Kurumsal SEO Uzmanı Nedir? Kimler Kurumsal SEO Uzmanı Olabilir?

Adım Oğuzhan İsa. Bir

Adım Oğuzhan İsa. Bir başlangıç gerekiyor değil mi ? Peki ama kim için ? Neden bu kadar emek ? Neden bu kadar çaba diyorsunuz değil mi ? Demeyin diye bunları yazıyorum aslında.

Daha önce bir çok siteye Freelance SEO hizmeti verdim. Profesyonellik katmak amacıyla hatta kendi şirketim olan Exclusive Creative’yi kurmuştum. Sonrasında takım ile ilgili problem olduğu için şirketi kapattım. Kıbrıs’ta Dijital Pazarlama Uzmanı olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönüş yaptım.  Zeus Dijital İsimi Kendi Ajansımı kurdum. Gerçeklere ulaşıp her algoritma değişimden sonra sitelerimiz yandı bitti kül oldu demesinler istiyorum.  Her zaman daha iyisini yapabilecek kapasiteye sahip , hızlı öğrenen , zeki ve biraz egolu birisiyim. Bakalım neleri değiştirebileceğiz ? Neler katabileceğiz ?

Kısaca SEO üzerine çalışmalar yapmaktayım. Son zamanlarda internet sitelerinin temel gıdası benzetmesini yapabileceğimiz Arama Motoru Optimizasyonu ; yani SEO, bugün birçok kullanıcı ve uzmanları tarafından çeşitli yöntemlerle belirli sitelere uygulanmaktadır. SEO iki çeşitli bir konsepttir. Birincisi “Bireysel SEO” , ikincisi ise  “Kurumsal SEO”. Bireysel SEO’nun pek bir özel tarafı yok. Bireylerin kendince sitesine uyguladığı veya başkasının optimizasyon yöntemleri ile kendi sitesine uygulattığı tek taraflı bir sistem.

Peki “Kurumsal SEO” nedir? Kurumsal SEO, hem kurumsal bir oluşum tarafından profesyonelce – belirli yöntemler kullanılarak – hazırlanan bir sistem hem de iş dünyasında ve başka mecralarda bulunan çeşitli kurumlara uygulanan bir uygulama. Kurumsal SEO Danışmanı bir kişi her iki işi de yapabileceği gibi, tek taraflı da çalışabilir, ancak bu halde bu durum özel olarak belirtilmelidir.

Kurumsal SEO Uzmanı Görevleri Nedir ?

Sitenin içerik ve kod analizini yapmak,Ajans kurumsal sitelerinin optimizasyonunu yapmak,Müşteri web sitelerinin optimizasyonunu yapmak,Algoritma güncellemelerini takip ederek web sitelerine uygulamak,Analiz, optimizasyon, takip ve raporlama süreçlerinde aktif olarak çalışmak,Siteyi hangi kelimelerde üst sıralara taşıyacağını analiz etmek,Sitelerin arayüzü içerisinde bulunan ve de kullanıcı dostu olmayan kodlama hatalarla beraber SEO’ya uygunluk teşkil etmeyen kısımları tespit etmek ve düzeltmek,SEO parametrelerini belirleyerek takibini yapmak,Backlink kaynakları bulmak ve kaynakları etkin bir şekilde kullanmak,Kelime araştırması, site içi linkleme ve mevcut içeriğin optimizasyonunu yapmak,Kendisine verilen bütçeyi en faydalı şekilde kullanmak,Rakiplerin SEO çalışmalarını araştırmak ve değerlendirmek,İçerik oluşturma konusunda editörü yönlendirmek,Özgün ve kaliteli içerik hazırlatmak,Web analitik araçları ve SEO Araçlarını (Google Analytics) kullanılarak SEO istatistiklerinin yönetimini gerçekleştirmek,Şirket içinde ilgili, birimlereSEO raporlaması sunmak,SEO çalışmalarının dokümantasyonunu yapıp, güncel tutmak,SEO uzmanı olarak stajyerleri eğitmek ve yönlendirmek,Müşteriler için SEO eğitimi vermek(yapılan iş ile ilgili rapor sunabilmek),Web sitelerin yaşadığı düşüşlerde sorunları tespit ederek çözüm üretmek,Departmanın gelişimine katkıda bulunmak gibi görevler üstlenmektedir.