Kusursuz Bir Makyaj İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir | Mutlaka Alınması Gereken Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

makyaj-icin-gerekli-malzemeler-1.jpg

Makyaj için gerekli malzemeler temin ederek, doğal ya da ışıl ışıl bir görünüm sunmak istemez misiniz? Makyaj kadınlar için en önemli konular arasında yer alan bir kavram. Kadınların hızlı bir şekilde modunu yükselten makyaj; özgüvenlerini yükseltirken, görünümlerinin de kusursuz ile eşdeğer olmasını sağlıyor. Tabi bunun için gerekli ve doğru ürünün alındığında emin olunması gerekiyor.

Makyaj İçin Gerekli Malzemeler | İlk Defa Makyaj Malzemesi Almak İsteyenler İçin Öneriler

Makyaj için gerekli malzemeler hakkında ne kadar fikir sahibisiniz? İlk defa makyaj malzemesi almak isteyen pek çok kişi, envai çeşit makyaj malzemesi arasından seçim yapamıyor. Seçenek oldukça fazla olunca hangisinin gerekli, hangisinin gereksiz olduğuna karar vermekte neredeyse imkansız oluyor. Peki kusursuz bir makyaj için gerekli malzemeler neler? Mutlaka alınması gereken makyaj malzemeler siz de var mı? Gelin teker teker, tüm bu soruların cevabını verelim.

1- Porselen Makyaj İçin Neler Lazım ? Makyajın Altına Ne Sürülür?

Makyaj malzemeleri temin etmek için hummalı bir çalışmaya giren kadınların tamamı porselen görünümünde bir güzellik istiyor. Işıl ışıl kusursuz bir makyaja sahip olmak için yapılması gereken en önemli ayrıntı cildinizin kusurlarınızı ortadan kaldırmanız… Cildinizi kusursuz gösterdiğinizde; gözenek, akne ve lekeli görünümü ortadan kaldırdığınızda istenen porselen görünümüne ulaşmak son derece kolay olacaktır. Bu nedenle porselen makyaj için gerekli malzemeler arasında olmazsa olmaz makyaj bazı ve cilt nemlendiricisidir.

2- Kalıcı Makyaj İçin Gerekli Malzemeler : Kapatıcı ve Fondöten

Kalıcı makyaj için gerekli malzemeler arasında en en en önemlisi fondöten ve kapatıcıdır. Cildinizde mutlaka ki lekeler, akne izleri ve gözenekler bulunur. Cilt bakım ürünleri ve makyaj bazının kapatamadığı bu izleri ortadan kaldıran iki önemli ürün ise kapatıcı ve fondötendir. En iyi makyaj malzemeleri arasında gösterebileceğimiz bu iki ürün, bütün deformasyonları ortadan kaldırarak diri ve canlı bir cilt görünümü sunmanıza yardımcı olur. Seçeceğiniz fondöten ve kapatıcı hangi marka olursa olsun, cilt renginize uyum göstermeli ve sırıtmamalıdır.

3- En Gerekli Makyaj Malzemeleri Arasında Yer Alan Kaş Farı ve Fırçası

Makyaj için gerekli malzemeler arasında bulunan kaş farı ve fırçası, kaşlarınızın doğal ve estetik görünümünü vurgular. Makyaj malzemeleri fotoğrafları ne kadar değiştiriyor değil mi? Kaşlarınız dağınık göründüğünde, fotoğraflarınızın estetikliğini kaybettiğini görebilirsiniz. Bu nedenle makyaj malzemeleriniz arasında mutlaka kaş farı ve fırçasına yer vermelisiniz. Bu noktada kaş renginizle uyum gösteren ve dökülmeye neden olabilecek kimyasal içerikli ürünlerden kaçınmanız tavsiyesinde bulunabiliriz.

4- Islak Makyaj İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Islak makyaj için gerekli olan malzemeler arayışındaysanız, temin etmeniz gereken iki ürün eyelineer ve maskara olacaktır. Bu iki makyaj ürünü gözlerin güzelliğini ortaya çıkarmak ve kusursuz görünmek adına vazgeçemeyeceğiniz iki önemli parçadır.

Likit bir eyelineer temin etmeniz gözlerinizi birkaç dakikada büyütmenizi ve badem göz görünümü sunabilmenize yardımcı olur. Maskara ise ıslak ve seksi bir görünüm sunabilmeniz için kirpiklerinizi tek tek ayırır, uzatır ve hacim verir. Makyajınız ile herkesi kendinize hayran bırakmak istiyorsanız, muhakkak alışveriş sepetinize eyelineer ve maskara atmalısınız.

5- Makyaj İçin Gerekli Olan Malzemeler: Far Paleti ve Far Fırçaları

Makyaj için gerekli olan malzemeler arasında bir diğer ürün far paleti ve far fırçaları olacaktır. Eski dönemlerde far paletleri daha çok gösterişli makyajlar yapılmak istenildiğinde kullanılırdı. Ancak şimdilerde doğal makyaj için gerekli olan malzemeler arasında dahi nude tonlu far paletlerinin yer aldığını görebilirsiniz. Gözleri harekete geçiren kimi zaman doğal kimi zaman renk geçişleri yapılmasına fırsat veren far paletleri, bir kadının olmazsa olmazı.

Far paletleri çoklu formda tasarlandığı için nude ve gösterişli renk tonlarını rahatlıkla bir arada bulabilir ve tek bir ürünle hepsine sahip olabilirsiniz. Ancak bunları başarılı bir şekilde temin edebilmeniz için farklı boyut ve tasarımlarda far fırçaları temin etmelisiniz. Far paletleri çeşitleri için bu sayfaya göz atabilirsiniz. 

6- Değişik Makyaj Malzemeleri Allık, Highlighter ve Kontör Paleti ile İnce Dokunuşlar Yapın

Makyaj için gerekli olan malzemeler içerisinde allık, highlighter ve kontör paleti belki de en az tercih edilen ürünlerden… Aslında çok fazla tercih etmediğiniz bu ürünler hatlarınızı ortaya çıkartırken güzel bölgelerinizi açığa çıkarıyor ve yüzünüze adeta renk getiriyor. Elmacık kemiklerinize uygulayacağınız bir allık, az ve öz yapılan doğal bir makyajı bile arşa çıkarmaya yetiyor. Highlighter ise makyajınıza ışıltı katmak için oldukça başarılı ürünlerden bir tanesi.

Bu ürünler arasında en gerekli makyaj malzemesi olan ve makyajınızı kusursuzluğa taşıyacak parça ise kontör paleti! 3 renkten oluşan kontör paleti cildinizde sevdiğiniz bölgeleri öne çıkarmanızı sevmediğiniz bölgeleri ise geri plana atmanıza yardımcı oluyor. Örneğin burun ucuna açık renk uygulamanız burnunuzu daha küçük gösterirken, burun kenarlarına koyu renk uygulamanız burnunuzu oldukça ince gösteriyor. Kontör makyaj ipuçları için bu yazıya göz atabilirsiniz.

7- Makyaj Seti İçinde Neler Var?

Makyaj seti içinde neler var? Makyaj için gerekli olan malzemeler listemiz ile oluşturduğumuz makyaj setinde son ürün ise nude ve koyu tonlu rujlar olacaktır. Yüzünüzü aydınlatma konusunda ruj kadar başarılı olan ürün bulabilmek son derece güçtür.

Dudaklarınızı kalın ve estetik gösteren rujların renklerinde ise seçim yapmak oldukça zordur. Gösterişli makyajların olmazsa olmaz rujları bordo ve kırmızı iken, doğal makyajların olmazsa olmazı nude tonlarla tasarlanan rujlardır. Bu rujlar arasından teninize en uygun tonları seçmeniz, makyajınızı tamamlamanız için önemli bir adım olacaktır.

8- Bonus: Makyaj Yaparken Hangi Sıraya Uygun Olarak Yapılır?

Makyaja yeni başlayan ya da daha profesyonel makyaj yapmak isteyen birçok insan ürünleri hangi sıra ile uygulayacağını bilemeyebiliyor. Makyaj malzemelerini belirli bir sıra içerisinde uygulamamanız, makyajın yetersiz ve özensiz görünmesine neden olabiliyor. Makyaj yaparken dikkat etmeniz gereken sıra ise şu şekilde;

Cilt bakımı ve makyaj bazı,Fondöten,Kaş farı,Far,Eyelineer ve maskara,Pudra, highlighter, allık ve kontör,Ruj

Porselen makyaj nedir nasıl yapılır yazımızı okumak için tıklayınız. 

Exit mobile version