MEB Yeni Destek Paketini Açıkladı: Deprem Bölgesi 5 İle Eğitim Ödemesi Yapılacak

MEB’ten Yeni Destek Paketi: Deprem Bölgesi 5 İle Eğitim Ödemesi Yapılacak

MEB  destek paketi kapsamında yapılacak desteğin miktarını duyurdu. TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak ödemeler ile eğitim giderlerinde aile yükünün önemli ölçüde azaltılması amaçlanıyor.

MEB Eğitim Desteği Ödemesinin Miktarını Arttırdı!

MEB’ten Yeni Destek Paketi: Deprem Bölgesi 5 İle Eğitim Ödemesi Yapılacak

MEB yeni destek paketi içeriği ile ilgili bazı önemli detayları paylaştı. Deprem bölgesi olarak kabul edilen 5 ilde özel okul öğrencilerine verilen destek miktarı arttırılacak.

Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in Islahiye ile Nurdağı ilçeleri bu destek ödemesinden yararlanabiliyor.

MEB destek ödemesi bu yıl gelen zam ile ilkokul öğrencileri için 24.640, ortaokul ve lise öğrencileri için 28.800 TL olarak belirlendi.

Tarımsal Destek ve Sosyal Yardım Ödemeleri de Devam Ediyor

Yakın zamanda tarımsal destek ödemeleri de arttırılmıştı. Yapılan açıklamaya göre tarımsal destek alabilecek kişilerin T.C kimlik numarası son hanesine göre ödeme alabileceği duyuruldu. Ödemeler 1 Ekim 2024 tarihi itibariyle hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım desteğinin ödemelerine de 1 Ekim itibariyle başlandı. Bu ödenek ise 65 yaş üstü, kronik hastalıkları mevcut olan yahut engeli bulunan bireylere veriliyor.

Bu yardımdan faydalanmak isteyen kişilerin ise Resmi web sitesine girerek şartları incelemesi ve sonrasında ise başvuru yapması gerekiyor. Sosyal yardım ödeneği ise 850-1350 TL aralığında değişiklik göstermektedir.

 

Exit mobile version