Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Medikal cilt bakımı nedir özellikle kadınların çok tercih ettiği cilt bakımı ile ilgili sorularındandır. Yaş alırken aynı zamanda güzel kalmanın yollarından biri de çeşitli cilt bakımlarıdır. Çeşitli profesyonel ürünlerin ve cihazların kullanılması medikal cilt bakımı nedir sorusunun en temel yanıtıdır. Çünkü diğer cilt bakımlarından ayıran en önemli unsurları bunlardır. Hava şartlarının, beslenme bozukluklarının, makyaj kalıntıları […]

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 FarkıMedikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Medikal cilt bakımı nedir özellikle kadınların çok tercih ettiği cilt bakımı ile ilgili sorularındandır. Yaş alırken aynı zamanda güzel kalmanın yollarından biri de çeşitli cilt bakımlarıdır. Çeşitli profesyonel ürünlerin ve cihazların kullanılması medikal cilt bakımı nedir sorusunun en temel yanıtıdır. Çünkü diğer cilt bakımlarından ayıran en önemli unsurları bunlardır.

Hava şartlarının, beslenme bozukluklarının, makyaj kalıntıları gibi dış sebepler ciltte olumsuzluklara sebep olurlar. Tüm bu olumsuzluklardan arınmak ve leke, matlık, kırışıklık gibi problemleri en aza indirmek için vazgeçilmez çözüm yollarından birisi düzenli cilt bakımı yaptırmaktır. Çünkü diğer organlar gibi cildin de bakıma ve korunmaya ihtiyacı vardır.

Medikal Cilt Bakımı Nedir ve Ne için Yapılır?

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı
Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Medikal cilt bakımı bir çeşit cilt temizleme ve cilt bakımı uygulamasıdır. Ciltteki tıkalı gözeneklerin temizlendiği, cildin ölü hücrelerden arındırıldığı, yağ dengesinin düzenlendiği, cildin ihtiyaç duyduğu nemin çeşitli maskelerle sağlandığı medikal cilt bakımı ortalama 30 ile 60 dakika arasında süren bir işlemdir. Yaptırdığınız andan itibaren etkilerini görmeniz mümkündür.

Cilt tipine göre cevapların değiştiği medikal cilt bakımı nedir soruları büyük araştırma konusudur. Farklılıklar olsa da amaç cilt sağlığı ve cilt temizliğidir. Düzenli yaptırıldığında ciddi anlamda memnun kalınan medikal cilt bakımının herhangi bir yan etkisi de bulunmamaktadır. Özellikle 20’li yaşlardan itibaren yapıldığında gelecekteki olumsuzlukları da önlemede büyük katkı sağlayacaktır.

Yağlı ciltler için bakım önerileri için bu bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

Medikal Cilt Bakımı Aşamaları Nelerdir?

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Güzellik merkezlerinde sıkça yapılan medikal cilt bakımı nedir öğrendikten sonra nasıl yapıldığı aşamalar halinde açıklanmıştır. Güzel bir sonuç almanın tek seferlik bir işlemle mümkün olamadığını unutma!

Medikal Cilt Bakımı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 FarkıMedikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Ölü hücrelerden arınan ve yenilenen cilt bakımı sonrası dış faktörlere karşı dikkatli olunmalıdır. Medikal cilt bakımı nedir sorusunun bir önemli versiyonu da sonrasında neler yapılması gerektiğidir.  2 gün cilde mümkünse makyaj yapılmamalıdır. Aksi takdirde gözenekleriniz tekrar dolabilir. Ayrıca nevresim takımında da hijyene önem vermeli ve saçlarınızı toplayarak ciltte temasını kesmelisiniz.

Yüz temizliğinden sonra yüzünüzü havlu ile değil de kağıt havlu ile kurulamalı ve güneşe çıkarken koruyucu sürmeden asla dışarı çıkmamalısınız. Hatta eğer mümkünse 1-2 gün güneşe maruz kalmamalısınız.

Medikal Cilt Bakımı Faydaları

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Medikal cilt bakımının düzenli olarak güvenilir yerlere yaptırılması halinde cildinizdeki gelişmeleri gözlemleyebilirsiniz. Ciltteki kusurlarda ciddi azalmalar görülür, kırışıklıklar azalır, cildin yaşlanmasına karşı önlemler alınır. Aynı zamanda artık medikal cilt bakımı ile sıkılaşır ve çevresel faktörlere karşı direnç kazanır.

Kan dolaşımını destekleyerek cildin daha canlı ve dinamik görünmesini sağlar. Cildin nem dengesini sağlar ve cildinize doğal bir ışıltı kazandırır. Bu işlemi ilk defa yaptıran insanlar medikal cilt bakımı nedir yaşayarak öğrendikten sonra bir daha vazgeçemiyorlar.

Medikal Cilt Bakımı Zararları

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Medikal cilt bakımı nedir cevabını verdikten sonra diğer merak edilen soru zararlarıdır. Medikal cilt bakımının zararları konusunda bir netlik olmasa da bazı zararları birçok kişi tarafından söylenmektedir. Mesela medikal cilt bakımında yapılan buhar banyosunun cildi kuruttuğu ve gözenekleri büyüttüğü iddiaları mevcuttur. Buhar banyosunun cildin asit dengesini bozduğu söylenilir. Ayrıca geçici bir hassasiyet ve kızarıklıklara sebep olduğu da unutulmamalıdır.

Medikal Cilt Bakımı Yorum ve Görüşler Nasıldır?

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Cilt bakım yöntemlerinden olan medikal cilt bakımı nedir ile ilgili tüm bilgiler detaylı şekilde anlatıldı. Bir diğer merak edilen kısım ise yaptıran kişilerin yorumları ve memnuniyet oranlarıdır. Yaptıranların yorumları genelde yüzlerinde bir parlama hissettikleri, lekelerinde açılma olduğu yönünde. Ancak bir kısım insanlar da gözeneklerinin daha fazla açıldığı, sonrasında sivilceler çıktığı söyleniliyor.

Medikal Cilt Bakımı İle Hydrafacial Arasındaki Fark Nedir?

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 FarkıMedikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Hydrafacial cilt bakımı vakum yöntemi ile cihazlarla yapılan bir cilt bakımıdır. Diğer cilt bakımı türü olan medikal cilt bakımı nedir sorusunu ise yukarıda detaylı anlatıldı. Aralarındaki farklar aşağıda verilmiştir.

Medikal Cilt Bakımı Hydrafacial Cilt Bakımı
Cildi derinlemesine temizler ve cilt onarımını uzun süre devam ettirir. Cilt bakımının yanında sivilce gibi cilt problemlerinde etkilidir.
30 ile 60 dakika arasında sürer. 30 ile 45 dakika arasında sürer.
Yan etki olarak kızarıklık ve sivilce oluşumunun görülmesi daha sık karşılaşılır. Kızarıklık ve sivilce oluşumu yan etkileri en az düzeydedir.
Cilde özel bir tedavi planı yapılarak gerçekleştirilir. Özel cihazlarla uygulanan bir işlemdir.

Medikal Cilt Bakımının Evde Yapılan Cilt Bakımından Farkları Nelerdir?

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Evde yapılan cilt bakımı çeşitleri de pek çok kadın tarafından uygulanırken medikal cilt bakımı nedir, evde yapılandan farkı nedir şeklinde düşünceler akıllara gelir. Her durumda olduğu gibi işi bilene bırakmak cildiniz için daha iyi olacaktır. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde bu işlemlerin yapıldığı güvenilir yerler fazladır. Özellikle İzmir güzellik merkezleri bu konuda ön plana çıkmaktadır.

Medikal Cilt Bakımı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Medikal Cilt Bakımı Nedir? Evde Cilt Bakımından 5 Farkı

Kadınların çok araştırdığı ve meraklı olduğu konulardan olan medikal cilt bakımı nedir, nasıl yapılır gibi sorular yukarıda detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Diğer merak edilen sorular aşağıda verilmiştir.

1 – Medikal Cilt Bakımı Kaç Seans Olur?

Tedavi için yapılan cilt bakımlarında 1 hafta ara vererek 4 ile 6 seans arasında değişir. Sonrasında ise ayda bir tekrarlanması tavsiye edilir.

2 –  Medikal Cilt Bakımı İşe Yarar mı?

Düzenli yaptırıldığında ve doğru ürünler kullanıldığında mutlaka işe yarar. Cildin yaşlanma sürecini ve leke, sivilce oluşumunu olumlu yönde etkiler.

3 – Medikal Cilt Bakımı Kimlere Yapılır?

Her cilt tipleri için yapılabilen medikal cilt bakımı yağlı, gözenekleri geniş ve sivilceli ciltler için daha uygundur. Ama isteyen herkes yaptırabilir.

4 – Medikal Cilt Bakımı Kaç Yaşında Yapılır?

20’li yaşlardan itibaren yapılması ilerisi için daha faydalı olacaktır. Böylece gelecek için yatırım yapılmış olur ve cilt sağlığınızı korumuş olursunuz.

5 – Cilt Bakımı Kaç Dakika Sürer?

Ciltlerdeki yıpranmışlığa bağlı olarak en az 1 saat en fazla 1,5 saat sürmektedir. Aşamalar halinde yapılarak ilerleme gösterilir.

6 – Medikal Cilt Bakımı Nedir, Avantajları Nelerdir ?

İmkanı olan kişilerin mutlaka düzenli olarak yaptırması gereken medikal cilt bakımı nedir diye çok soru sorulmaktadır.  Sağlıklı ve kırışıklıklardan uzak bir cilt için tavsiye edilen bir cilt bakım işlemidir.

Exit mobile version