Mercedes Benz SUV EQA Elektrikli Aracını Sundu | Elektrikli Otomobillerde Rekabet Büyüyor

Tamamen elektrikle çalışan ilk


Tamamen elektrikle çalışan ilk kompakt SUV EQA, Mercedes-Benz tarafından sunuldu. Mercedes-EQ’nun elektrikli dışında bir güç kaynağı olmadan çalışabilen EQA elektrikli otomobili, sahip olduğu elektro-estetik tasarımıyla markanın lük ve yenilikçi tarafını yansıtıyor. Bu elektrikli otomobil kullanımının birçok avantajı bulunuyor. Sahip olduğu akıllı asistanlar, meydana gelebilecek kazaları öngörme ve sürüyücü uyarma kabiliyetleriyle kullanıcıya konforlu bir sürüş keyfi sunuyor. 
Ayrıca Elektrikli Zeka (Electric Intelligence) ile çalışan navigasyonu da SUV EQA araçta ciddi bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor.  Bunların yanı sıra MBUX-Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi ve ENERGIZING Konfor Paketi gibi kullanıcı dostu fonksiyonları mevcut. Mercedes-Benz ailesinin kompakt otomobili olan EQA, aynı zamanda GLA ile de benzer özelliklere sahip. Kullanıcıları memnun edecek fonksiyonları ve başarılı elektrikli güç aktarma sistemiyle birleşince ortaya verimli bir otomobil çıkıyor.
Mercedes Benz SUV EQA ÖzellikleriEQA serisinin başlangıç seviyesini, EQA 250 oluşturuyor. 140kW / 190 beygir gücüne sahip motoru sayesinde WLTP’ye göre 426 kilometre elektrikli sürüş menziline erişebilen otomobilin, zeminde 66,5 kWh’lık çift bataryası bulunuyor. Mercedes titreşim ve ses özelliklerinde sürücü beklentisini karşılamak adına gövde ve elektrikli güç aktarma sistemini birbirinden ayırıyor. Ayrıca yalıtım tarafında da başarıya ulaşmış durumda. 
Siyah zeminli ön ızgarayla kaplanmış SUV EQA ön ve arka şeritlerinde ise Mercedes-EQ kendine has özellikler eklenmiş. Sahip olduğu yatay ışık şeridi, LED farlarıyla hem gündüz hem gece sürücülere verimli bir kullanım keyfi sunuyor. Kaliteli forma sahip farları titizlikle tasarlanıyor, farlara eklenen mavi detaylar da markanın kendine özgü havasını vermeye yardımcı oluyor. Konik LED ışıkları ve LED arka aydınlatma grubunun birbirleriyle uyumu, tampon kısmında bulunan plakalıkla birlikte otomobilin arka kısmında hoş bir görünüm sağlanmış durumda.
Mercedes Benz SUV EQA Tasarım ÖzellikleriMercedes-EQ mavi ve rose gold renklerdeki kendine has tasarım öğelerini 20 inç’e kadar alaşım jant olacak şekilde tasarlıyor. Koltuklarda, havalandırma çıkışlarında ve araç anahtarlarında bu detaylar ve süslemeler, tasarım alanında EQ’nun elektrikli araç kimliğini oluşturuyor. Özel bir versiyonu olan “Edition 1” de delikli deri koltuklar mavi kumaşlar yardımıyla daha dinamik bir görüntüye sahip oluyor. Elektrikli otomobillerin kullandığı gösterge ekranında da mavi ve rose gold furyasını sürdürüyor.
Mercedes-EQ’nun gözde otomobili SUV EQA, yüksek oturma ergonomisiyle SUV sınıfı araç modellerine yakışacak bir yaklaşım sunuyor. Bu özellik sayesinde hem sürücünün inme-binme süreci daha rahat oluyor hem de görüş alanı açısından büyük kolaylık sağlıyor. Araçta 40:20:40 oranında katlanabilir koltuklar mevcut ve bu koltuklar bağımsız bir şekilde katlanabilme özelliğine sahip. 
EQA’nın hayranlık uyandıran bir diğer özelliği 0,28’lik sürtünme katsayısına sahip olması. Aerodinamik gelişmeleri incelediğinde ise; kapalı, temiz hava girişi noktaları, yoldaki rüzgarın yönünü ve akışını uygun hale getiren aerodinamik ön ve arka tampon, özel tasarlanmış aero jantlar, tekerleğe entegre edilmiş kanatçıklar ve oldukça pürüzsüz bir yapıya sahip tamamı kapalı alt gövde gibi özellikler karşımıza çıkıyor.
SUV EQA Yüksek Verimlilik Sunuyorİyileşmiş termal yönetimin bir bölümü haline gelmiş ısı pompasının kullanımının yanı sıra elektrikli güç aktarma sisteminde bu ısının kullanılması yüksek bir verimlilik ve olabilecek en uzun menzile ulaşmayı sağlıyor. Aracı uzaktan iklimlendirebilme özelliği sayesinde henüz arabaya binip çalıştırmadan bile iç mekan ısısını ayarlayabilme imkanı sunuyor. Bu özelliğin yönetimi MBUX bilgi-eğlence sistemi ya da “Mercedes me” uygulaması yoluyla sağlanıyor.  
SUV EQA, kullanıcının bir diğer ihtiyacı olan navigasyon fonksiyonu için Elektrikli Zeka’dan yaralanıyor. Bu sistem sayesinde sürücü gitmek istediği yere en kısa yoldan rahatça gidebiliyor. Navigasyon menzili belirlerken hava durumu, otomobil şarj durakları ya da topografya koşullarını dikkate alarak çalışıyor. Bu uygulama yöntemi trafik durumuyla ilgili veya sürücünün sürüş davranışlarında aksilik olması durumunda radikal ve hızlı kararlar verebiliyor.