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? Sppsvs.exe Kapatma İşlemi

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti Nedir? Sppsvs.exe Nedir?

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti kısaca Sppsvs.exe olarak da biliniyor. Bunun görevi ise; dijital lisanslı uygulamaları indirmek, yüklemek ve uygulamak. Kısacası bu hizmet sayesinde korsanlık engellenir ve lisans doğrulamaya yarayan bir yazılım olduğu için kolaylıkla dijital lisansa başvurulur.

Ancak kimi zaman özellikle de düşük sistem donanımlı bilgisayarlarda sppsvs.exe hizmeti yüksek işlemci kullanımına neden olduğu için yavaşlamayı, bilgisayarın kasmasını beraberinde getirilir. Bu noktada bilgisayarının hızını artırmak isteyen kişiler, Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti kapatma işlemini yapmak durumunda kalır.

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? Sppsvs.exe Kapatma İşlemi

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti Ne İşe Yarar?

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti; bilgisayarı korsan uygulamalardan korumaktır. Bu hizmet sayesinde bilgisayarlarda lisans doğrulama gerçekleştirilir.

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti CPU Kullanımı Sorunu | Sppsvs.exe Kapatılmalı mı?

Sistem donanımı düşük bilgisayarlarda sppsvs.exe kapatılmalı çünkü hız sorunları ortaya çıkabiliyor. Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti CPU kullanımı gerektirdiği için kasma sorunları yaşanıyor. Hatta güçlü donanıma sahip bilgisayarlarda da bilgisayarın kasması söz konusu olabiliyor. Çünkü sppsvs.exe hizmeti, arka planda oldukça yüksek CPU kullanımı yapıyor.

Kısacası; yüksek işlemci kullanımının önüne geçilmesi, bilgisayarda kasma/donma sorununa son verilmesi için Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti kapatma işleminin yapılması gerekli.

YouTube video

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti Çok Güç Harcıyor Ne Yapmalıyım?

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti CPU kullanımını yani arka planda yüksek işlemci gücü harcadığı için kasa ve donma sorunlarının çözülmesi için Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti kapatma işlemi yapılmalı, Sppsvs.exe hizmeti devre dışı bırakılmalıdır.

İlginizi çekebilir: Windows 10 Hızlandırma Yöntemleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!