Microblading, Türkçe anlamıyla kaş kontürü olarak bilinmektedir. Kaş tasarımı, ayrıca kıl tekniği ile de yapılmaktadır. Microblading dışında kaş için uygulanan iki yöntem daha bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi micro tüylenme ya da microfeathering olarak diğeri ise, micro gölgelendirme ya da kaş pudralama olarak adlandırılmaktadır. Micro gölgelendirmenin bir diğer adı ise microshading olarak bilinmektedir. Güzellik ön planda diyen hanımların kaş dizaynı için tercih edebilecekleri yöntemlerdir.
Mikroblading – Kaş Kontürü Nedir?
Kişilerin dolgun kaş görüntüsüne sahip olabilmeleri için yapılan Microblading – kaş kontürü, bir el aleti ile yardımıyla kaşlara yapılan bir dövme tekniği uygulamasıdır. Kıl tekniği işlemi olarak da adlandırılan bu kaş tasarımı kalem şeklinde olan bir aletin ucuna takılmış iğneler yardımıyla yapılır. Kaş bölgesine pigment boya enjekte edilerek çizgiler atılır ve bu şekilde doğal bir kıl şekli verilerek kaş dizaynı yapılır.
Kaş Kontürü Kalıcı Mıdır?
Yapılan kaş kontürü 1 ile 5 yıl arasında kalıcılık göstermektedir.Kaş bölgesindeki cilt ve ten yapısı veya kıl tekniği uygulanan kişinin yaşı gibi faktörler kaş kontürünün dayanma süresini belirler.Bu yöntem cilt üzerine yapıldığı için cilt dokusunun yenilenmesi nedeniyle de pigment boya ile yapılan uygulamada boyanın solması ve solarak kaybolması mümkündür.Esmer cilt tonuna sahip olanların ciltleri daha uzun sürede yenilendiği için onlarda kalıcılık süresi beyaz tenlilere göre daha uzundur.
Kıl Tekniği Acı Verir Mi?
Kıl tekniği uygulanırken ciddi boyutta bir acı vermez aksine titreşimden kaynaklı farklı bir his hissedilir. Lokal anestezi ile uyuşturulması nedeniyle acı hissi minimuma indirilir.
Kaş Kontürünün Yan Etkileri Nelerdir?
Birçok teknikte görülebilen yan etkiler kuşkusuz kaş kontüründe de olabilir. Kaş kontürünün yan etkileri şunlardır:
Hassa ciltlerde alerji yapabilir. Bu nedenle işlem yapılmadan önce ciltte test yapılması doğru olacaktır.Esmer ciltli kişilerin aksine açık tenli kişilerin cildinde geçici bir kanama oluşabilir.İşlem sonrasında iyileşme sürecinde kabuklar olabilir fakat bu da geçicidir. Oluşan kabuklara dokunmamak gerekir çünkü kendiliğinden döküleceklerdir.Ciltte kızarma ya da şişme meydana gelebilir.
Microfeathering Nedir?
Micro tüylenme yani microfeathering, kaşlarında hafif dolgunluk isteyenler için uygundur.Micro tüylenme, micro-bordur ve kaş sanatçıları tarafından yapılmalıdır. Tamamı doğal ve kabarık görünüme sahip olunması için, iğnesiz şekillendirme yöntemi olarak adlandırılmaktadır.
Microfeathering Nasıl Uygulanır?
Microfeathering yani micro tüylenme; tıpkı microblading uygulamasına benzer. Küçük kesikler için ince uçlu bıçaklar kullanılmaktadır. Açılan kesikler içine, pigmentler bırakılarak, doğal kaş kılı oluşturulmaktadır.Microfeathering, bakım gerektiren bir uygulamadır. Pigmentin kaşlarla karıştırılması ve doğal görünümün elde edilebilmesi için 6-12 aylık bir büyüme süresine ihtiyaç duyulmaktadır.
Microfeathering iki aşamada yapılır. İlk aşamada kaşın daha yoğun olduğu bölgelerde micro tüy atışları yapılmaktadır. 6-8 hafta sonra, cilt iyileşmeye ve yapılan uygulamaya tepki vermeye başlar. Bu tepkilere göre ek vuruşlar yapılabilir.
Microfeathering İyileşme Süreci ve Micro Tüy Yumuşatma Süresi Ne Kadardır?
Microfeathering iyileşme süreci, kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Pigmentin tutup tutmayacağı, cildin türüne göre değişir. Özellikle yağlı ciltlerde pigment tutmamaktadır.Yaşa, cildin bakımına ve ilerleyen zamanlarda yapılan cilt bakım sürecine göre, micro tüylenme ortalama 8-12 ay içinde kendini göstermektedir.
Microshading Nedir?
Microshading, vuruş darbesi yerine, tıraşlama yapılarak, pigment noktaları kullanılarak yapılan bir stippling yöntemidir. Micro gölgelendirme işlemi, ilk rötuşlardan ayrı olarak, 1 yıl boyunca kullanılabilmektedir. İnce kaş yapısına sahip kişiler, ekstra gölgelendirme tekniğinden yararlanarak, kaşlarını daha kalın ve dolgun gösterebilirler.